Ahojte, čo si myslíte o injekcii proti ovčím kiahňam?
Moja dcéra ma 13 rokov a ešte nemala kiahne a teraz rozmýšľame, či jej dať injekciu alebo nie....
Ďakujem za odpovede☺
Po 12 roku su povazovane za pomerne rizikove. Takze asi ano. Ja som dal deti ked mali okolo roku a pol zaockovat.
@rene2 dceru som dala ockovat ked bola este malicka, doteraz kiahne nedostala aj ked ich mala cela skolka
Syn neockovany kiahne dostal a ona od neho nie
@rene2 ja by som ju dala, rozmyslam aj nad dcerkou ci ju nedam. Ja mam 34 a som tehotna a dala som sa min rok zaockovat lebo som sa bala ze mi to mala donesie zo skolky a dokonca mi to aj jej pediatricka hned odporucala ze pred druhym tehu ked som to este nemala urcite zaockovat tak snad to nedostanem🙂
@rene2
@denden77 Ja by som to veru zvážila už v takomto veku. Syna som neočkovala, ale prekonal kiahne v 4,5 roku úplne v pohode. Ale pred rokom dostal môj neočkovaný brat (32 r.) kiahne od svojej malej dcéry a bolo to strašné! Úplne ho to zložilo, horúčky 40, nemohol spať, jesť ani piť, lebo tie boláky mal všade, aj v ústach a krku, po týždni trápenia doma skončil absolútne dehydrovaný a vyčerpaný v nemocnici. Po ďalšom týždni ho pustili domov, ale liečil sa z toho potom ešte mesiac. 😲 Ak v detstve kiahne nemal, dospelákovi by som určite odporučila očkovanie!
A prosím vás na akú dlhú dobu účinkuje očkovanie? Určite to nie je doživotné, čiže ako často treba preoočkovávať?
Starsiu dceru som dala ockovat ked bola mensia a mladsiu minuly rok je autistka to by sme nedali
@andrejka1974 A prosím ťa po akej dobe treba dať preočkovať?
A ďakujem všetkým čo mi poradili!☺😍
@tslobik m9ju zaockovali a druhu vakcinu dali po 2 mesiacoch od prvej
@andrejka1974 A potom ešte po koľkých rokoch treba dať?
@tslobik stacia 2 vakciny a kiahne nedostane
@tslobik povedali ze stacia tieto 2 vakciny starsiu mi ockovali este ako malicku ked mala asi 2 roky a dalej ju neockovali este vraveli ze netrwba a to ma uz 11
@tslobik aku rat som pozera internet a to stacia detom aj dospelym 2 vakciny s odstupom minimalne 28 dnia je to dozivotne
mala som kiahne ako 18 ročna a v pohode 🙂
@klarissa25 každý to znáša inak... 🙂
@rene2 no to ano...ale tak ja syna davať nebudem určite...
Aj ja nad tým uvažujem, lebo som ešte nemala kiahne. Tak po tehotenstve by som sa dala asi očkovať. Tiež ma zaujíma táto téma