Ahojte, som dievča a mám 17 rokov. Posledné 3-4 som zaregistrovala svrbenie konečníka. Dnes mi nedalo a priložila som si zrkadielko- hrôza😞 uvidela som malé cerviky. Zajtra idem k doktorke. Prosim máte nejaké rady ohľadom mrli? Hanbím sa ako pes, nechápem to, sprchujem sa dvakrát denne, niekedy aj po skole čiže trikrát do dňa, ruky si umývam pred jedlom aj po aj keď prídem z vonka. Ako dlho to môžem mať v tele? Ako som sa mohla nakaziť? Čo mám robiť a za koľko mi záberu lieky?
To zmizne hned po tom vermoxe.liecba sa potom opakuje asi po mesiaci,ale neviem isto.preniest sa to da hocijako,ja som robila v skole,kde som zaroven aj byvala a cely tyzden chodila na wc tam,kde aj deti.bola to skola pri detskej ozdravovni.mrle som mala za rok asi styrikrat.hroza.
@malina51 neboj nie si jedina co to ma ja som to mala ties ako taka mlada .To nieje tym ,ze by si sa neumyvala ale jednoduch sa to neak prenesie moze byt aj wc ked si nan sadnes nevies nikdy kto tam bol predtebou. :0( ja som brala liek nato a preslo to bolo to velmi neprijemne :0( ale po tyzdni som mala pokoj :0)
@hors a nevrátilo sa vám to po nejakom čase? Lebo som čítala že niekomu ani lieky nezaberajú😞 napchavam sa cesnakom, cibuľou, kapustou a nejem vôbec sladké lebo som čítala že to im nerobí dobre. Hanbím sa strašne😞 neviem ako to poviem lekárovi. Boli nutné aj nejaké vyšetrenia alebo stačilo že ste opísali príznaky?
@malina51 stacilo povedat problem neboj nie si sama co to ma vies kolko ludi tyzdene pride stymto problemom velmi vela :0) je to citliva tema clovek sa blbo citi ale musis to prekonat :0) nie nikdy sa mi to nevratilo nastastie :0) Nie kazdemu sa to vrati ja by som povedala ,ze si to chytila na wc niekde skola ,kaviaren disco, skus si neak vzdy dat toaletak na wc ked ises mimo domu nikdy nevies aky somrak tam sedel:0( no aby som bola presna lieky mi zabrali do 2 dni nemala som nutkanie sa skriabat sprchovala som sa 3-4 x zaden a do tyzdna bol pokoj a este mi kazala namacat zadok dubobvej kore ale robyla som to len raz viac som sa ktomu neak nedopracovala .:0) Co sa tyka vysetreni nerobyla mi ziadne ked som jej povedala co je voveci tak mi nasadila liek a nic ani vyteri ani krv vobec nic :0)
@malina51 moja dcéra (7r) na to dostala takú vodičku (názov si nepamätám), vypila obsah fľaštičky a o 7 dní druhú. Ale zlepšenie bolo hneď. Dr. povedala, že to nesúvisí s hygienou, že to mohla kľudne aj vdýchnuť. A vraj bežne to máva polovica triedy v škole a ani o tom nemusia vedieť...
aj my sme mali mrľu detskú,asi zo škôlky alebo z pieskoviska,prenieslo sa to jasné,že aj na dospelých ked sme synovi umývali zakakanú ritku...pravidelne chodíme na zapper plazmový generátor,tak mi to hned aj zistili a do hodinky sme boli v pohode,lebo sa to vlastne nestihlo rozmnožit...
@malina51 neboj vermox zabera hned do par hodin, ja si myslim, ze by ti ho predpisali aj na pohotovosti. Ked ti zaberie tak je dobre na druhy den dat vsetko oprat hlavne spodne pradlo, uteraky a postelne pradlo aby sa zlikvidovali aj vajicka, keby tam nahodou boli. O tri tyzdne, alebo mesiac sa zoberie dalsia davka a je pokoj. Vobec sa nemusis hanbit, ja som to dostala od 12 rocnej dcerky ako 37 rocna. Vsetko bude ok.
nieje to žiadna hamba stane sa musela si niekde po niekom asi sadnuť na zachod alebo niekde na navšteve a pred tebou tam niekto taky sedel ja ked som mala asi 2 roky dozadu som dostala po niekom kto sedel a tiež mal neboj prelieči sa to mňe dala tušim sirup PYRVINIUM prešlo mi to do 2 tyždnov išla som predtym na odber krvi čo mi to ukazalo a potom ešte na kontrolny po to sirupe tiež na odber a bolo mi potom dobre to je špecialne na chlisty a mrle ten PYRVINIUM ale dava sa aj VERMOX ved daj si do googlu a uvidiš čo ti da ake informacie nieje to nič strašne preliečiš sa a uvidiš.
