Ahojte. Viem že je tu viac tém prepáčte mi. Doktorka nám povedala že môžme dávať maltofer buď do mliečka rovno alebo na lyžičku dať maltofer nakvapkat pár kvapiek mliečka a následne zapiť mlieckom. Skúšala som mu to dať zapiť cajikom,nechce. Je to veľmi zle keď mu ho podávam s mliekom? Čítam že to není najlepšie ,naša doki vraví že sa to môže tak.
Neviem, kde si citala, ze to nie je najlepsie, ale maltofer kvapky pokojne mozes miesat s mliekom, je to uvedene aj v PL (akurat do flasky sa neodporuca vseobecne davat lieky, lebo nevies ci ti vypije vsetko a ci nezostane nieco na stenach a ci teda prijme taku davku ako ma, ale to je za mna riesitelne).
Vykaslite sa na maltofer neučinne NAROSAN vyvaži najlepšie železo v krvi..overené a je to prírodne
No neni to najlepšie pretože mlieko, mliečne produkty a vajcia bránia vstrebávaniu železa. Maltofer je železo, čiže ak ho kombinuješ s mliekom znižuješ účinok. Samozrejme kvapka mlieka je v pohode. Ale zapíjať by sa mal buď vodou alebo čajom, kľudne aj čajom s citrónom. A už vôbec nemiešať maltofer do mlieka. To nie je vigantol.
@larinka552 v PL a SPC lieku teda uvadzaju chybne informacie?
Toto co pises je iste pravda, ale konkretne maltofer ma uvedene inak. Okrem toho suhlasim aj s komentarom vyssie, ale to uz je vec druha. Ak teda sa Maltofer moze uzivat podla spc s mliekom preto, ze tak ci tak nema ucinok, tak potom by som to chapala.
@anavixy neviem prečo to tam nie je ale keď si pozrieš príbalový leták k Tardyferonu alebo Tardyferon fol, tak to tam je. Mne to môže byť jedno, nech to každý berie ako uzná sám za vhodné... ja píšem ako by to malo byť správne.
@larinka552 ja suhlasim, vseobecne mas urcite pravdu, len teda si myslim, ze to moze byt ako pri atb, ze ide o konkretne preparaty. Ale moze to byt blbost, len je divne, ze sa clovek nemoze riadit pl a spc.
@anavixy Mas pravdu, precitala som si letak o Maltofer kvapkach a naozaj sa tam pise, ze sa mozu dokonca miesat s mliekom. Takze sa da oficialne podla toho riadit.
ja som kvapkala do ust a nasledne dala pit davku mlieka