ahojte maminky. moj 4 rocny syn ma ovcie kiahne a od rana sa stazuje ze ho bolia uska.. na nete som sa docitala ze komplikaciou kiahni moze byt aj zapal stredneho ucha. co mam teraz robit? kde mozem s nim ist ked na tvari nema jedno miesto bez vyrazky?? ako zistim ci ma ozaj zapal alebo ho svrbia len vyrazky v uskach? bojim sa ze este ohluchne alebo co ☹ Dakujem za rady a Vase skusenosti. Jarka
Zavolaj na pohotovost vo svojom bydlisku, tam Ti poradia. Ak nie, zajtra je pracovny den,mozes zavolat svojej pediatricke
.
urcite to chce minimalne otoskop,pozriet do uska a hned kvapky ak sa jedna o zapal.Bolest ucha je priserna tak necakaj a chod na pohotovost.Ale s doprovodom ktory pojde dnu do cakarne a vyzisti situaciu.Pripadne tam zavolaj a dohodni presne termin aby pripravili podmienky a vzali vas hned.Myslim ze ziadny rodic s dietatom v cakarni by neskakali od radosti keby mali zaplatenu dovolenku na august a dostali by kiahne,comu sa samozrejme neda zabranit niekde v obchode alebo autobuse
Na pohotovost. Izoluju vas a zavolaju orl lekara. My sme mali ako bonus anginu pri kiahnach
naša nemala žiadne komplikacie ale netreba to podceniť, kvapky fenistil proti svrbeniu, a ked to bude pociťovať radšej zavolaj pohotovosť ,vždy radi poradia, v tychto horkách niesú kiahne teda žiadna výhra, držím palce
Nie moje deti takú kompl. nemali. Asi by som išla k lekárovi resp. zavolala čo s tým....
Tiež sme mali spolu s kiahnami zapálené uško. Ešte som nevedela, že sú to kiahne, mala jeden pupacik, takže sme boli normálne na ORL. Určite by som volala na pohotovosť a dohodla postup, nech o vás vedia a keď prídete hneď vás beru. Ak má zápal, musí sa liečiť, je to priserna bolesť.
Zavolaj na pohotovosť,tam ti poradia..