Ahojte, dcerka nebola v skolke uz takmer 6 tyzdnov. Najskor bola trochu chora, potom sme boli odcestovani, potom bola zas trosku chora. Medzitym v skolke vypukli kiahne a v triede zostalo uz len par deti. A kedze maju kiahne okolo 21 dni inkubacnu dobu, je pravdepodobne, ze aj niekolko z tych deti, co este ostalo akoze zdravych, uz moze byt infikovanych. Co robit, pustit dieta do skolky teraz, alebo cakat az do Vianoc, kym sa tie kiahne zo skolky dostanu, alebo ? Viem, ze sa im nevyhneme, ak nei tento, tak dalsi roku urcite, ale teraz neviem, co s tym. Drzat dieta doma az do skoncenia Vianoc sa mi zda postavene na hlavu....ako by ste to riesili maminky?
pustila by som, ved aj tak je dost mala pravdepodobnost, ze by sa im uplne vyhla 🙂
Nechat dieta doma cele dva mesiace, ved to aj zabudne, ze do skolky chodilo..
jej ja by som tam do tej škôlky odniesla aj najmladšiu čo do škôlky ešte nechodí len aby dostala, čím menšie dieťa tým lepšie, keby tak u nás v škôlke chceli vypuknúť
a preco ich nemoze dostat? ja som praveze chcela aby ich chytil este v skolke, nech v skole nevymeska. 2 tyzdne su dost dlha doba...teraz bol len jeden den doma a nestihal dopisovat ulohy
nakoniec ich v skolke nedostal, takze nas to predsa neminie pocas skoly, nie som nadsena
a inak ja z vlastnej skusenosti som zistila ze ak je dieta 'trocha chore' ako pises, nemusi ostavat doma, to nakoniec bude v tej skolke dokopy mesiac z celeho roka...pokial nema teplotu, nekasle a nema zelene sopliky, moze tam byt, alebo pokym ju pani ucitelky nevylucia z kolektivu...
Dala by som; ona ich vobec dostat nemusi.Moja mala 3 a hrala sa s detmi co ich mali a vobec nedostala.No je fakt ze ak ma dostat tak tomu nezabranis.
Určite ju do škôlky pusti. Radšej nech kiahne dostane teraz, než v škole, to by potom veľa vymeškala.
u nas vypukli cca pred mesiacom a moja stale nic. takze nemas istotu, ze to urcite dostane. a teda cim skor kiahne dostane tym lahsi priebeh to ma.
ja by som ju dala do skolky.. moja sestra navstivila snad vsetkych znamych, ktorých deti mali kiahne (a nebolo ich malo)aj so synom a dodnes ich nedostal, uz ma 14 rokov.... vraj je to potom v neskorsom veku pre chlapcov nebezpecnejsie...ale preco neviem, musim vyguuuglit 😀
ja by som ju dala do skolky...aspon si cim skor odbije kiahne a budete mat pokoj...je ich lepsie prekonat v co najnizsom veku...ja ucim v skolke a nase mamicky sa navzajom chodili navstevovat ak mali ich deti kiahne, nech to chytia 🙂 Zbytocne cakat, raz to pride 🙂 Vela stastia!
Jasne, ako hovoria baby predo mnou, nech prekona kiahne cim skor. Mna tiez ako malu chranili pred kiahnami a nikdy som ich nemala. Takze sa mozem na ne tesit teraz v dospelosti...
budeš ju držať doma a potom tie kiahne chytí v autobuse 😉 jasné,nech ide do školky
A my čakáme na kiahne a stále nič. Už sú v škôlke vyše mesiaca. Dcérka zatiaľ nechýbala a kiahne v nedohladne...
ja by som ju dala do škôlky, nech ich dostane...môj malý už je školák, tam jeho spolužiak, ktorý s ním sedí, mal kiahne, už som sa tešila, že ich budeme mať, a nič...a tak isto to bolo aj v škôlke, pomaly všetci dostali, mi nič...nemusí ich dostať, a ak ich aj dostane, čím mladšie je dieťa, tým ľahší priebeh
ak ich má dostať, tak ich dostane. Môj najstarší syn ich mal v škôlke pred 2 rokmi a dvaja mladší ich nedostali, teraz ich majú zas v škôlke, tak dúfam že už ich dostanú, lebo tiež nechcem aby ich dostali až v škole. U susedov ich ešte nemal nikto od manžela až po 3 deti. Asi záleži aj od imunity.
teraz ju nedaj do škôlky "lebo kiahne"... potom budú sople... potom taký vírus... potom onaký vírus... vlastne ju asi odhlás z tej škôlky úplne... 😅
btw. na ihrisko chodíte? do obchodu? do materských centier? kamkoľvek na verejnosť? lebo všade tam na vás tiež striehnu kiahne, chrípka, kašel, sopel, žltačka, vírusy, baktérie...
pochopila by som, keby bola po nejakej ťažšej chorobe alebo niečo, inak nevidím dôvod, v škôlke je stále niečo...
v našej škôlke boli kiahne asi pred mesiacom... dokonca v triede, do ktorej chodí dcérka bolo niekoľko detí chorých... napriek tomu, že som kiahne očakávala tentokrát s otvorenou náručou (nech si ich už drobci konečne odkrútia), nenakazili sa vôbec... ani jeden
nevidím dôvod, prečo by si dcérku mala nechať kvôli tomu doma 😝
Niektoré mamičky,chcú aby si detičky prešli kiahne čo najskôr,ale naša doktorka hovorila mojej kamoške,ktorej deti mimochodom prekonali kiahne v lete,že deti ktoré kiahne prekonali bývajú častejšie choré a choroby majú ťažší priebeh,aj tie jej sú od leta akosi častejšie choré a už tretí krát boli na antibiotikách,takže tak.Tiež že niekto je voči kiahňam úplne imúnny,takže ich nemusí dostať nikdy.Je aj možnosť že si maličkú necháš doma a porad sa so svojou pediatričkou o očkovaní proti kiahňiam,ak teda niesi ten typ ktorý je proti očkovaniu.
kludne daj do skolky ........moj mladsi syn bol v kontakte s kiahnami ako novorodeniatko a potom ako 3 r. a kiahne nedostal ...takze ak ma dieta dostat kiahne dostane ich ci chodi alebo nechodi do skolky .....infikovat sa mozete kdekolvek cize je zbytocne dieta izolovat ......som zvedava kedy ich nakoniec chytime
Ak je zdrava, nech ide do skolky, co kombinujes 🙂 Ak ich ma dostat, tak ich dostane aj po vianociach.