Málo železa u ročného dieťaťa

romy11
16. jan 2017

Ahojte maminy , poraďte mi čo ste dávali svojim deturencom pri nízkom zeleze... synček má 1 rok.dakujem

saurian
16. jan 2017

@romy11 lieky ci doplnky stravy neviem poradit, ale v strave pridat viac cerveneho masa (idealne vysoka), mak (aj makovy olej existuje), "tmave" ovocie (cucoriedky, cernice...), strukoviny, a my sme davali napr. sirup aj z arónie (jarabina; kupovala som v bio-shope).

bienennest
16. jan 2017

Ahoj, zelezo primaju babatka len zo stravy, preto sa odporuca od 6. mesiaca pridavat ku kojeniu kasicky zo zeleninky a masa, aby mali deturence dostatok zeleza. dobrymi zdrojmi zeleza je maso (hlavne hovadzie), takisto brokolica, spenat a rozne obilniny, hlavne proso, ovsene vlocky. Banan obsahuje tiez zelezo.

skus pridavat do kazdej kasicky bud trosku masa alebo obilnin (1PL).. kludne to obmienaj. Jednak tym zabezpecis dostatok zeleza ale aj inych hodnotnych latok. Ja som pridavala vzdy za hrst prosa. Okrem toho ti odporucam pridavat ku kasickam vzdy trosku dobreho rastlinneho oleja (1PL), napriklad tekvicovy olej je bohaty na zelezo.

majolenka11
16. jan 2017

sirup nahrin od justu.Čučoriedkový

sisinka112233
16. jan 2017

Ahoj, my sme mali od narodenia málo železa, malinky dostal aj transfúziu, dávali sme mu maltofer a keď už začal papať tak nám poradila doktorka dávať mu mäso z diviny. Ak máš možnosť si ho zohnať - to by mu pomohlo.