Malo vaše dieťa Camylobacter jejuni/coli?

tatiana10
25. apr 2012

moja 2 ročná dcérka mala 2 týždne hnačky nič jej neprechodili k tomu začala vracať. Išli sme na pohotovosť a šup do nemocnice. Výsledky s výterov potvrdili Camplylobacter jejuni/coli

januarova
25. apr 2012

@tatiana10, moja dcera mala tuto bakteriu pred rokom, ked mala 1rok 4 mes. Tiez to zacalo hnackami, potom vracanie, to v prebehu 3 dni a nakoniec krv v stolici to som uz utekala k dr. poslala nas na infekcne do nemocnice a tam si nas aj nechali a tiez z vyterov nam vysiel campylobacter. lezali sme tam 7 dni, dostala atb biseptol, infuzie, nasadena dieta. doteraz neviem z coho to bolo, moze to byt vacsinou z kuracieho masa, sunky a pod. Po navrate domov sa este tak 2 tyzdne dostavala do normalu, spala 2x za den aj po 2 hodky a celu noc, chuda dospavala chorobu. dufam ze uz nikdy viac

zlata2
4. okt 2013

ahoj tak u nás úplne to malo iný priebeh..boli sme u našej dr. ktorá diagnostikovala anginóznu virózu..dostali sme augmentin a po dvoch dávkach t.j. na druhý deň začal hnačkovať..hnačka bola pre nás momentálne príznak na atb..bojovali sme s horúčkami 3 dni a zase sme išli k našej lekárke, ktorá tiež nemala podozrenie na campylobakter, ale upokojila nás, že lieky určite zaberú a horúčky začnú ustupovať, s tým , že hnačka nebola intenzívna, dokonca kakal syn iba raz za deň ale takú kopu, že plný nočník..po 4 dňoch horúčiek sme na piaty už išli rovno do nemocnice na príjmovú, že dieťa je už slabé a antibiotiká nezaberajú, prijali nás hneď, s tým, že prvá vzorka stolice bola ok a na druhý deň dali kultivovať na campylobakter a ten bol pozitívny..prešli sme troma antibiotikami..od našej dr. augmentin, v nemocnici nasadili širokospektrálne do žily a nakoniec sumamed..boli sme v nemocnici 5 dní a volali mi z epidemiológie, že kto s nami býva v domácnosti, kto je ich lekár..skrátka akoby sme boli šíritelia smrteľnej choroby a pritom si nie sme vôbec vedomí po tom ako sme sa dozvedeli ako sa človek nakazí, že odkiaľ to mohol malý nabrať..

sissi0024
10. okt 2013

Syn (5,5 r.) mal túto baktériu pred rokom v októbri, začalo to bolesťami bruška, potom hnačky, trochu zvýšená teplota, z laboratórnych výsledkov mu zistili prítomnosť krvi v stolici. Užíval Biseptol 10 dní, potom to pekne prešlo. Našťastie nebol hospitalizovaný. Campylobakter mal u neho miernejší priebeh ako keď mal rotavírus. Asi mesiac po ukončení liečby mu robili kontrolný výter, ktorý nepotvrdil prítomnosť campylobaktera, potom už len dlhodobo užíval probiotiká a vylúčili sme nezdravé jedlá z jedálnička (hlavne "E-čka"), aby sme zbytočne nezaťažovali jeho organizmus. Teraz sa má dobre. Prajem skoré uzdravenie.