Maltofer - podávanie s mliekom

17. jún 2024

Ahojte. Viem že je tu viac tém prepáčte mi. Doktorka nám povedala že môžme dávať maltofer buď do mliečka rovno alebo na lyžičku dať maltofer nakvapkat pár kvapiek mliečka a následne zapiť mlieckom. Skúšala som mu to dať zapiť cajikom,nechce. Je to veľmi zle keď mu ho podávam s mliekom? Čítam že to není najlepšie ,naša doki vraví že sa to môže tak.

kacena4
17. jún 2024

ja som kvapkala do ust a nasledne dala pit davku mlieka

anavixy
17. jún 2024

Neviem, kde si citala, ze to nie je najlepsie, ale maltofer kvapky pokojne mozes miesat s mliekom, je to uvedene aj v PL (akurat do flasky sa neodporuca vseobecne davat lieky, lebo nevies ci ti vypije vsetko a ci nezostane nieco na stenach a ci teda prijme taku davku ako ma, ale to je za mna riesitelne).

janulka1985
17. jún 2024

Vykaslite sa na maltofer neučinne NAROSAN vyvaži najlepšie železo v krvi..overené a je to prírodne

larinka552
17. jún 2024

No neni to najlepšie pretože mlieko, mliečne produkty a vajcia bránia vstrebávaniu železa. Maltofer je železo, čiže ak ho kombinuješ s mliekom znižuješ účinok. Samozrejme kvapka mlieka je v pohode. Ale zapíjať by sa mal buď vodou alebo čajom, kľudne aj čajom s citrónom. A už vôbec nemiešať maltofer do mlieka. To nie je vigantol.

anavixy
17. jún 2024

@larinka552 v PL a SPC lieku teda uvadzaju chybne informacie?
Toto co pises je iste pravda, ale konkretne maltofer ma uvedene inak. Okrem toho suhlasim aj s komentarom vyssie, ale to uz je vec druha. Ak teda sa Maltofer moze uzivat podla spc s mliekom preto, ze tak ci tak nema ucinok, tak potom by som to chapala.

larinka552
17. jún 2024

@anavixy neviem prečo to tam nie je ale keď si pozrieš príbalový leták k Tardyferonu alebo Tardyferon fol, tak to tam je. Mne to môže byť jedno, nech to každý berie ako uzná sám za vhodné... ja píšem ako by to malo byť správne.

anavixy
17. jún 2024

@larinka552 ja suhlasim, vseobecne mas urcite pravdu, len teda si myslim, ze to moze byt ako pri atb, ze ide o konkretne preparaty. Ale moze to byt blbost, len je divne, ze sa clovek nemoze riadit pl a spc.

larinka552
17. jún 2024

@anavixy Mas pravdu, precitala som si letak o Maltofer kvapkach a naozaj sa tam pise, ze sa mozu dokonca miesat s mliekom. Takze sa da oficialne podla toho riadit.