Mám dať dieťa do škôlky, alebo pre istotu nechať doma?

agnes28
8. jan 2018

Milé mamičky, nedá mi nespýtať sa na váš názor. Možno to bude pre vás banálna situácia, no skúste poradiť. moja prostredná dcéra chodí posledným rokom do škôlky. Dnes večer mi spomenula že spolužiačke dnes v škôlke bolo zle, vracala. mám doma polročné bábo a dilemu🙂 dať ju do škôlky alebo pre istotu nechať doma... aby to nechytila... mám strach o tú najmenšiu... Vďaka za každý názor

lus2909
8. jan 2018

To ze jej bolo zle a zvracala este nemusi nic znamenat, nemusi to byt viroza ani nic podobne, nestresuj dopredu

sense
8. jan 2018

Daj, ak mala nieco chytit uz chytila a prejavit sa to moze aj par dni neskor...ale ak budes pokojnejsia ju doma nechaj, kedze si doma

dzina007
8. jan 2018

Ak mala spoluziacka virozu uz by to aj tak dnes chytila. Ale nie vzdy zvracanie znamena virozu. U nas minule dve deti (medzi nimi moj syn) zvracali v skolke z nicoho nic. A potom uz ale boli v pohode doma. Najskor im nesadla desiate. Sladke mlieko.
Ked tak na par dni doma zvysit hygienu dbat na umyvanie ruk poriadne a pretriet sanitolom podlahu a klucky

agnes28
autor
8. jan 2018

No veď to viem... ale je tu to riziko. Viem že stresujem dopredu 😀 len mi to nedá pokoja

beky1813
8. jan 2018

To by si musela byt stale izolovana, aj dcera, aj muz a nikam nechodit, lebo vsade moze byt niekto, od koho mozte nieco doniest domov

pininka
9. jan 2018

Tiez si myslim,ze ked uz vracala v skolke,a mala nejaku virozu, tak to uz mozu mat aj ine deti. Mohlo jej vsak byt zle aj z inych veci. Chapem ta, tiez som sa takto bala, ked deti prisli domov ze spoluziakom nieco je. Ale virozu mozu chytit hocikde na ulici, takze tazko izolovat.

sense
9. jan 2018

@pininka tuez si myslim, nasa teraz medzi sviatkami dostala kiahne, takze zo skolky to mat nemohla kedze uz bola 10-11den doma a inde v kolektive tiez nie, cize to schytala niekde pri lyzovani,korculovani al pri nakupoch...nie vzdy je za kazdu chorobu resp rozbasanie skolka..a deti v nej (pritom ked uz boli 2x kiahne v skolke oznamene ani raz to nefostala)

pininka
9. jan 2018

@sense presne ako pises niekedy zo skolky nedostane a chyti niekde inde.

rdi
9. jan 2018

@agnes28 ako to dopadlo? Dala si ju do skolky, ci si ju nechala doma?

agnes28
autor
9. jan 2018

@rdi dala som ju do škôlky a čakám čo bude 🙂 uvidíme. no ja som opatrná v týchto veciach a hneď myslím na to horšie. naopak ma rozčuľujú matky ktoré s chorými deťmi chodia kade tade a dávajú ich choré do škôlky. ja som na toto skrátka vysadená. ale to už je na inú tému 🙂

agnes28
autor
9. jan 2018

@sense ale veď inkubačná doba kiahní je v priemere 2 týždne takže to kľudne mohla priniesť zo škôlky 😉

mooonika1975
9. jan 2018

Joj, veď si doma,nechaj si ju doma a máš po dileme😉

agnes28
autor
9. jan 2018

ja s tým problém nemám, len vieš ako... to by musela byť doma stále a je predškoláčka. čiže mala by mať akú takú dochádzku... okrem toho teraz keď mám maličkú trochu som poľavila, nechala ju doma keď sa niečo vyskytlo a už začala vymýšľať😀

sense
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
9. jan 2018

@agnes28 tam ale nikto nehlasil kiahne, posledny krat bola 21.12 a kiahne dostala 3.1 co su dva tyzdne
ale tym som ti chcela povedat ze nie za kazdu chorobu moze skolka...a este jedna vec ked si vysadena na chore deti, ti vzdy ked si nachladnuta lezis doma a nikam nechodis aby si nikoho nenakazila?...dieta moze zvraciat aj bze toho aby muselo byt hned chore alebo mat virozu, staci ze nieco nesadne...takisto dieta kt. sopli nemusi byt hned chore...

mooonika1975
9. jan 2018

@agnes28 predškolská výchova nie je povinná. Aj tak ju musis na školu pripravovať ty.