Mám 13 rokov a 76kg Neviem sa ani pozrieť do zrkadla mám 169cm chcel by som schudnuť a nabrať svaly
Mám 13 rokov a 76 kg. Chcel by som schudnuť a nabrať svaly
@dzulli1980 Neviem čo mam cvičiť
@lukix012 najdi si nejake videjka, je toho kopec, kde sa vysvetluje technika, kde sa zameriavas na svoj ciel, ako treba upravit stravu aby to vyhovovalo.. uplne ti staci na zaciatok nejake kardio + silovy trening + upravena strava a potom sam uvidis mozno sa v niecom najdes co ta bude bavit viacej
@lukix012 a hlavne sa takto netrap, ze sa nevies pozriet do zrkadla.. keby si sa na seba pozrel ako na maleho chlapceka vedel by si mu povedat ze sa nanho nemozes pozriet ? asi nie, tak to nehovor ani svojmu vacsiemu ja to si nezasluzis😇s vahou sa da vzdy pracovat a pekne sa to da ovplyvnit
@lukix012 nemusis nic.. staci ked si udrzis vahu.. o chvilu zacnes rychlejsie rast a schudnes aj bez cvicenia.. skor doplnit vyzivove doplnky aby sa ti neodvapnili kosti.. cvicit ak chces mozes s vlastnou vahou... tochu skus poklikovat.. na zaciatok.. pridaj v strave bielkoviny..
Ahoj @lukix012 😊
Ak mas rodicov, co ta podporia, zakup si na 1 rok aplikaciu Sweat. Stoji to cez 100€ na 1 rok https://www.sweat.com/
Je tam cvicenie pre vsetkych a aj jedalnicky 😊 vies si v komunite pozriet aj vysledky do par tyzdnov.
Alebo odporucam plavanie 😊
Drzim ti palce. Si mlada, chces zmenu. Uz len to, ze si sem napisala, je prvy krok k zmene. Drzim ti palceky 😊
@lukix012 úplne ti na začiatok stačia kliky drepy brušáky koliesko.. ak si začiatočník, uvidíš zmeny nech robíš čokoľvek lebo čokoľvek > 0 .. ale nepôjde to za pár týždňov.. ale za 2-3 mesiace už budes vidieť výsledky.. len nežer sprostosti, daj si záležať na kvalitnom (nie dlhom) spánku, a daj si tak trikrát do týždňa tréning.. ak začínaš úplne tak stačí aj dva .. hlavne je to o Tom si vytvoriť zvyk.. alebo sa prosto daj na bojové a do roka máš aj dobrú postavu aj sebavedomie 🙂 odporúčam kickbox
@lukix012 máš 13, nemusíš nič hrotiť. Je super, že chceš cvičiť, nezačínajú hneď vo fitku. Začni s vlastnou váhou, drepy, kliky, brušáky, nájdi si rôzne videá. Keď bude teplejšie, tak choď vonku behať, na bicykel, korčule alebo na dlhé prechádzky. A strava je veľmi dôležitá, jedz všetko, len odmedz sladké vody a sladkosti, čipsy a fastfood. Nemusíš ich úplne vylúčiť, kľudne si daj, ale s mierou. Jedz tak, aby normálne jedlo, ovocie a zelenina prevysili počas dňa sladké a "nezdravé" jedlo.
Staci sa proste hybat. Nemusis nvm co vymyslat,ze ako. ;) A vynechat nezdrave jedla.
V prvom rade sa porozprávať s rodičmi. Zdôveriť sa im, že by so rada niečo pre seba urobila. Buď to zaradia viacej športovej aktivity alebo ťa zoberú odborníkovi, ktorý ti poradí ako sa stravovať a aký pohyb. Si vo vývoji, stále rastieš. Ja by som išla na to odbornou cestou. Aby si si nepriviedla ešte neúspešnym ubúdaním váhy psychické problémy.
uplne bezny pohyb, treba sa ist prejst, pobehat, bezne cviky (ved aj telesnu mate v skole, tak tie hadam vies... ) robit doma a ak mas pocit ze sa prejedas, tak riesit prejedanie/jedenie a pitie somarin a pridat zeleninu/ovocie. Inak ziadnu inu dietu netreba, na to si naozaj mlady. Tak ako pise @ivosami, ak nerobis teraz nic, vysledky sa ukazu.
@stvura čože? Veď 13 ročne decká bežné behajú po vonku, a keď už teda nemá kamošov, tak korčule a bicykel môže aj sám ... Nemyslím si, že by som sa mala zamýšľať, nič zle som nenapísala ... Či som ho mala radšej polutovať? Veď pohyb a zdravá strava sú základ, či máš 13 alebo 45 🤷
Nastav si stravu a začni cvičiť ... nič iné Ti nepomôže.