Ahojte 🙂 stretli ste sa niekto s týmto liekom u svojho dieťatka? Môjho 6 mesačného syna z tohto lieku veľmi zapeká, užívame ho 2x denne po 10 kvapiek, čo sa mi ale zdá veľa, aké dávkovanie predpísali vám? Ja som sa dočítala, že pre lepšiu vstrebateľnosť sa má liek užívať s vitamínom C, ale nám o tom doktorka nič nepovedala. Budem rada ak sa o vaše skúsenosti so mnou podelíte 🙂
ahoj,
moja mala konci teraz s uzivanim, ma 4 mesiace, mali sme ho 2 mesiace 2x denne 4 kvapky. zapekanie som nepozorovala, akurat zmenu farby stolice, ale to mi prislo normalne. nic ine som jej nedavala, kedze ju len kojim, asi by to ani velmi neslo 🙂
@biba88 my ho uzivame od 2 mesiacov, mala ma teraz 8 a 1/2 mesiaca, berie 2x 8 kvapiek. S tym vit. C mate pravdu, berieme ho a takisto aj pyridoxin a kys. listovu pre lepsiu vstrebatelnost zeleza. Mala ma z neho tiez tuhsiu stolicu, ale my uz papame aj normalnu stravu. Ked bola mensia, tiez som jej musela niekedy pomahat s rurkou, aby sa vykakala.
Ja som ho chvíľku užívala, ale zapekalo ma hádam už po prvej dávke. Neskôr som kvôli nedostatku železa užívala Aktiferrin a pri tom som také problémy nemala. Ale u detí je to asi iné v tom, že Maltofer sú aj kvapky a Actiferrin asi len tablety.
Ja som bola nestastna, pretoze ked sme uzivali maltofer, co sa mi podarilo na silu do krpca dostat, tak to aj vygrckal. Radsej som ho vysadila a upravila stravu s potravinami na zelezo. Nech pekne papa ako by nemal nic do seba dostat. Ak by vysledky boli zle existuje este prirodny extrakt z cucoriedok alebo z ribezli. Vyrobok je sice drahi, ale je chutovo dobry a dobre sa vstrebava. Mozu ho ale deticky az od 1.roku.
@biba88 moj syn ho bral ked mal nejake 2 mesiace, a tiez mal problem so zapekanim, ale nebolo to nejake hrozne, bral 2x denne po 2 kvapky, vitamin C ani mne nikto nespomenul