moja 2 ročná dcérka mala 2 týždne hnačky nič jej neprechodili k tomu začala vracať. Išli sme na pohotovosť a šup do nemocnice. Výsledky s výterov potvrdili Camplylobacter jejuni/coli
ahoj tak u nás úplne to malo iný priebeh..boli sme u našej dr. ktorá diagnostikovala anginóznu virózu..dostali sme augmentin a po dvoch dávkach t.j. na druhý deň začal hnačkovať..hnačka bola pre nás momentálne príznak na atb..bojovali sme s horúčkami 3 dni a zase sme išli k našej lekárke, ktorá tiež nemala podozrenie na campylobakter, ale upokojila nás, že lieky určite zaberú a horúčky začnú ustupovať, s tým , že hnačka nebola intenzívna, dokonca kakal syn iba raz za deň ale takú kopu, že plný nočník..po 4 dňoch horúčiek sme na piaty už išli rovno do nemocnice na príjmovú, že dieťa je už slabé a antibiotiká nezaberajú, prijali nás hneď, s tým, že prvá vzorka stolice bola ok a na druhý deň dali kultivovať na campylobakter a ten bol pozitívny..prešli sme troma antibiotikami..od našej dr. augmentin, v nemocnici nasadili širokospektrálne do žily a nakoniec sumamed..boli sme v nemocnici 5 dní a volali mi z epidemiológie, že kto s nami býva v domácnosti, kto je ich lekár..skrátka akoby sme boli šíritelia smrteľnej choroby a pritom si nie sme vôbec vedomí po tom ako sme sa dozvedeli ako sa človek nakazí, že odkiaľ to mohol malý nabrať..
Syn (5,5 r.) mal túto baktériu pred rokom v októbri, začalo to bolesťami bruška, potom hnačky, trochu zvýšená teplota, z laboratórnych výsledkov mu zistili prítomnosť krvi v stolici. Užíval Biseptol 10 dní, potom to pekne prešlo. Našťastie nebol hospitalizovaný. Campylobakter mal u neho miernejší priebeh ako keď mal rotavírus. Asi mesiac po ukončení liečby mu robili kontrolný výter, ktorý nepotvrdil prítomnosť campylobaktera, potom už len dlhodobo užíval probiotiká a vylúčili sme nezdravé jedlá z jedálnička (hlavne "E-čka"), aby sme zbytočne nezaťažovali jeho organizmus. Teraz sa má dobre. Prajem skoré uzdravenie.
@tatiana10, moja dcera mala tuto bakteriu pred rokom, ked mala 1rok 4 mes. Tiez to zacalo hnackami, potom vracanie, to v prebehu 3 dni a nakoniec krv v stolici to som uz utekala k dr. poslala nas na infekcne do nemocnice a tam si nas aj nechali a tiez z vyterov nam vysiel campylobacter. lezali sme tam 7 dni, dostala atb biseptol, infuzie, nasadena dieta. doteraz neviem z coho to bolo, moze to byt vacsinou z kuracieho masa, sunky a pod. Po navrate domov sa este tak 2 tyzdne dostavala do normalu, spala 2x za den aj po 2 hodky a celu noc, chuda dospavala chorobu. dufam ze uz nikdy viac