Dcerka je chudokrvna berieme maltofer ale ten nam velmi nepomaha a este ju aj zapekava co je dobre na chudokrvnost pre take babo okerem liekov res. co jej moze davat?
anjelicek26 @ takze to uz mozem vsetko davat mojej dcerke?
@anjelicek26 takze to uz mozem vsetko davat mojej dcerke?
@liusha - melasu urcite, cucoriedky tiez, caj by tiez nemal byt problem... tie semienka s tym opatrne, idealne na pecive a pod dozorom, nech jej to nezabehne. Makove slize neviem, na to bude asi este skoro 😖
@anjelicek26 tak dakujem vyskusame
pokial ja viem aj umele mlieko ma vela zeleza ale asi kojis ked mas tento problem, je to bezne u deti po 6. mesiaci. ak nechces umele skusila by som tie veci co radili babenky radsej ako lieky
@liusha my sme tiež brali maltofer, tiež nás zapekalo, dlho trvalo kým sa to dalo do poriadku, skúšala som aj cviklovú šťavu, mak ale aj z toho nás strašne zapekalo, tiež nechcem dávať synčekovi kadejaké umelé vitamíny, tak som si dala poradiť od jednej maminky homeopatiká.
@natalinkaco a ake homeopatika?
@liusha ja som riesiela ten isty problem, brala som melasu, malej sa upravil krvny obraz, teraz ju dokrmujem a je zase chudokrvna. Maltofer som nechcela davat kvoli zlozeniu, hladala som nieco prirodnejsieho a esterkin album ma inspiroval. Pridavam link, co teraz malej davam na zelezo 😉 http://eshop.finclub.sk/vyzivove-doplnky/fin-fe...
1) naltofer hod okamzite do smetaka
2) kup ferrofortisB (ako ti uz bolo poradene 🙂
3) kupte odstavovac a robte dietatku stavu - cvikla, mrka, petrzlen , zeler a jablcka
4) z jedla je vyborne riesenie dusene hovadzie a varene vajicka napr.
5) cucoriedky, ribezle a pod . su tiez vhodnym doplnkom.
- chudokrvnost zmizne za par dni 🙂
ahojte,vie mi niekto poradiť?mám 4-mesačného synčeka.Narodil sa s pôrodnou hmotnosťou 2880 g.Pri 1.poradni pribral 810 g-po návrate s pôrodnice som brala Maltofer na úpravu krvného obrazu.Po vysadení Maltoferu,malý priberal veľmi málo-cca za 4-5 týždňov 250-300g.Doktorka nám brala krv na chudokrvnosť-ešte nemáme výsledky.Malý je plne kojený,cez deň vydrží 2,5-3 hodiny a v noci cca 6-7 hodín.cez deň mu ponúkam prsník častejšie.neviem čo mám robiť,doktorka chce,aby som dala 60 Beby a potom ho dokojila.malý plače-nechce Bebu-jazykom mi to vytláča a otáča prudko hlavičkou-aby som mu to nedala do pusiny.prosím dajte nejakú radu.máte s tým niekto skúsenosť?ďakujem
@liusha konkrétne Ferrum Phosphoricum, dlho som hľadala po internete, ako ich zohnať, ale nič sa mi nepozdávalo, nikde neuvádzali výrobcu. Tak som kontaktovala tú maminku z modrého koníka,ona mi napísala, že najkvalitnejšie sú z Nemecka a že ona ich kupuje u pani,ktorá sa týmito homeopatikami zaoberá už dlho. Tak som jej napísala žiadosť o radu, bola som veľmi milo prekvapená, perfektne mi poradila, a nesnažila sa mi hneď niečo nanútiť.
@janka311 - pokial maly vydrzi takto dlho bez kojenia, tak hladny nie je ani nahodou a beba by to vobec nezachranila... nepriberanie bude mat inu - organicku- pricinu, treba sa pytat na gastro a spravit velky krvny obraz vratane stitnej zlazy a allergo.
Kojenie je najprirodzenejsie, prechod na UM to moze este zhorsit, u nas veru ano :(
@bibistec UM mozno ma viac zeleza,ale kravske mlieko blokuje absorbciu zeleza v tele. materske mlieko absorbciu zeleza podporuje,najhorsie,co moze spravit,je prestat dojcit. uplne by som vylucila vsetky produkty z kravskeho mlieka.ziadne jogurty,nic.
@liusha za homeopatiou treba ist vzdy k homeopatovi! homeopatia nie je univerzalna,ako alopaticke lieky,funguje na uplne inom principe! ako pise @prevenar,tie kvapky co mas by som ja dietatu nedala,obsahuju skodlive Ecka. ferofortis B sirup je vhodna volba. hoc ja dietatu maso ani vajicka nedavam,ale bez klasickych liekov sme sa prekonali velmi silnu anemiu za 4 mesaice. v mojom blogu je clanok,kde su rozpisane potreviny,ktore treba zaradit.
@maryem u nas zabralo to,co mam v clanku za 4 mesiace a mali sme stav,kedy som malej chceli dat transfuziu.najprv sme 2 mesiace riesili len stravou,trosicku sa to este zhorsilo a potom za 4 mesiace ako sme zaradili mega davku C vitaminu a ten sirup mala krvy obraz uplne v poriadku.
ten sirup je od troch rokov,pretoze vyzivove doplnky proste toto pisane musia mat. tie kvapky co predpisuju pediatri maju ovela skodlivejsie zlozenie pre male deti.
@maryem vela produktov je oficialne od 3 rokov, lebo pre vyrobcu je jednoduchsie napisat "od 3 rokov" ako minat financie a nervy na moznost napisat si, ze je to aj pre mensich. Vacsinou je dobre poradit sa s ludmi, ktori to predavaju a rozumeju tomu, ze ako treba upravit davkovanie pre mensie dieta prip. pre tehotnu/dojciacu zenu
Baby a keď dojčíte, neskúšali ste melasu?
@natalinkaco hovorime o dvoch roznych veciach-kvapky maltofer,co sa predpisuju pediatrami aj najmensim detom by som nedala svoju dietatu v ziadnom pripade. sirup Ferofortis B aj ked je od troch som dala s uplne cistym svedomim,dcera vypila takmer tri flasky a velmi nam pomohol 🙂
to je skvele,ze ty si to konzultovala s homeopatkou,ale neviem preco potom to tu dalej niekomu odporucas co ste z homeopatie brali,ver mi chodi mi velmi vela sprav,kde sa ma pytaju na nazov homeopatie a ja vzdy ludi posielam homeopatovi,kedze viem,ako homeopatia funguje.
@liusha - sladit melasou, sezamove//slnecnicove/tekvicove tycinky, makove slize, cviklova stava, cucoriedky, zihlavovy caj, cranberry dzus, aspon to rezonuje u mna.. Vsetko z toho je super na zelezo..