Nikdy som to nepoužila,ale dokina nám kázala že preventívne mu mám dať,mali sme iné neurolog.problémy,krče febrilné zatiaľ nie....
Malý má horúčku od poobedia,nezabrali mu moc sirupy.,...
Mám mu dať ten diaazepam či nie?a kolko?veľmi pekne ďakujem,viem že to tu niekde je,ale nemám čas to teraz hľadať....
Máme 19 mesiacov....
@lucula73
od preventivneho podavania diazepamu sa uz upusta, ja osobne by som to nedala 😔 diazepam nezrazi teplotu, ale "odstavi" mozog 😝
v juni mala dcera febrilne krce, skoncili sme na pohotovosti lebo prestala dychat, namerali 41C ☹ (ked isla spat mala okolo 38.5C, dostala ibuprofen). dostali sme sice diazepam, ale len v pripade ak by sa to zopakovalo a krce trvali dlhsie ako 5 minut.
skus zabaly, vyzliect do naha, striedat paralen a ibuprofen (aj ked som si ista ze mnohe robis). tieto vysoke hrucky su strasiak, ale nie vzdy to dopadne febrilnymi krcmi (tie su ak teplota prudko supne).
drzte sa!
Keď lekárka povolila, treba dať, ak teplota ani po liekoch proti horúčke neklesá a ani po sprchách
moja svagrina to dostala tiez na prevenciu febrilnych krcov, lebo tiez skoncili s malou v nemocnici, ale pro 39,5 by som to este nedavala, skus inak zrazit tu teplotu.. ako ti aj moni napisala. A hlavne ho nezakryvaj! a ak by sa to zhorsovalo, zavolaj radsej na pohotovost.
ja by som dala, nechcela by som si potom buchat hlavu ze prečo som nedala.
ano, ja by som dala - doktorka mi povedala ze nad 39,5 dat preventivne. To zas nie je tak casto aby mu to nejak poskodilo a febrilne krce nie su sranda.
urcite ano.Kazda teplota nad 39 °C (po odcitano ) je nebezpecna.Podla ordinacie aku vam dla kg urcila podaj dane mnozstvo ale dieta treba aktivne kontrolovat.Skusala sa zabaly?Striedas antipyretika?V akom intervale?Je to o nicom v otazke lebo sa na nu neda adekvatne odpovedat ak clovek nevie vsetky fakty
Zober mlieko telovej teploty, namoc do neho latkove plienky, obtoc okolo dietata, zabal ho aj s plienkami do hrubej osusky a opakuj 4-6x v priebehu hodiny.
Mlieko vytiahne zapal, dieta sa schladi, ale nebude to pren taky sok ako studeny zabal. U nas zabera vzdy prakticky okamzite a casto sa horucka nad 39 uz ani nevrati ;)
Ja by som tiež dala, my sme mali krče už dva krat a teda žiadna sranda, my davame polku z 5 mg diazepamu, telo sa pri tom uvolni a lepsie prekona tu vysoku teplotu. Treba striedat dva rozne lieky proti teplote, ak po malom casovom intervale ide teplota znovu hore. A tiez ochladzovat a v setko mozne, kludne ho okup v normalnej vode, len ho tam nechaj dlhsie, bude chladnut voda a ani nezbada ako sa mu ochaldi aj telicko.
Ja by som ti ešte pred pár mesiacmi poradila vydržať a zrážať teplotu. Dnes NIE, daj diazepam a pozor aj na rýchle zrážanie teploty, rovnako ako rýchly výstup teploty môže aj rýchly pokles teploty spôsobiť febrilné kŕče. U nás febrilné kŕče skončili veľkým epileptickým záchvatom a jeden a polhodinovým bezvedomím, odvtedy radím nezahrávať sa s horúčkou 😔
uplne suhlasim so sweetsuzi aj s oli ze febrilne krce nie su sranda,sice osobnu skusenost nemam ale kamaratkin syn mal febr. krce a odvtedy musia chodit na neurologiu, ...kludne mu daj od 1[ci 1/2] tablety neoblbne....
