Ahojte, mám 14 a potrebujem pomoc lebo sa hanbím to povedať mojej mame. Myslím že tam dole mám mykózu (teraz sa mi to stalo druhykrat v živote) alebo nejaky zapal a proste mám začervenanú a taku vydrazdenu pokožku od ohanbia po konečník lebo mi to zacalo momentalne teraz ked mam menstruaciu a svrbí ma to celé uz aj normalne vagina, aj to páli a boli pri moceni. vtedy mi to prešlo samo od seba ale chcem sa spytat co mam robit lebo mam vacsi strach. beriem aj antibiotika penicilin kedze do toho mam este aj horucky a chrípku takže je toho všetko veľa. doma ziadny krem ako canesten alebo take nieco nemame a viem ze sa to da kupit v lekarni ale musela by som to povedať mame a je mi to dosť neprijemne hovoriť o takýchto veciach. chcela som sa iba zdôveriť a spýtať sa o radu, dufam že to nikoho nejak neznechutilo. dakujem
Ano, pri chorobe a pri atb sa moze rozbehnut este aj mykoza. Vies co, ked sa velmi hanbis, kup si tabletu Canesten 1, mne to vzdy zabralo, pomohlo, okamzita ulava do par hodin a bolo po probleme. Ked som raz tento zapal zanedbala, lebo boli Dušičky a bola som odcestovana v zahranici, tak to vyustilo do velmi neprijemneho a silneho zapalu posvy, s ktorym si poradil az gynekolog a silnejsie lieky
ahoj, robia to antibiotika… tie zabijaju prospesne bakterie aj “tam” .. pomohlo by keby si mamke povedala ze nech Ti kupi probiotika, ( ak ich neberies ) aby Ti to nenarusilo crevnu floru..
@hendikep dakujem velmi pekne za radu, uz som z toho vystresovana vsetkeho. a ano probiotika beriem 2 tabletky na den, jednu rano a jednu vecer popri antibiotikach. moze mi to prejst samo bez liecenia ked mi o par dni skonci menstruacia a doberiem aj antibiotika ?
Na rýchlu úľavu teraz od svrbenie a pálenia, ti pomôže aj sóda bikarbóna. Zarob si roztok do nejakej nádoby (fľašky) a oplachuj sa zo spodku.
@basska_b dakujem krasne, skusim to rano nejako povedat mame a prekonat strach aby to nevyustilo do vacsieho problemu. neviete prosim ci tu tabletu mozem pouzit aj pocas menstruacie ?
Zlatko, skus nabrat odvahu a povedat o tom mamine, aj ked ti je to trapne. Ano, moze sa ti to vyliecit aj bez liecby ale neliecene zapaly mozu byt nebezpecne.. mozes ich mat stale castejsie a dostanes sa do zacarovaneho kruhu. A zbytocne sa budes trapit ked ta to boli..
@linda117 ďakujem krasne, skusim nabrat odvahu a povedat o tom mamine aby sa mi to este viac nezhorsilo, mam to zatial tak 3 dni a iba sa to zhorsilo so svrbenim a zapalom tak skusim. dakujem
Da sa to pouzit pocas konciacej a slabej menstruacie. Ja som sa tiez hanbila mame povedat o tychto veciach, ale teraz ako matka 2 dcer by som ocenila, ak by so mnou otvorene hovorili o takychto veciach a nech mi uz povedia o comkolvek, vzdy to riesim velmi pragmaticky a snazim sa im odovzdat aj svoju najlepsiu skusenost. Tvoja mamina sa tiez pravdepodobne uz stretla s mykozou a bude vediet, co prezivas a ten diskomfort pri kazdom pohybe je fakt peklo. Raz mi to preslo aj same, davala som si TAM biely jogurt na vlozku, ale opat to bolo na dovolenke, na Islande, kde sa doktor ani Canesten moc zohnat nedal a mozno tam maju daky kvalitnejsi zapadniarsky jogurt z islandskych oviec, lebo tuto nase jogurty bieda... ale na ulavu to pomohlo...
Musíš brať probiotika s 3-hodinovym odstupom od uzitia atb, lebo keď to berieš naraz, atb zničia aj probio, ktoré užíváš. Máš to podráždene z tých atb a treba si to potierat krémom s obsahom klotrimazolu, príp ešte aj vaginálnu tabletu dovnútra. Kľudne sa zdôver mame, určite aj ona už také zažila, takže nič na tom nie je hovoriť o takých veciach. Dá ti peniaze, alebo pôjde do lekárne mama. Mám 15 ročnú dcéru a nebola by som rada, keby mi to tajila. Môže sa ti to zdať trápne o tom hovoriť, ale ver, že nie je to trápne.
mozes si kupit clotrimazol v learni napriklad je volnopredajny.. alebo teda mama moze kupit.. a z vonka pomoze aj masticka Imazol tiez kupite v lekarni
Ak to je uz rozbehnuta mykoza dobry je canesten combi, vaginalna tableta v kombinacii s kremom na vonkajsie pouzitie. A do buducna, kedze sa u Teba objavil taky problem, ak budes brat ATB rovno si nasad aj vaginalne probiotika ako prevenciu. Ak sa Ti to stalo raz ma to tendenciu sa opakovat.
Ja ti odporúčam kúpiť tu jednu taboletku canestenu a plus krém stojí to asi 10€. A určite to povedz mamine je to úplne normálne zrejme máš mykozu z liekov to som zvykla mať aj ja.
Autorka, probiotika treba mat s odstupom od ATB, pokial ich beries zaroven s ATB, nemaju ziaden ucinnok, minimalne 3 hodiny a idealne 6 podla toho, ako bersie ATB. Ak rano a vecer, probiotika si davaj na obed.
ano moze to prejst aj samo, mne este pomaha kokosovy olej s par kvapkami tea tree oleja, ale to neviem ci mas doma. Je velmi dolezite tie antibiotika brat aspon 2-3hod pred probiotikami inak probiotika znizuju ucinnost antibiotik. Tam ide o to ze antibiotika Ti nicia bakterie ( ked mas chorobu ) ale nevedia rozlisovat medzi bakteriou choroby a prospesnymi bakteriami v crevach a posve… ked vezmes ATB, ta vyzabija bakterie z choroby, a potom s casovym odstupom prijmes prospesne bakterie naspat prostrednictvom probiotik… Ked budes probiotika brat aj po dobrani atb urobis len dobre, inak pomoze aj vysadit sladkosti … a vsetko nacom si kvasinky radi pochutia
Povedz to mame je to normálne, treba ísť k lekárovi aby ti nastavil liečbu ak tam niečo je. Tieto veci nie sú sranda. Mohla si sa kľudne prechladnúť čo je úplne bežné v tomto období. Takže šup za mamou.