Ahojte je tu niekto kto trpí úzkosťami a panickým atakmi a vie mi pomoct ? Mám 16 rokov v 14 ma zobrala rzp s kľúčovým tepom 180 vyšetrenia srdca endokrynologia .všetko bolo v poriadku bála som sa takmer všetkého doktorka predpísala ad keďže sa zachvaty paniky opakovali ..počas ad bolo všetko v poriadku no pani doktorka vysadila a stavy sa vrátili už asi 3 týždne mám pocit že sa nemozem uplne nadýchnuť stava sa mi aj to že sa srdce nenormálne rozbúši potim sa a trasiem a mám strach že umriem .stále si meram tep tlak a bojím sa smeti infarktu.dnes som sa veľmi zľakla keď som spadla na hlavu bola som tak vystresovaná a bojím sa či z toho stresu nemozem mat infarkt . Stalo sa niekomu niečo podobne ? Po 2 hodinách som si merala tlak mala som 121/82 .stalo sa to už o 2 myslite že infarkt by už bol?
@lenka1993 samozrejme to vedia mamka ma tiež úzkosti a povedala že je to psychika .
@xenia123456789 tetania... Bežná vec. Začni brať magnézium aj každú hodinu keď treba. Po pár týždňoch postupne znižovať dávky na 3x denne. Mala som tiež kedysi.
@viestta mam všetky tieto veci len som sa chcela poradiť či niekto v mojom veku nema niečo podobne keďže tu píšu aj mladé dievčatá
Ahoj, drzim palce. Nevyznam sa v takychto uzkostiach, no poradim ti. Vypni si ten telefon, chod z internetu prec. Vezmi do ruky knihu, lahni si a citaj. Pi vela vody a oddychuj. Drz sa
@xenia123456789 aspoň zatiaľ, kým nepôjdes k lekárovi, tak si daj magnézium vyššiu dávku, urob si čaj z medovky alebo lubovnika. Zahod tlakomer, nemeraj pulz, snáď sa odviezť pozornosť od toho. Hneď ako to bude možné tak choď aspoň k psychologičke.
Ahoj, akoby si pisala o mne...presne, sanitka,ad....trapim sa s tym uz roky...neboj, nezomries...a ked nie si silna osobnost, co nemyslim v zlom,tak bez liekov si neporadis....mavala som presne tieto ataky....prvy,ked som mala 28....teraz mam 42.....od zaciatku som ale brala AD plus isty cas spolu s nimi aj benzodiazepaminy- taka je vacsinou liecba....po pol roku uz zvacsa zostanu len Ad. Kym sa to vsetko ukludnilo, trvalo to polroka....tiez som nemohla dychat- vlastne nadychnut sa...bolo to strasne, bala som sa ostat sama doma, ist von....neboj! vsetko prejde a ano je to psychika....budes sa musiet zrejme vratit k Ad. Ja ich beriem cele tie roky....a som v pohode...sem - tam mam nejaky mierny atak,ale uz to poznam a viem to zvladat....teraz si daj dvojite magnezko, ja si napriklad kupujem Magnezium Balance- su to take sacky s praskom, ktory si nasypes pod jazyk, ma to rychly ucinok, mne sa vtedy ukludni tep aj ja......velmi ti dryim palce lebo viem, co zazivas. Ver ale, ze je na to liecba, ktoru treba brat a bude dobre. Drz sa!!!
@xenia123456789 treba dat znovu ad. Ja trpím depresiami a už kosťami a teraz sa mi zas pohoršilo tak mi dala k tým ad čo mám ráno doktorka na noc nové ad.
@xenia123456789 Mamka ma pravdu, ale treba to riesit. Lieky ti pomozu zvladat tieto tazke zachvatove stavy a potom sa vies pustit do psychoterapie a najst nejake techniky s ktorymi sa ti ulavi.
Hlavne neotalat a vyhladat odbornika, teraz k psychiatrovi netreba ani vymenny listok.
@xenia123456789 v pondelok chod za vseobecnym lekarom, nehanbi sa mu to povedat, tak ako to je, on ta posle k psychologicke a bud ti sedenia pomozu, alebo ta ona potom posle dalej, kde ti daju lieky...ale moze to byt aj tetania...
Chod prosím ideálne hneď za rodičmi a povec im to 🙂