Najviac sa bojím toho že mi tam bude musieť lekár pozerať alebo robiť nejaké stery. Chapem že to bude asi potrebné ale je mi strašne nepríjemné na to len pomyslieť a ešte k tomu mám svoje dni
@malina51 neboj, žiadne pozeranie, stery si prípadne urobíš doma. Na mrle je dobré /vraj/ natrieť večer konečník nahrubo aviril kremom alebo podobným hustým. Mrle si ukladajú vajíčka na liahnutie /vraj/ v okolí konečníka a takto sa /vraj/ zadusia v tom kréme. Deti tým bežne trpeli a aj my dospelí sme to mali. Mali sme taký červený sirup na dve etapy. Cesnak, cibuľa je odvtedy v mojom jedálničku vo väčšom množstve aspon raz za dva týždne, podla toho, či niekam nejdeme a netreba "čistý vzduch". A nestresuj, keby si ľudia dávali robiť odbery, boli by sme prekvapení, akí čistotní ľudia tým trpia.
Mimochodom ďakujem veľmi pekne za všetky cenné rady, ďakujem navstivim lekára. Strašne dúfam že sa toho zbavim čo najskor a nebudem s tym mať potom opletačky
@malina51 nie nemusela som sa preliečovať len predtym som išla k lekarke odobrala mi vyteri odobrala krv dala mi ten sirup pyrvinium využivala som ho cely a potom za 2 tyždňe som išla na dalši odber a už som to mala čiste to sa vam môže dostať aj do nosa brala mi vyter aj z nosa ale to som mala čiste myslim že ste asi sadla po niekom na WC kto to mal ako ja preto ak idete niekde či už na navštevu alebo niekde na nejake podujatie nesadajte si uplne na misu a dalej aj k vam ked niekto pride hned to pretrite antibakterialnym obruskom celu misu a umyte wc to ja som bola trpezliva a tak som to aj robila samozrejme každy deň čiste nohavičky a ešte viem že pomaha odvar k kôry dubovej to v lekarňi kupite a myslim že aj ten PYRVINIUM sa da kupiť už bez receptu ale ale radšej navštivte lekarku kôli odberom a vyterom radim vam to ako aj ja som bola nie mňe sa nevratilo.
Ucinok mozes ocakavat uz po prvom dni.Je to latka,ktory ich usmrti zabranou dychania,takze v stolici budu vychadzat nepohyblive samicky este niekolko dni.Samcekovia su mensi a nekladu vajicka okolo ritneho otvora.V davkovani na mrle uplne staci podanie 2tbl,ale zrejme ak Dr chcela pokryt aj ine parazity, tak je vhodne podanie 3dni po sebe 2tbl.Ale potrebne je preliecenie vsetkych clenov rodiny,aj ked nemaju priznaky.Pradlo vyprat aj postelne je dobre prezehlit,ostrihat nechty,vysavovat WC a klucky.O 3-4tyzdne opat preliecit celu rodinu,stacia tie 2 tbl.Snazila som sa to ako Dr zrozumitelne popisat..
@aimee77 no veď toto že mne doktor povedal že po prvej dávke sú fuč a už som zobrala aj druhú a stále nepociťujem zmenu k lepšiemu. Ach som zúfalá, mám toho teraz strašne veľa do školy a to svrbenie je neznesiteľné, vôbec sa neviem sústrediť a spánok som nemala poriadny už 4 dni 😭
Teraz som si ich našla aj v pošve!!!!!!!!!
@malina51 tak si utieraj rit spredu dozadu, nie naopak!!!
@obsadenemeno pre tvoje uspokojenie, robím to tak!!!!!! Choď byť sprostý niekde inde, ja tu hľadám ludi ktorí mi reálne poradia a nebudú sa tu do mňa navážať, dakujem
@malina51 no tak potom neviem, ako sa tam dostali..... zaujimave, ze sa tu objavuju temy s rovnakym problemom, ako tu boli par dni dozadu, kde ale pisali normalne mamicky, ktore tu uz maju ucet zopar rokov. a zrazu, novozalozeny nick a tema presne o tom istom, ako pred par dnami....dochadza inspiracia? Alebo je take tazke si nieco najst na nete?
@obsadenemeno nechápem na čo narazas😃 ja som mladá baba na takéto fóra nechodím, narazila som náhodou tak som sa zaregistrovala. Na nete ale nenajdes len tak skúsenosti ľudí s týmto parazitom tak som to napísala sem, neviem aký máš s tym problém.
@malina51 lebo 2-3 dni predtym, nez si tu dala svoju temu, tu bola taka ista....stacilo precitat. A vobec, s tymto sa chodi k lekarovi, nie na fora.
@obsadenemeno prečítaj si, bola som u lekára. Nevyznám sa tu tak prepáč že ťa môj príspevok až tak zaťažil že si naň musel/musela odpovedať. A vôbec, staraj sa o seba
@malina51 ty sa staraj o seba 😝
Ahoj.K doktorke ides asi v stredu.Da ti Vermox,je to liek na mrle.Dovtedy nejedz sladke a daj si nieco silne cesnakove,napr.hrianky s cesnakom,cesnacku....Ja som niekedy aj popucila cesnak do kybla,zaliala horucou vodou,nechala trochu vychladnut a sadla na kybel a naparovala zadok .znie to hrozne,ja viem,ale oni potom.povyliezaju aj same.Ver tomu,ze horsie je,ked ti co i len jedna prelezie do ineho otvoru.