Ahojte prosím vás vedeli by ste mi poradiť menzes sa mi začal 10teho januára a skončil sa mi 15teho počas toho týždňa som mala 2 silné migrény a cely tento týždeň cítim takú bolesť hlavy že neni ani cítiť poriadne len keď sa zohnem, alebo sa ráno postavím z postele a to boli vždy len jedna polka, postupne sa pridáva k tomu točenie hlavy a taký tlak keď ležím... mám 16..pijem dosť vody aj jem veľmi sa bojím že by to mohol byt nádor na mozgu čo mám prosím robiť ?
Nizky tlak, corona, migrena, meningitida a milion inych moznosti... mozno ti len chyba zelezo po menstruacii ak silnejsie krvacas a si s toho taka celkovo otapena... ak to bude ldhsie trvat, treba ist na krv a zmerat tlak...nemysli hned na najhorsie.
@liana272
Plné odznenie silnej migrény môže trvať pár dní.
Čo sa deje s bolesťou hlavy, keď stojíš a zakloníš/ohneš hlavu na krku do tej strany, z ktorej pochádza tá bolesť? Alebo mení sa intenzita bolesti keď pomaly krútiš hlavou na krku a skúšaš rôzne polohy hlavy? Pretože jednostranná bolesť, ktorú si popísala aj s tými točeniami, môže pochádzať z krčnej oblasti (stočený stavec, posunutá platnička).
Keby sa ti to opakovalo alebo neustúpilo, resp. niečo sa ti nezdalo (tŕpnutie končatiny, strata citlivosti, porucha reči, spadnutá sánka, nesúmerné zrenice, atď) tak rýchlo na odborné vyšetrenie.
@liana272 ja sa ta opytam - ako som sa opytala synovca, ked sa na hlavu stazoval - chodis teraz von na vzduch? Aspon na taku hodinku? Cvicis cviky na chrbat? Vsetci sme teraz pozatvarani, a ten vzduch a pohyb vsetkym chyba a takto sa to prejavi. Inak - som migrenicka, pistdromalna faza - teda po zachvate, trva rovnako dlho ako samotny zachvat. A migrenu niekedy o par dni nasleduje “ozvena”, bolest vacsinou na opacnej strane hlavy.
Ďakujem Vám..no bojím sa lebo som dosť hypochondricky človek..hlava sa mi točí keď sa postavím a potom ešte keď chodím mám akokeby take závrate a cítim taký tlak/pnutie hlavy neviem to ani opísať..coronu som nemala ako chytiť lebo som cely čas len doma a vonku som bola predvčerom a keď sa postavím alebo urobím nejaký silnejší pohyb tak má zabolí a tie Polky sa striedajú raz jedna raz druha..veľmi sa bojím googlila som si to a príznaky ako vracanie, poruchu reči atd nemám ale neviem či si to namyslam ale mala som pocit že mi dnes tŕpla lava noha
@liana272 ja mám par dni bolesti hlavy pred menštruáciou ale to ako keby mi bodali do hlavy a skončí až vtedy keď príde menstruacia. Plus mám migrény od 14 rokov aj s aurou (strata zraku, tŕpnutie končatín) alebo bez vtedy má je to tiež hrôza bolia má až zuby. Nemusí byt všetko hneď najhoršie. Skús cvičiť na chrbticu cviky aspoň 10 min denne, mne pomáha dýchať čerstvý chladný vzduch 🙂
Neberies antikoncepciu?ja dom mavala migreny z nej.
Bolesti hlavy mozu mat rozne priciny. Netreba sa bat hned toho najhorsieho - moze ist o zmenu tlaku, migrenu, prechladnutie, priskripnuty nerv, problemy s ocami ... cokolvek. Poradte sa najskor s rodicmi, mali poznat vas zdravotny stav a snad vam pomozu situaciu vyriesit. 16 rokov je velmi nizky vek na to, aby ste sa to snazili vyriesit sama ... teda aspon podla mna. Pokial rodicia nechcu, zavolajte svojej detskej doktorke a poradte sa s nou.
@liana272 prečo hneď nádor? Čo tak migréna, nízky tlak, korona, ...