Malo vaše dieťatko v poslednej dobe Covid-19?

23. sep 2023

Ahojte, ake priznaky malo vase babatko pocas covidu? Moja 10 mesacna dcera sa rano zobudila, bola uplne vesela a zdrava a poobede z nicoho nic 39,3 horucka, zrychlene dycha az moc a jeden jediny krat fakt nepekne sucho zakaslala, okrem toho nic ine nema...v rodine mame covidujucich, s ktorymi mala nebola ale manzel ano a tomu nic zatial nie je...

domkakvet
23. sep 2023

Tak pravdepodobne to bude covid, tvoj manzel nemusi mat priznaky.

lenkakoc444
23. sep 2023

Moj mal teplotu 40 boli xme aj na pohotovosti kvoli buseniu srdca nas poslali na infekcne. Ale nic mu nerobili len odbery ci treba atb. Cele to trvalo24h. Vraveli nam na infekcnom ze bezne taketo male mali vysoke teploty 3-5 dni a kasel vrajhrozny (moj to nemal)

autor
23. sep 2023

@lenkakoc444 a testuju na pohotovosti alebo ako to je teraz s tymto...a raz mala aj hnacku....

lilizzachy
23. sep 2023

Skús ju otestovať,nemusí to byť covid

aliaray1
23. sep 2023

Ano prekonali sme, manzel to doniesol z prace a dcerka mala vtedy 11 mes. Bolo to tazke, mali sme tazsi priebeh. Ju sme z toho dostali do cca 26 hodin, seba dlhsie. Sme boli 3x ockovani a dostali sme to az po 3 rokoch covidu 1.raz.

Kazde 3 hodiny sme jej na striedacku davali nurofen, paralen...nevedeli sme zrazat, tak v sprche jemne teplej cca 3 min, vzdy sa jej ulavilo. Rano jedla, potom uz to slo pocas dna dole vodou, rano dostavala:
Na lacno thuya occidentalis 30CH riedene vo vode,
1ml Cevitko, 3kvapky vit D Baby D od Jamieson, zeleninu s masom a do toho pre babatka Omega olej, davala som aj por kvoli hlienom, morsku vodu physiomer baby do nosa plus nasivin pre babatla, odsavanie kolko sa len dalo,aby zaspala pustali sme jej roboticky vysavac, pridal sa kasel takze aj sirup stoptussin a v podstate ihned zabral.

Striedanie nurofen/panadol (paralen) kazde 3 hod sme znizovali postupne ked sa teplota ustalila ako tak, pokracovali sme jemne teplou vodou zrazanie zvysnej teploty, do 12 hod od ustalenia teploty uz lieky nemala. Vitaminy aj thuya occidentalis este 3 dni po odzneni.

jazula
23. sep 2023

Bábätko nie, ale mali sme celá rodina teraz na konci augusta, vrátane takmer 2,5 ročnej dcérky (prvý krát ho mala pred rokom ako skoro 1,5ročná). Testovali sme sa doma len. Malá mala nádchu 2 dni a pri prvej chorobe mala aj 3 dni horúčky.

lenkakoc444
23. sep 2023

My sme ho testovali doma. Moj priatel hned ked som ja ochorela nakazal test a aj malemu kupil nejaky zo slin. Boli pozitivne oba cize nebolo o com. Potom nas uz nikde netestovali.

4stanka4
23. sep 2023

Mne prišlo upozornenie na edupage ze mame v škôlke výskyt Covidu aby rodicia testovali deti a neposielali ich choré do škôlky. Je toho teraz dosť, dúfam ze my ho zas mat nebudeme-manzel ho mal už asi 4x

autor
23. sep 2023

@lenkakoc444 smiem sa spytat na ten ten zo slin, podari sa mi aj u babatka nejako? A dakujem vsetkym za odpovede...volala som aj na pohotovost, tak ze nemam chodit ak po čipku jej klesla teplota...(na 38,5) ale to zrychlene dychanie ma znepokojuje...aj pocas spanku to ma...

autor
23. sep 2023

*test malo byt

iwesska
23. sep 2023

Test zo slin babo nemoze absolvovat. Tam treba aktivne naplut do nadobky iste mnozstvo.

migynka
23. sep 2023

To zrychlene dychanie ma kvoli horucke... ked klesne, dychanie sa spomali... malickej zelam skore uzdravenie 🙏🩷

autor
23. sep 2023

@migynka dakujem krasne...teraz ma 40...ale aj ked klesla tak dychala rychlo 😔

lalenka33
23. sep 2023

Kľudne kúp klasický test a vytri jej miesto nosu hrdlo. U nás v meste je teraz covid vo veľkom. Už sme mali zavretú týždeň škôlku. Teraz aj v škole sú pozitívne decká. Kamoška má teraz tiež covid. Teplota, kašel, hrdlo, tiež horšie dýchanie. Dostala aj atb.

lalenka33
23. sep 2023

Test kúpila kamoška za 2 eurá v benu lekárni.

anavixy
23. sep 2023

To su vsetko nespecificke priznaky kazdej virozy. Zrychlene dychanie suvisi s horuckou ako takou, nie s covidom. Davaj lieky proti horucke, symptomaticku liecbu, vitaminoterapiu, ak bude horucke pretrvavat do pondelka, volaj dr a ries pripadne vysterenie. 🍀
A testom mozes normalne vytriet nostek, nemusis ist uplne hlboko.

lenkakoc444
23. sep 2023

Moj mal 8 mes. vtedy takze da sa. Ono je normalne ked im busi srdce pri horucke. Len mojmu busilo rychlejsie ako by mali. Nas povodne poslali na infekcne na infuziu, ale tam mi povedali, ze ho nebudu hospitalizovat na noc ze to doma dame a mame prist na dalsi den rano. Prisli sme spravili odbery a tiez skonstatovali, ze je ok ist domov. Uz som len potom volala po vysledky. On mal teploty 24h presne a potom akoby mu nic nebolo 🙂

tamitamitami
24. sep 2023

Moja malá má akurát teraz, normálne som ju otestovala doma a zavolala dr že má pozitívny covid test. Prvé 3-4 dni horúčky a suchý kašeľ (zapálené hrdlo), ďalšie 3 dni zvýšená teplota v noci.

Covid mala aj ako 6-7 mesačná a priebeh bol viac menej rovnaký ako teraz.

autor
24. sep 2023

Dakujem vsetkym...sme v nemocnici kvoli febrilnym krcom...v puse ma herpesy a anginu...uz vobec nemohla papat ani pit, tak nas hospitalizovali