Mám 16 ročnú náladovú dcérku s autizmom

222anka
21. mar 2015

dobry den,mam dceru 16ročnu autistku s mentalnym postihnutim,je velmi zla,naladova,velmi si ublizuje,som uz bezradna,ma tu niekto taky isty problem,vie mi niekto poradit,dakujem

lillika
21. mar 2015

@222anka ahoj.skus jej dat predpisat Rispen

222anka
autor
21. mar 2015

ahoj,mas nejake skusenosti????

maznacik007
21. mar 2015

predpokladam ze chodíte k psychiatrovi tak skus s nim poriesit liecbu ... niekedy isty cas zabera ista kombinacia liekov ale po case prestane treba ju zmenit .....

alebo to skusit dennym ci tyzdennym stacionárom aby si si oddychla a nacerpala sily.... je tu cela tema o auti detoch aj ked su tam vacsinou este tie mladsie ... alebo na fcb su skupiny matiek deti s autizmom ....

lillika
21. mar 2015

@222anka "priatelia autistou na fb" skus 🙂

lillika
21. mar 2015

@222anka Ano,moja dcerka berie,tie zachvaty zurivosti a sebaposkodzovanie je omnoho miernejsie.a je aj menej agresivna

222anka
autor
21. mar 2015

@maznacik007 ano,chodime ku psychiatricke a bola som snou u viacerych,ale nejak nic nepomaha,bola aj hospitalizovana na psychiatrii v Ke,ale bola tam 12 dni a viac by som ju tam nedala,velmi zle skusenosti,chodi na denny stacionar takze si troska oddychnem cez den,ale poobede to iste dookola,hlavne ma trapi to ze si ona sama sebe ublizuje,aa to doslova a do pismena,je uz skoro dospela ,velka ,mocna mam snou co robit ked dostane svoj zachvat hnevu,a dakujem

222anka
autor
21. mar 2015

@lillika kolko ma tvoja dcerka rokov?

mirage
21. mar 2015

@222anka musi to byt narocne..

lillika
21. mar 2015

@222anka Dcerka bude mat v maji 5,syn ma 14,obaja maju Aspergerov syndrom a uzkostnu poruchu,plus dcerka naruseny vyvin komunikacie a ADHD.Rispen sa predpisuje aj dospelakom okrem ineho aj na zachvaty zurivosti,agresivitu a uzkost

222anka
autor
21. mar 2015

@mirage ano je a velmi ,ale čo narobim ,nejak sa snazim to všetko zvladat aj ked niekedy si myslim ze uz to nezvladnem,ale zase naberiem troška sil a poviem si ,musis....

222anka
autor
21. mar 2015

@lillika moja berie uz druhy rok cisordinol,to je tiez liek na agresivitu,ale nejak uz nezabera,a este berie diazepan,ako to zvladas???

lillika
21. mar 2015

@222anka tak sedivo :D.ale nie,AS je v podstate jedna z najmiernejsich foriem autizmu a vylucuje ment.retardaciu,tak sa s nimi da "dohodnut",myslim,ze to mas psychicky narocnejsie :(.si s dcerkou sama?

222anka
autor
21. mar 2015

@lillika nie mam manžela,ktory mi velmi pomaha,ale je skoro stale v praci,a mam ešte mladsiu dceru ktora je chvalabohu zdrava....

lillika
21. mar 2015

Moja Sarka si v afekte velmi ublizovala.buchala hlavou o stenu,skriabala sa,skrtila...teraz uz je to lepsie

lillika
21. mar 2015

@222anka aspon ze na to vsetko nie si sama. 🙂

222anka
autor
21. mar 2015

moja si velmi udiera pestami do tvare,uz to az tak vyustli,ze si spravila na nose taky maly dekubit,ktory nedajboze zahojit,lebo stale si udiera presne na to iste miesto,tak jej to zakyzdym musim dezifinkovat.....prelepovat aby si tam nezaniesla nejaku infekciu

lillika
21. mar 2015

@222anka skus tu skupinu na Fb,tam si maminky autistickych deti vela radia.casto prave aj o tom,ako zvladat zachvaty. 🙂

222anka
autor
21. mar 2015

@lillika no musim skusit a dakujem pekne za radu....

lillika
21. mar 2015

@222anka zamalicko 🙂.

tichomiro
10. feb 2024

@lillika ahoj.
Dnes aj deti vyšší vek...hľadám pre svojho AS, touret niečo na upokojenie, dobrý bol aripiprazol, ale už tiež nezabera....
Zvažujem, že by sme prešli na Rispen, ktorý mu nasadili ako 9 ročnému...ale ja som chcela dieťa bez liekov...dnes to ľutujem, ze som presviedčala dr. Aby vysadila... môj život je peklo...😭😭😭😭😭😭😭