Málo železa a chudokrvnosť u 8 mesačného bábätka

liusha
13. okt 2012

Dcerka je chudokrvna berieme maltofer ale ten nam velmi nepomaha a este ju aj zapekava co je dobre na chudokrvnost pre take babo okerem liekov res. co jej moze davat?

anjelicek26
13. okt 2012

@liusha - sladit melasou, sezamove//slnecnicove/tekvicove tycinky, makove slize, cviklova stava, cucoriedky, zihlavovy caj, cranberry dzus, aspon to rezonuje u mna.. Vsetko z toho je super na zelezo..

liusha
autor
13. okt 2012

anjelicek26 @ takze to uz mozem vsetko davat mojej dcerke?

liusha
autor
13. okt 2012

@anjelicek26 takze to uz mozem vsetko davat mojej dcerke?

anjelicek26
13. okt 2012

@liusha - melasu urcite, cucoriedky tiez, caj by tiez nemal byt problem... tie semienka s tym opatrne, idealne na pecive a pod dozorom, nech jej to nezabehne. Makove slize neviem, na to bude asi este skoro 😖

liusha
autor
13. okt 2012

@anjelicek26 tak dakujem vyskusame

hradnapani
13. okt 2012

@liusha najdi si vo fotoblogoch clanok o anemii od uzivatelky @estterka , ma to velmi dobre rozpisane ako si poradili s anemiou u nich, plus pod clankom je rozsiahla diskusia, aj reakcie inych mamiciek, poucne celkom

bibistec
13. okt 2012

pokial ja viem aj umele mlieko ma vela zeleza ale asi kojis ked mas tento problem, je to bezne u deti po 6. mesiaci. ak nechces umele skusila by som tie veci co radili babenky radsej ako lieky

natalinkaco
13. okt 2012

@liusha my sme tiež brali maltofer, tiež nás zapekalo, dlho trvalo kým sa to dalo do poriadku, skúšala som aj cviklovú šťavu, mak ale aj z toho nás strašne zapekalo, tiež nechcem dávať synčekovi kadejaké umelé vitamíny, tak som si dala poradiť od jednej maminky homeopatiká.

liusha
autor
13. okt 2012

@natalinkaco a ake homeopatika?

mimi
13. okt 2012

@liusha ja som riesiela ten isty problem, brala som melasu, malej sa upravil krvny obraz, teraz ju dokrmujem a je zase chudokrvna. Maltofer som nechcela davat kvoli zlozeniu, hladala som nieco prirodnejsieho a esterkin album ma inspiroval. Pridavam link, co teraz malej davam na zelezo 😉 http://eshop.finclub.sk/vyzivove-doplnky/fin-fe...

prevenar
13. okt 2012

1) naltofer hod okamzite do smetaka
2) kup ferrofortisB (ako ti uz bolo poradene 🙂
3) kupte odstavovac a robte dietatku stavu - cvikla, mrka, petrzlen , zeler a jablcka
4) z jedla je vyborne riesenie dusene hovadzie a varene vajicka napr.
5) cucoriedky, ribezle a pod . su tiez vhodnym doplnkom.

- chudokrvnost zmizne za par dni 🙂

janka311
13. okt 2012

ahojte,vie mi niekto poradiť?mám 4-mesačného synčeka.Narodil sa s pôrodnou hmotnosťou 2880 g.Pri 1.poradni pribral 810 g-po návrate s pôrodnice som brala Maltofer na úpravu krvného obrazu.Po vysadení Maltoferu,malý priberal veľmi málo-cca za 4-5 týždňov 250-300g.Doktorka nám brala krv na chudokrvnosť-ešte nemáme výsledky.Malý je plne kojený,cez deň vydrží 2,5-3 hodiny a v noci cca 6-7 hodín.cez deň mu ponúkam prsník častejšie.neviem čo mám robiť,doktorka chce,aby som dala 60 Beby a potom ho dokojila.malý plače-nechce Bebu-jazykom mi to vytláča a otáča prudko hlavičkou-aby som mu to nedala do pusiny.prosím dajte nejakú radu.máte s tým niekto skúsenosť?ďakujem

natalinkaco
13. okt 2012

@liusha konkrétne Ferrum Phosphoricum, dlho som hľadala po internete, ako ich zohnať, ale nič sa mi nepozdávalo, nikde neuvádzali výrobcu. Tak som kontaktovala tú maminku z modrého koníka,ona mi napísala, že najkvalitnejšie sú z Nemecka a že ona ich kupuje u pani,ktorá sa týmito homeopatikami zaoberá už dlho. Tak som jej napísala žiadosť o radu, bola som veľmi milo prekvapená, perfektne mi poradila, a nesnažila sa mi hneď niečo nanútiť.

maryem
13. okt 2012

@mimi,ahoj 😉uz ste mali aj kontrolne odbery,ci zabralo? Ale pozeram,ze je tam písané,vraj az od 3rokov. A ci inak? Ja zatiaľ davam Maltofer,ale tiež nie som s tým nejak stotožnena.

mimi
14. okt 2012

@maryem bola som v tej predajni a pani mi vravela, ze to mozu aj babetka. Pod tym vyrobkom je diskusia a doktorka tam radi 😉 Ked som malu cisto dojcila, tak sa jej krvny obraz pekne upravil, len teraz, ked ju uz dokrmujem sa jej zase zhorsil.

anjelicek26
14. okt 2012

@janka311 - pokial maly vydrzi takto dlho bez kojenia, tak hladny nie je ani nahodou a beba by to vobec nezachranila... nepriberanie bude mat inu - organicku- pricinu, treba sa pytat na gastro a spravit velky krvny obraz vratane stitnej zlazy a allergo.

