Mamičky,potrebujem radu.Chystáme sa na výlet do Bojníc,ktoré sú od nás vzdialené niečo cez 90km.Môj syn má 1rok a 9mesiacov a neviem sa rozhodnúť či mu dať liek Kinedryl na cestu.Ešte sme neboli na takej dlhej ceste.Preto Vás žiadam o radu,pokial máte s tým niake skúsenosti.Bude rada každej odpovedi. 🙂
nedávala by som,ale maj poruke....možno mu vôbec nebude zle pri cestovaní...a ak by náhodou mu bolo zle,tak niekde zastavíte,dáš liek ,počkáte...a idete ďalej...
@veronikapolyova, pokial nemal problem s cestovanim urcite len tak by som nedalala ani starsiemu dietatu.
Ak máš skusenosť že ti syn zle znáša dlhé jazdy autom tak daj 1/4 Kinedrylu zhruba hodinu pred cestou ak nie tak by som nedavala. Ja ale davam dcere nakolko ona zvykne aj zvracať hlavne ak sa ide po ,,serpentínach,, zákrutách..dala som jej aj do školy v prirode na cestu autobusom štvrtku. Máme doma aj homeopatikum Cocculine ale ten som neskušala to si kupil manžel pre istotu pre seba a nakoniec ho neužil. To sa vraj ma rozpustiť v ustach, neprehltať.
Dobre je pokojne sedieť, žiadne zmeny polohy, otáčanie, predklánanie u citlivých jedincov to može sposobovať v iducom aute zavrat. Dcere pušťame aj rozpravky aby sa rozptylila a ta pozornost sa odputala, robime častejšie prestavky na osvieženie, pitie. Ale už sme neraz riešili ,,povracane,, veci a vslovene sme nosili sačok na vracanie pre istotu.
a to idete nejakym starym autobusom, hrkotavym a smradlavym ?
na beznu cestua autom snad netreba nic, 90 kilometrov je v pohode, to zvladnete lavou zadnou
Podla mna je zbytocne dat mu liek, ked ani nevies ci ho bude potrebovat. Keby mu bolo zle, tak sa na chvilu zastavite a vyvetrate sa. Moja dcera cestuje od malicka niekolko hodin pravidelne (aj 8-10) a nikdy jej nic nebolo. Tych 90km je iba kusok, rychlo ho budete mat za sebou.
@veronikapolyova Kinedryl je liek pre deti od 2 rokov, tak sa rozhodni podľa toho 😉 Ja by som nedala a ani nedávam a to mám doma 1,5 ročnú grcajúcu kráľovnú..musíme sa prispôsobovať inak, najlepšie ísť vtedy keď má spať.
@veronikapolyova ja som si to dala sama raz - a bolo mi otrasne, ako prastena panvicou, spava, nebolo mi dobre....za mna nie
@veronikapolyova takéto cesty riešime tak,že vyrážame cca v dobe keď ma spánok, okolo 11. Ale bolo už aj tak,že som dala kinedryl. Ale naša je staršia
@nyusika no ja osobne som ako decko vracala aj po 10km v čistom nesmradlavom aute...
@darkchoco no ja neviem, ja ked som bola dieta, boli vsetky auta smradlave 🙂
nie kvôli spine, bozechran, ale neboli klimy, celkovo boli tue auta take "starsie"
jasne, ze su aj loudia, co neznasaju pohyb vseobecne, ale preventivne pchat do dietata kinedril kvôli tak kratkej ceste mi pride scestne
naša 20 mesačná cestuje 5 až 6 hod zo západu na východ a nikdy som jej nič nedávala, ale však uvidíš ako bude reagovat, každé dieta je iné, zbytočne by som však dietatu taký oblbovák nedávala
Daj mu Cocculine, su to homeopatika a pomahaju. Mne byva zle aj pri 12 km ceste, takze odskusane mam
Možno si niektorí(é) pamätáte na autá škodovky tie klasické tuším 120 a v zadu ako byva gula na vozik mali taky gumeny čierny pasik, ktorý sa dotýkal cesty....toto vraj bolo proti kinetoze, ale to som len počula tak neviem čo je na tom pravdy, tiež som sa sama divila, aj my to dotyčný vysvetloval že prečo, ale už si nejako nespomínam.
Každopadne preventivne nič do seba nepchajte, ani do detí ved načo...ked bude problém tak potom to budeš riešiť, lekárne su aj v Bojniciach. Inak Bojnice su krásne, užite si to...tam by som veru išla, velmi sa mi tam páčilo bolo tam čo vidieť aj na niekolko dní, nielen hrad a Zoo.
Ak nemal doteraz problem v aute, prevntivne by som to neriesila. Mysli na to ze ma utlmujuci ucinok a ke dmu ho das na kratku cestu, mize byt z toho este chvilu mimo.ak by mu byvalo zle, isla by som do toho.mne kinedril vzdy super pomohol, to homeopatikum tu spominane mi vobec nezabralo, skusala som ho raz a zle mi bolo celu cestu z vychodu na zapad, nikdy viac.
mojmu byva zle obcas...takze davam homeopatika Cocculine....a zabera...kynedril by som nedala...
@sardinka333 len trochu mimo témy teraz, pokiaľ si ja pamätám, tak ten pások bol proti statickej elektrine, aby človek pri dotyku karosérie alebo dverí nedostal šupu, my sme ho na starej škodovke tiež mali 😀
Ďakujem za všetky Vaše rady...po prečítaní príspevkov som rozhodla,že to skúsim bez lieku,zoberie so sebou pre istotu druhé veci na prezlečenie 🙂 ....Najdlhšie čo zatiaľ cestoval bolo 35km za mužovimi rodičmi a cestu v pohode zvláda,občas aj zaspí.Skúsenosť s väčšími vzdialenosťami zatiaľ nemáme.Chystáme sa v čase kedy by mal teoreticky spinkať.Tak snáď to dobre dopadne. 🙂
@veronikapolyova my sme sli s rocnym do svajciarska...nie sice naraz, ale cestovli sme aj 6 hod v kuse
@veronikapolyova ja nechapem, preco ste taku trasu este nesli, ved 90 km je nic, moja jazdi od 3 meisacov trasu 200 km, vacsinou vlakom, ale aj autom isla, aj trasu dlhu 5 hodin, netreba deti chovat vo vaticke a pchat do nich lieky, ked to nie je potrebne
Ja svojho syna nechovám vo vatičke,ale proste sme ešte neboli na dlhšej ceste,nebol dôvod.Na menšie výlety chodievame v okolí.A kedže mi malý spáva ešte 2krát do dňa nikde sa ani nedá zatial s ním chodiť.Toto bude náš,teda hlavne jeho prvý veľký výlet.
@veronikapolyova nam pomohlo to, ze sme sedacku dali dostredu.
Och,nedavaj,v aute ti bude spinkat,bude dobre,neboj,len musi veela pit tekutiny
Cocculine sa osvedčil aj nám malej býva zle keď ideme na dlhšiu cestu tak si dáme . 😉
@veronikapolyova a ma nejake problemy pri ceste autom?