Ahoj, my sme tiez zrazali doma aj 41°C teplotu, vzdy na hranici 39,5°C som podavala polku diazepamu, nikdy sme nezazili febrilne krce. Odporucam tiez namacat dieta do vlazneho kupela, alebo som dieta sprchovala vlaznou vodou, alebo davala zabaly na hrudnik. Ide o zachranu zivota, treba ho schladit a voda chladi ucinnejsie ako vzduch. Aj schladenie o jeden stupen je uspech (aj ked to potom treba viackrat v noci kontrolovat a opakovat)
diazepam ako prevencia proti febrilnym krcom zabera LEN u deti,ktore uz febrilne krce mali.inak nie.teda pri prevencii ako takej je to na dve veci pokial to dieta uz febrilne krce v minulosti nemalo. riesila som to s viacerymi lekarmi ked moj syn ostal v nemocnici hospitalizovany s velmi zlou laryngitidou (vysoke horucky,zadusivy kasel a spol ☹ )
teplotu treba zrazat klasika bud liekom na baze ibubrofenu,alebo liekom na baze paracetamolu po 6 hodinach.ak liek nezabera a teplota stupa je mozne po 3 hodinach podat,no treba liek vymenit.ak sa podal brufenovy zaklad,tak po 3 hodinach treba vmenit za liek na paracetamolovy zaklad .ochladzovat treba hlavne trup(srdce a pluca).no nie ladovym zabalom.prave ten febrilne krce moze vyvolat(z prilismeho tepla do prilisneho chladu-sok pre telo).staci napustit vanu s vodou o par stupnou chladnejsou ako je teplota dietatka a uz nastava ochladzovanie,tak isto je to aj so zabalom.uterak treba oplachnut v par stupnoch chladnejsej vode ako je teplota tela.podavat letne napoje.nie studene ani teple.ak po 24 hodinach teplota neustupuje,treba znova navsticit lekara. drzim palce 😉
áno,ja by som uz pri takejto teplotke dala 1/2 tabletky,tiež som to raz absolvovala čo malá mala až 40 a vyššie stúpala teplotka a vlažná sprcha.surovo som malú vyzliekla 🙂 a šup do sprchy a plakalaaaaaaa,ale musela som nejako znížiť,lebo doslova horela ☹ tak diazepam je tam velmi dolezity,aby nechytil febrilné krče,určite daj
mne raz na pohotovosti vyslovene zakazali diazepam.. treba vlaznu sprchu, hoc kazdych 10minut a ked hajinka, daj obklad na telicko, trup. alebo zavolaj na pohotovost...
Síce skúsenosť s febrilnými krčmi nemám, chvalabohu, ja na tvojom mieste by som ale dala, s horúčkou sa neradno zahrávať, a myslím, že pol tabletky pomôže - hlavne, ak tvoje dieťatko malo neurologické problémy...
Ahoj my sme zažili febrilné krče, vtedy mi lekár prikázal pri takejto teplote dať 1/ 2 diazepamu, a taktiež každé 4hodiny striedať nurofen s čipkami paralenu. Robiť zábaly ale s opatrnosťou.
Ak môžem poradiť mojim deťom pomáhali aj zábaly so zemiakov. Na plátky narezané zemiaky som dala na zápästie a spodok nožičiek, akonáhle začali tmavnúť menila som ich.
skor dat zabal, ak sa da tym zrazit teplota, preco do dietata pchat oblbovaky?
Diazepam je veľké svinstvo, ktoré by som dieťaťu určite nedávala a riešila by som to radšej zábalmi.
moja dcerka mala par krat vysoke teploty, od lekarky som dostala diazepamovu mast pre pripad febrilnych krcov, nikdy som ju nepouzila, no ked som potom dostala tabletky, tak som jej podala jednorazovo pol tabletky. Nie je to jednoduche ked vidite ako teplota stupa, lieky nezaberaju, zabaly nemozete davat kym teplota nevykulminuje (kym su ruky a nohy studene a zvysok tela horuci). Podotykam, ze lekarka dcerku vzdy kompletne vysetri: hrdlo, moc, usi, CRP a vzdy ciste.
