Malo vaše dieťatko herpes?

sissy87
31. jan 2013

Moja dcérka má 9 mesiacov.Našťastie herpes ešte nemala, ale bola by som rada keby ste mi vyjasnili pár vecí ohladom toho.(Bojím sa lebo v našej rodine napr švagor má nonstop herpes).Čo ak malá to chytí,vznikne sa jej a potom bude vždy cmúlať svoje ruky,hračky,proste skoro všetko dáva do úst aj teraz.Potom pri plienkovaní má ruky všade,u Vás to nebol problém,bojím sa že prenesie vírus sama sebe aj tam dole.i
A keď mi ,rodičia s ňou hráme,a vírus budeme mať na svojich rukách,tak potom je možné že aj my si to prenesieme inde na našej tele?
Vy ste nemali takéto komplikácie?Aké opatrenia treba urobiť'?

anjelicek26
31. jan 2013

@sissy87 - ja mavam herpes pravidelne, mala ho este nikdy nemala, manzel tiez nie, jediny, kto ho tri mesiace dozadu dostal bol maly (herpeticku stomatitidu) a to ako vysledok strasne oslabenej imunity. Mala aj manzel mi kludne da pusu aj ked ten herpes mam a nic 🤐 Podla mna sa tym zdravy clovek proste nenakazi, herpes je vyvrcholenie choroby a zlej imunity. Teda teraz myslim to prvotne nakazenie.

Mimochodom herpes virus na perach a ten tam dole je chlp ine kafe 😝 Uplne iny kmen. HSV1 je na perach a HSV2 je genitalny.

My ziadne spcialne opatrenia nerobime, kazdy ma svoj pohar, pribor, uterak, ale to je predsa v kazdej rodine tak.

marcelka0078
31. jan 2013

Ja som citala,ze herpes sposobuje ten isty virus ako kiahne a pokial ste nemali kiahne,nemali by ste mat ani herpes!

katy1979
31. jan 2013

@marcelka0078 su dva druhy herpesu. tzv. pasovy opar teda herpes zoster dostanes az po prekonani kiahni. klasicky herpes aky mava kopa ludi na ustach napr. nezavisi od toho ci si kiahne mala ci nemala.
Ale ak ho v sebe mas tak v nas drieme cely zivot.

@sissy87 bojis sa asi prilis urcitych veci. moja mama ma herpes uz od puberty. ja ani sestra sme ho nemali nikdy. to iste moj otec. predpokladam ze neosahavate svagra zrovna ked ma herpes a takisto sa ho priamo nedotyka ani mala.
Moj starsi syn mava herpes od dvoch rokov na rukach. kde prisiel k virusu nikto nevie. prvykrat sa mu to objavilo na dovolenke v kupeloch. Tepla voda tam sa virusom dari plus slnko a oslabena imunita a uz to islo. Dalsi krat sa mu to objavilo tiez na dovolenke takze pre neho je aktivator slnko.

smoliacik
1. feb 2013

ano, vsetko to zavisi od imunity dietatka, napriklad moj maly ho dostal prvy krat ked mal 9 mesiacov, proste z nicoho nic, njaprv som nevedela ze co to ma, ale ked sa mu oliala pusinka a spravili sa mu tie neprijemne pluzgieriky bolo to jasne.. Ja som herpes v zivote nemala, ani moj muz , zato sestry a mamina ano, stacilo ze boli po nejakej chorobe alebo pri zmene prostredia (dovolenka a pod) a hned ho mali. Moj maly ho mava hlavne v lete( zrejme slnko) a ked ma slabsiu imunitu, predovsetkym po prekonani vyssej teploty alebo horucky. Nic s tym nenarobim, proste to vzdy nejako preckame, kedze malym detom sa na to nesmie davat ziadna masticka typu zovirx, herpesin a pod. ja mu to trosku natriem len tekutym pudrom kym to nezaschne a neurobi sa chrasticka. Tak drzim palce nech nemate podobne problemy.