mam 13 a citim sa slabo ze nevaldzem stat na nohach zmacknut si ruky trasie sa mi prava ruka v neprirodzenom pohybe alebo sa mi trasie sanka
takto to zacalo asi pred 3 mesiacmi ked mi bolo zle skola, riesila som seba, rodicia.. a vsetko sa rozpadalo
najskor som sa citila tak ze sa mi tocila hlava velmi slabunko asi tyzden a pol v kuse lenze potom jeden vecer to bol extrem akoby som sa tocila 10 min v kruhu potom som sa zacinala citit slabsie a slabsie a tak to bolo 2 tyzdne medzi tym sa mi zacala triast hlavne prava ruka a sanka toto trvalo 3 tyzdne dokym som nechytila koronu a vsetky tie priznaky som pokladala za priznaky korony bola som dva tyzdne doma a vsetko zmizlo az kym som sa nevratila do skoly hlava sa mi uz netocila ale ruka sa triasla 2 krat viac
poslednu dobu mam aj take stavy ze mi nestaci sa nadychnut proste akoby namiesto jedneho nadychu sa nadychnem dvakrat a ked mi je psychycky zle tak dycham velmi rychlo a nemozem prestat a nestaci mi to
neni to ako obycajny trias ruk ale to je take mykanie/sklbanie smeruje to od malicka vobec to neni prirodzene ako trias ked ti je zima alebo mas uzkostny zachvat
niekolko krat som to hovorila rodicom ale prakticky nic na to nikdy nepovedali iba ,,uvidime casom potom ked tak pojdeme ku lekarovy”
velmi dufam ze mi niekto odpovie pretoze toto vsetko je mi dost neprijemne
Povedz to rodicom este raz a poziadaj ich, aby ta vzali k lekarke. Ja by som so svojou dcerou isto sla, uz mas vek, kedy vies povedat jasne ako sa citis.. A radsej vsetko preverit a nepodcenit.. Trvaj na tom!
@gdkshdjsjsjbsksndb urcite ist k Dr. Ani una a nie je normalna.
Na tiezasklby moznoTi chyba magnezium.
@gdkshdjsjsjbsksndb toto určite nepísalo 13 ročné dieťa.
@janka1011 preco?? mam trinast tento rok budem mat 14
@evkat13 okay pokusim sa dakujem ! 💜
@gdkshdjsjsjbsksndb drzim palce nech si zdrava.. Skusala si sa porozpravat s rodicmi?
pozri ak mas 13 alebo 14 a vies uplne presne popisat svoje priznaky musis sa ovela castejsie rozpravat o nich aj s rodicmi. Vzdy , ked nieco taketo citis, povedz im to. Pros ich aby sa vzali k lekarovi. Jednoducho tam treba ist ak sa necitis dobre. Toto nikam nevedie. Opakuj im to tak casto ako zle sa citis - nech ta objednaju ak sa neda ist hocikedy. Lekar uz nariadi dalsie vysetrenie - hoci aj u psychologa. Pekne si sa vyjadrila tu na koniku, tak musis aj s rodicmi. Neuzatvaraj sa do seba a nenechavaj to len tak. Silno drzim palce nech coskoro vyriesis.
@gdkshdjsjsjbsksndb ak mas ozaj tolko rokov co pises,vies ist alebo zavolat lekarovi aj sama ked rodicia to ignoruju. Mas tetu,babku,povedz to inemu dospelemu,ucitelke,hoci komu ked rodicia su neschopni 🙄
@gdkshdjsjsjbsksndb Musíš ísť k lekárovi. Zajtra tam zavolajte, možno sa treba objednať. Ak ideš zajtra do školy, povedz to triednej/nemu, ako sa cítiš a že rodičia odkladajú ísť s tebou k lekárovi. Možno si budú myslieť, že vymýšľaš, lebo znova treba ísť do školy. Ak Ti je naozaj zle, volaj lekárovi Ty sama a vysvetli, ako sa cítiš. Neodkladaj to.
@zuzikak rodicom som to hovorila asi 20 krat je im to jedno dneska sa mi po dlhsej dobe tocila hlva a citila sa velmi slabo a mama mi povedala ze sa mam napit a ze to mam z toho ze som unavena mam ist skor spat
nikoho to vobec nezaujima co mi je proste a jed som im povedala ze si kludne zajdem ku dokotorke sama tak mi povedali ze som mala to je zakazane
oni maju toho strasne vela do roboty a neda sa im odist s prace maju toho nad hlavy
@gdkshdjsjsjbsksndb ok nevies sa dohodnut s babkou ? Dedkom ? Ak raz nevstanes z postele, ze ti je zle.....k lekarovi sa dostat proste musis.
Počkaj ešte pár príspevkov tu od žien, a potom celú túto diskusiu daj prečítať rodičom... Možno potom pochopia to, čo im stále vravíš... Ja by som so svojím dieťaťom hneď šla k lekárovi, radšej viackrát zbytočne, ako raz a neskoro.. Alebo ako píšu, babka dedko, učiteľka...
@gdkshdjsjsjbsksndb Povedz to prosím Ťa v škole triednej/nemu. Vyhľadaj si číslo na svoju doktorku a zavolaj jej, povieš jej čo ťa trápi, opýtaj sa, kedy môžeš prísť, dá ti termín. Aký termín dá, taký sa dohodni, že prídeš. Mal by s tebou byť nejaká dospelá aspoň 18 ročná osoba, ale radšej s hocijakou staršou kamarátkou, sesternicou, len už sa dostaň k lekárovi. ( Iné tu behajú k v 13. k frajerovi a Ty sa nemôžeš dostať k lekárovi.)
Ukáž mame túto diskusiu.. nikdy nie je toľko roboty aby sa neriešil zdravotný stav dietata.. to čo popisujes môže byť banalita, ale aj nie a je dobré že to chces riešiť..
@gdkshdjsjsjbsksndb A chodievaš na preventívne kontroly každý rok? Keď som prečítala 1. krát Tvoj problém, hneď som si spomenula na jedno dievčatko, bolievala ju hlava, triasli sa jej ruky a žiaľ neskončilo sa to dobre. Prosím Ťa, choď k lekárovi čím skôr.
@loliki ako myslis ze nie dobre??
@zuzikak v mojom meste nemam nikoho pribuzneho ani v okoli :(
@gdkshdjsjsjbsksndb Ako si na tom? Cítiš sa už lepšie?
@gdkshdjsjsjbsksndb stres a panicke poruchy bohužiaľ v tomto veku sú veľmi časté. Rodičia by to nemali podcenovať, ale pomôcť tí čím skôr. Musíš sa čo najviac o svojich problémoch rozprávať a neuzatvarat sa do seba. Do sa potom totiž prejaví aj fyzicky.