ahoj, zajtra idem 1. krát na rehabilitáciu (mám miernu skoliozu. Môžem sa prosím spýtať, čo ma tam čaká? Mám 14 rokov.
cvicenie cvicenie cvicenie, ona ti ukaze cviku a ty ich doma budes opakovat
@nika82 aha,takže nebude nutné tam chodievať viac krat za týždeň?
@0silvia0 A to budem cvičiť v nejakom športovom oblečení, alebo v spodnom prádle? Lebo moja kamarátka pred 3 rokmi vravela, že musela cvičiť v spodnom prádle
@zdrsjsjiwwi to ti uz ona poviem ako chodit a cvicit teplaky a tricko
@zdrsjsjiwwi jedina pomoc na skoliozu je cvicerie. Sustavne, lebo hrozi aj vacsie zakrivenie chrbtice. Poznam viac pripadov. Jednu operovali v Brne, nepomohli jej, ma hrb. Dalsia bola pol roka v sadre od krku po panvu. Dalsej bola voperovana tyc k chrbtici. Urychlene len preto, ze rodicia dali nemocnici velky sponzorsky dar. Takze rozne moze skoncit skolioza. Takze cvic vo vlastnom zaujme.
tieto cviky sa zvyknu robit v pradle, lebo terapeut musi vidiet, ci sa robia cviky spravne, ci sa spravne zapajaju svaly a pod. Ved si daj 3/4 leginy alebo sortky a nejaku sportovu podprsenku. Hanbit sa nemusis ;) a hlavna tarcha bude na tvojom domacom cviceni.
ďakujem všetkým, ešte som nepsomenula to, že mám aj prepadnutý hrudník od narodenia, a hlavne preto sme išli k ortopedovi, a tam mi zistila skoliozu, ale vraj to nieje nič vážne, dostala som aj popruhy a aj masažny polvalec
@zdrsjsjiwwi neboj sa, dnes ma problemy s chrbticou kazdy druhy clovek. Hlavne poctivo cvic.
na 1.reh. by si mala ísť s rodičom...nie si plnoletá
@janinah však pôjdem s mamou. Nevravela som že idem sama
@nika82 môžem sa spýtať čo sa tu stalo? :D
@zdrsjsjiwwi neviem prečo ich zmazali
@zdrsjsjiwwi budes cvicit pod dohladom fyzioterapeuta