Po uziti diazepamu sa dcerke stav vyrazne zlepsil a teplota do 3 hodin definitivne ustupila.
Tak hoci som bola povodne proti tomuto lieku, dnes by som ho v krizovej situacii pouzila znova.
Samozrejme postup vzdy konzultujem s lekarkou.
ja som dávala dithiaden nie diazepam = učinok rovnaký
dáva sa pri vysokej teplote , aby nenastali krče aj mojím deťom to pomáhalo
určite by som ho dala
skusila si sprchu? Napusti vanu vlaznou vodou a teličko sprchuj, aspon 3 minuty. U nas to pomhlo, ked som malemu nemohla zrazit teplotu inak. Lieku nepomahali, sprcha ano. Placu bolo vela ,ale inak sa nedalo.
Ja som zatiaľ Diazepam pri mojich deťoch nepoužila, teploty zrážam striedaním paracetamolových a ibuprofenových čípkov a vlažnými sprchami /a to mali deti teploty aj vyše 40 stupňov/ - pozor- nikdy nie studená voda!!!- dieťa môže dostať šok. Veľmi dôležité je veľa piť, aby nedošlo k dehydratácii!
Mám kamarátku lekárku, ona dáva dcéram Diazepam vždy pri teplotách nad 39 stupňov, ak Ti lekárka doporučila, tak kľudne daj, jednorazovo určite neuškodí.
s vysokymi horuckami sme bojovali prave minuly tyzden u malej, striedala som nurofenove cipky (ine sme kvoli hmotnosti nemohli) a homeopatika, konkretne belladonna. ta zaberala 100%... homeopatika mozno podavat pri takychto horuckach aj v 15 min intervaloch, pokym teplota neklesne (v pripade febrilnych krcov aj 2-3 min intervaly a okamzite k lekarovi)... odporucam zaradit do domacej lekarnicky... drzim palce, nech je opat malicky skoro v poriadku
Nam kazala dat doktorka nieco na horucku do zadocka a potom diazepan aby nedostal krce,tiez sa bojim je to silne pre tak male dieta.A diazepan ked ma nad 38st.zatial sme nemali od kedy mal krce.
Ja davam capiky panadolove a nurofen sirup na striedacku, vzdy pomohlo.. obklady ani nic ne nedavam, je to drasticke a mala ma vacsinou aj tak studene ruky/nohy (podla toho ja aj hned viem, ze ma teplotu), takze ani nemozem... diazepan mame v zasobe, ale nikdy sme nepouzili, kedze sa nam horucka vzdy zrazila (ked sme raz mali 39,9, tak po sirupe hned isla na 38 a po dalsom capiku uz bola ok... tak som opakovala este den sirup/capik... aj ked sme nemali teplotu (ked som nedala hned vyskocila)... a potom uz sme mali pokoj 🙂 diazepanu sa bojim, mala som ho nachystany pri postielke ale nic... :(
Ale keby sme malli vysoke teploty nad 39 (lebo mne lekarka povedla ze nad 39 pouzivat) tak by som dala bez vahania polku.
Mne naša pediatrička povedala, že od diazepamu sa už upúšťa, vraj to nepomáha proti febrilným kŕčom. Keď mala malá 40-ky, tak mi ho predpísala, ale povedala, že je to len pre môj kľud, že malej to aj tak nepomôže na febrilné kŕče. A ani som jej to nikdy nedala.
Urcite stvrtinku mozes dat, je to prevencia a neublizi mu to.
NIE
Ja by som radšej kontaktovala doktora na tvojom mieste už dávno. Horúčka je dosť vysoká a ten liek nie je sranda, navyše, je vôbec určení na teplotu? Inak ti asi veľmi neporadím.