Ahojte baby,boli sme s malym pred cca dvomi tyzdnami na pretahovani pipika u urologa.Dnes znova lebo sa mu to zapalilo.A doktor povedal ze ma zuzenu predkozku,ze sa mu bude musiet zrejme robit obriezka.Napisal spravu detskej urologicke do BB kde s nim mame ist kvoli detskemu pruhu a mame s nou konzultovat aj tento problem.Doktor povedal ze sa mu moze predkozka hocikedy dole zaseknut.Ja uz neviem.Cele zle.
pracoval som na urologii .... na operacke. takychto pripadov sme mali dennodenne min. 3. deti od 2. max. do 4 rokov.
nie je to nic zvlastne....babo sa uspi (s tym je najvacsi boj zobrat ho mamine a polozit na stol.) urobi sa obriezka, zasije sa a budicek 🙂)
treba na to pozerat trosku z nadhladu. maminky mi tam vyplakavali. no tu ide o dost velku pomoc drobcovi. nikto mu nechce ublizit a v buducnosti bude rad, ze nema (intimne, sexualne a ine) problemy.
Ak nechcete dlho cakat, sup do IP kedy mozte prist do ZA a vybavime ;) (min. 4 dni očerka s drobcom)
Ahojte chcela by som sa spítat,synček bude mat 3 ročky,detska lekarka mu pretiahla pipíka a nešla mu krvička je to v poriadku?Ale kazala mi po alebo pred kupaním mu to pretiahnut.Chcela by som však vediet či 3 ročnemu chlapcovi ma už aj vidiet žalud neviem ako to napísat aby ste ma pochopili.Dakujem za každu informáciu
Moj syn bude mat v januari 19 rok.a nikdy nemal taky problem ak sa narodil povedali mi v nemocke aj detsky pediater aby som mu od mala pretahovala pipika a hlavne vo vode a neskor ako rastol a mal viac ako 6 rokov som mu vysvetlovala ako si ho ma natahovat vo vode aby nemal neskor problem na urologii a hvala bohu nema dodnes nic.No jak sa hovori 100 lekarov 100 nazorov a este ako bol maly novorodenec az kym sme prestali plienkovat som mu davala pipika smerom dohora ku pupku aj to mi poradili lekari.drzim palce 😉
@zdenika21 @dobi382
je tu jedna dosť obsiahla diskusia
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/problem-so-stahovanim-predkozky/ je tam toho dosť popísaného.
Alebo choďte na stránku hajanky, ktorá tam taktiež prispieva. Má všeliaké odborné články a pod.
A môj osobný názor, obriezka NIEJE iba take nič ako to popisuje "pán" vyššie 🙄
@zdenika21 inak mali ste nejaky problem keď ste boli u Dr? ak nie tak zrejme to bolo zbytočné a VĎAKA doktorovi máte teraz problém! Každý chlapec má totižto zúženú resp. prilepenú predkožku. Je to ochrana pred nečistotami a VEKOM sa to poddá. NIČ netreba siliť, lebo môžete deťom iba uškodiť (viď. tvoj prípad 😒 )
Čiže teraz ako písala @phoebee1 kúpiť slez a malého v tom kúpať. Prípadne su ešte maste ktoré sa dajú použiť a ktoré vedia pomôcť.
No pokiaľ mu to doktor natrhol a urobili sa mu zrasty tak zrejme vďaka nemu budete musieť isť na danu obriezku 🙄
Teraz treba iba vela trpezlivosti, predkožku preliečiť, neskôr začať postupne sťahovať a je možné, že sa to napraví.
Držím palce!
a ako som už x-krát písala, doktorom by som ruky za toto dolámala!!! 🙄 🙄 🙄
Aj my sme boli vyslani k urologovi, lebo sme mali opakovane zapaleneho pipika,na predkozke iba dierocka ako spendlikova hlavička,vdaka MK som tam radsej nesla a nelutujem. Boli sme na chirurgii,dostali sme kremik a kontrola o 2mes, cakaln nas uz len odlepenie jemnej kozicky,nakolko kremik zabral a predkozka sa uvolnila. Dr. Odlepila kozicku, jedna minuta placu par obkladov z repika a hotovo. Po tejto skusenosti som vdacna mamickam z MK,ktore napisali skusenosti z urologie a preto som tam nesla. Uz je tomu rok a maly si predkozku pretahuje sam a aj umyva.
@zdenika21 o sleze som sa aj ja dozvedela nedavno, no my sme praktizovali kazdodenny dlhy kupel v teplej vodicke a postupne stahovali, kazdy den to slo lepsie a lepsie, asi po mesiaci a pol uz vykukal zalud a postupne sla predkozka stiahnut uplne... malemu sa uz pri cikani robil balonik, taku mal uzku tu kozicku, ja by som ho rezat nedala u teba je vsak problem aj ten zapal, nevies sa dostat k framykoinovej masti?
Ak niekto potrebuje slezovy krém mám vždy v zásobe hneď k odoslaniu ak treba poradiť kľudne napíšte rada pomôžem..
@bazoskaa prosím vás čo stojí ten slezovy krém
@sisina0987 18,50 €
@bazoskaa viete mi ho poslať poštou
@sisina0987 áno samozrejme ,napíšem Vám IP
skus mu robit kupel zo slezu nebadaneho a pomalicky kazdy den pretahovat, nie nasilu, iba kolko pojde. slez uvolnuje pokozku. kolko ma rokov? u nas to lekari silou mocou chcu riesti, ked to niekedy este ani nie je treba.
http://nanicmama.sme.sk/node/6692