Mám 12 rokov a mám silný výtok

mkorinkova
4. sep 2021

ahoj mam 12 a mam velmi velky vytok neviem co mam robit a s maminou som sa o tom nikdy nerozpravala (trosku sa jej to bojim povedat pretoze som hrozne hanbliva cize neviem ako sa jej mam spytat ci sa ide ropravat o mesiacikach atd.) povedala som o tom mojej kamoske ale ona mi to neverila neviem co mam robit prpsim poradte mi. a vobec sa mi nechce ist kupovat vlozky tampony atd. som proste hanbliva

sasesoe
4. sep 2021

@mkorinkova ahoj, je rozdiel vytok a menstruacia. Pri vytoku zvacsa stacia intimky alebo 2-3kusky toaletneho papiera poskladat a vlozit do nohaviciek. Co sa tyka nakupovania, zvaz vacsie obchody so samoobsluznymi pokladnami, ale v principe ide o beznu drogeriu ako ked kupujes toaletny papier a za ten sa asi nikto nehanbi, ale chapem. Ak si chces precitat/nastudovat nieco viac o vytoku - ako sa meni, co to znamena atd, odporucam stranku LPP.SK pravdepodobne, nevyuzijes hned vsetky info a nemusis ani vsetko detailne riesit, yvidis, co Ta zaujme. Drzim palce

miskamicha
4. sep 2021

@mkorinkova a menstruaciu si uz dostala? Niektore zejy maju hojny vytok stale, pokial nepali,nesvrbi nemusi to byt problem. Nastuduj si nieco. A kludne si chod nakupit nik sa na teba nebude divne pozerať 😊

mkorinkova
autor
4. sep 2021

dakujem za rady

savanna
4. sep 2021

Silny vytok moze byt predzvestou menstruacie, zacina uz niekolko mesiacov/rok pred nastupom menzesu. Tak si nejake tie vlozky uz mozes do zasoby kupit, aby ta nic neprekvapilo 🙂. Podla mna ide len o prirodzeny vyvoj, dospievas, prichadza puberta, vsetko je tak, ako ma byt 🙂.

nikoleta1234
5. sep 2021

@mkorinkova určite sa o tom porozprávaj s mamkou, pred ňou sa nemáš čo hanbiť 🙂