Máme problém s kakaním - môj predčasne narodený synček (35tt) vôbec nekaká sám ☹ začalo to keď sme sa vrátili z nemocnice, bol na odd.rizikových novorodencov 2,5 týždňa a tam sám kakal, ale keď sme prišli domov sa to zmenilo. Nie je kojený, papá Nutrilon Comfort. Kako je pekné mäkké, takže nie je problém s tým, že by mal tvrdú stolicu, čo by mu nešla von. Jeho kakanie vyzerá asi tak, že tlačí odušu, ale riťku má stiahnutú - nie uvoľnenú a tým pádom sa nevykaká, prdnúť si prdne a tým to skončí 😔 Musím použiť rektálnu rúrku a uvoľniť mu tak riťku aby mu kako vyšlo von. Občas sa stane, že nejako sa uvoľní a vykaká sa sám, ale je to veľmi zriedka, keď sa to podarí, veľmi ho chválim, teším sa 😅 Do mliečka dostáva probiotiká Infants Dophilus, cvičím mu s nožičkami pred každým kakaním aj 10 minút. Keď tlačí a nejde mu to, začne kričať a potom aj plakať, niekedy tlačí tak silno, že ho musí aj bruško rozboleť a začne nástojčivo plakať, kým bolesť neustúpi 😒 Z toľkého tlačenia má aj herniu pupku, musí mať prelepený pupok a kvôli tomu fixu mu ani nemôžem bruško Pupíkom masírovať ☹ Budem vďačná za každú radu, ako ho uvoľniť sa pri kakaní a naučiť ho tak samého kakať bez použitia rúrky 🙂
mi sme s tym isli na gastro,dostali sme prehanadlo a po roku kakame bez problemou,bez pomoci 🙂
@barchee moja mala sa narodila v 30 tt.. problemy s kakanim sme mali do troch rokov.... boli sme kvoli tomu aj na chirurgii na Kramaroch.... jedneho dna to vsak pochopila, vypytala sa na toaletu a odvtedy kaka sama... ale dovtedy to bolo peklo, mala natrhnutu ritku, bala sa kakat, boli to tri dni nervov a placu kym sa vykakala.....
vyskusaj cipky, kedze pehanadla a ine lieky este nemoze, drzim ti prsty....