Kojenie je najprirodzenejsie, prechod na UM to moze este zhorsit, u nas veru ano :(

estterka
14. okt 2012

@bibistec UM mozno ma viac zeleza,ale kravske mlieko blokuje absorbciu zeleza v tele. materske mlieko absorbciu zeleza podporuje,najhorsie,co moze spravit,je prestat dojcit. uplne by som vylucila vsetky produkty z kravskeho mlieka.ziadne jogurty,nic.

@liusha za homeopatiou treba ist vzdy k homeopatovi! homeopatia nie je univerzalna,ako alopaticke lieky,funguje na uplne inom principe! ako pise @prevenar,tie kvapky co mas by som ja dietatu nedala,obsahuju skodlive Ecka. ferofortis B sirup je vhodna volba. hoc ja dietatu maso ani vajicka nedavam,ale bez klasickych liekov sme sa prekonali velmi silnu anemiu za 4 mesaice. v mojom blogu je clanok,kde su rozpisane potreviny,ktore treba zaradit.

estterka
14. okt 2012

@maryem u nas zabralo to,co mam v clanku za 4 mesiace a mali sme stav,kedy som malej chceli dat transfuziu.najprv sme 2 mesiace riesili len stravou,trosicku sa to este zhorsilo a potom za 4 mesiace ako sme zaradili mega davku C vitaminu a ten sirup mala krvy obraz uplne v poriadku.
ten sirup je od troch rokov,pretoze vyzivove doplnky proste toto pisane musia mat. tie kvapky co predpisuju pediatri maju ovela skodlivejsie zlozenie pre male deti.

ivanka.7
14. okt 2012

@maryem vela produktov je oficialne od 3 rokov, lebo pre vyrobcu je jednoduchsie napisat "od 3 rokov" ako minat financie a nervy na moznost napisat si, ze je to aj pre mensich. Vacsinou je dobre poradit sa s ludmi, ktori to predavaju a rozumeju tomu, ze ako treba upravit davkovanie pre mensie dieta prip. pre tehotnu/dojciacu zenu

liusha
autor
14. okt 2012

@prevenar urcite vyskusam, a maltofer prstanem davat

liusha
autor
14. okt 2012

@bibistec ja nekojim, mala je na umelom mliecku

adel22
14. okt 2012

Baby a keď dojčíte, neskúšali ste melasu?

domak2
14. okt 2012

@liusha ahoj a skus sa este vyhybat cajom, mne odporucili nedavat caj aspon do 5 rokov, vraj aj ten blokuje vstrebavanie zeleza v crevach, takze ked tak vodu, alebo dzus zriedeny 1 ku 10, ale ten len ku jedlu. vela stastia zelam 🙂

mimi
14. okt 2012

@adel22 skusala som melasu, ked som cisto dojcila, bola ucinna, zaberala pre mna aj pre malu 😉

adel22
14. okt 2012

@mimi To som chcela pocut- a davkovanie? Ja ju uzívam aj teraz /este v tehu/ lebo som mala malo zeleza...a lieky som nechcela....a vsetko je ok...davam si 3x ČL denne. Vdaka

liusha
autor
14. okt 2012

@estterka takze jej mozem dat ten sirup a ked ma len 8 m??

estterka
14. okt 2012

@adel22 zelezo do materskeho mlieka bohuzial neprechadza. teda je dobre,ked matka ma zelezo v proiadku,ale to nestaci. vid pripad @mima kde to zelezo z melasy ked dojcila sice zdanlivo pomohlo,ale anemia sa im vratila hned. pri anemii su dolezite aj rezervy zeleza v tele doplnit.

estterka
14. okt 2012

@liusha to si uz musis zvazit sama,co je lepsie pre tvoje dieta.ja ti ziadne povolenie nedam 😉

natalinkaco
14. okt 2012

@liusha
@estterka ja by som tiež tie kvapky svojmu dieťaťu nedala, aj kvôli zloženiu, aj kvôli tomu, že je to až od 3 rokov, bojím sa takýchto vecí. Čo sa týka tých homeopatík, ja som si ich nenaordinovala sama, ale až po konzultácii z homeopatkou, nedala by som svojmu dieťaťu hocičo.

estterka
14. okt 2012

@natalinkaco hovorime o dvoch roznych veciach-kvapky maltofer,co sa predpisuju pediatrami aj najmensim detom by som nedala svoju dietatu v ziadnom pripade. sirup Ferofortis B aj ked je od troch som dala s uplne cistym svedomim,dcera vypila takmer tri flasky a velmi nam pomohol 🙂
to je skvele,ze ty si to konzultovala s homeopatkou,ale neviem preco potom to tu dalej niekomu odporucas co ste z homeopatie brali,ver mi chodi mi velmi vela sprav,kde sa ma pytaju na nazov homeopatie a ja vzdy ludi posielam homeopatovi,kedze viem,ako homeopatia funguje.