Mám 15 a vypadávajú mi vlasy

s_imona
28. júl 2024

Ahojte čo mám robiť ak mám 15 a vlasy mi už teraz strašne po sprchovaní vypadávajú, ťažko sa rozcesavaju a sú stále zamotané a musím si ich umývať každý alebo každý druhý den tak moc mi mastneju jeden čas som mala aj lupiny skúšala som už kadejaké šampóny FA, Syoss,Head&Shoulders a nič nepomáha tak prosím poraďte čo a ako
Odpustite si prosim hates ✌🏻
Dakujem 🤍

isis234
28. júl 2024

Spýtaj sa na to svojho lekára, alebo kožnej lekárky. Je sprej proti vypadávaniu vlasov, ale je na predpis.

sisska96
28. júl 2024

V prvom rade menej umývať, potom používať bylinkové šampóny. Na vypadávanie je dobré fitoval sampon. Vyčesávať s veľkou kefou opatrne, nie agresívne, používať spray na vyčesávanie Gliss kur. Nežehliť a nefarbiť vlasy

unicornlady
28. júl 2024

Šampóny proti vypadávaniu nepomáhajú, aspoň ja som si ich už niekoľko vyskúšala.
Používam Garnier botanic care (propolis), z niektorých ma zvykla svrbieť pokožka.
Vlasy hlavne neumývaj príliš teplou vodou, zbytočne sa ti ešte viac spotí pokožka.

Inak skús si dať vyšetriť štítnu žľazu, železo.
Môžeš doplniť zinok, panthenol.

Ak sa ti to stáva len v lete, je to spôsobené tým teplom.

rozculena
28. júl 2024

podľa mňa sa ti mastia preto,lebo si v puberte,kľudne si ich umývaj keď potrebuješ,je to hlúposť,že čím viac umývaš,tým viac sa mastia.Nebudeš predsa chodiť mastná a smradľavá a hlavne teraz v lete.S tým vypadávaním neporadím,to ozaj treba k lekárovi...
@s_imona

s_imona
autor
28. júl 2024

@rozculena ďakujem za radu vyskusam

s_imona
autor
28. júl 2024

@unicornlady skusim vsetko po jednom a uvidím ako

s_imona
autor
28. júl 2024

@sisska96 vlasy nejak ani nezehlim mám ich prirodzené rovné tak skúsim ten gliss kur

sisska96
28. júl 2024

@s_imona ten žltý s olejom

kika572
29. júl 2024

@s_imona tak za prvé vlasy padajú denne každému, 50-100 ks každý deň je úplne v norme, pri umývaní aj viac.. odporúčam umývať menej, Max 2x do týždňa, tie vlasy si na to časom zvyknú.. potom odporúčam používať nejaký prirodnejsi šampón, nasamponovat pokožku hlavy 2x a do koncov len jemnú masku alebo kondicioner a poriadne umyť.. cesat podľa toho aké máš vlasy, ak kucerave tak mokré ak rovné tak suché, a poskusat či ti je lepšie nechať vyschnúť prirodzene alebo fenovať (fén nieje neprirtel, treba používať tepelnú ochranu a držať fén trochu ďalej od vlasov)