Dobry den synovi lekarka predpisala maltofer tablety pretoze ma nedostatok zeleza.Uziva ho 2hy tyzden a tazkosti prisli vcera vecer.Mal problem.Mal zapchu a bolelo ho brusko.Volala som doktorke a hovorila som jej to a povedala ze mam pridat obilniny k zelezu.Prodim niektora z podobnou skusenostou?popripade radami.Dakujem
@jessi03 ak je už anemický tak železo stravou doplníš ťažko - ide o to že organizmus prijíma železo v strave. ak ho má málo, m vytvorené zásoby železa(zo stavy) a čerpá zo zásob...ak sa ale už minú aj zásoby - začne klesať hemoglobín(anémia) - čo má za následok nedostatočné okyslovanie tela, únava.....takže ak chceš železo doplniť len stravou - najskôr ide železo prioritne tam kde chýba napr.tvorba hemoglobínu a na bežné fungovanie a až následne na vytvorenie zásob(odkiaľ ich organizmus čerpá ak má želez opäť málo v strave....Prijať železo v strave je hotová veda....nestačí konzumovať potraviny bohaté na železo(pečienka, strukoviny,hov.mäso,čučoriedky.....ak prijmeš potraviny bohaté na železo s potravinou bohatou na vápnik, železo sa nevstrebe ale vylúči(musí tam byť rozostup 2hodiny)...naopak vstrebvanie železa podporíš ak po užití takejto potraviny vypiješ pohár vody s citrónovou šťavou alebo to pokvapkáš pár kvapkami citróny alebo zješ s potravinou s C-vitamínom...teda ak zješ fazulovú polievku(zdroj železa fazula) mliečnu - železo z fazule sa vylúči, aby sa vstrebalo musí to byť fazulová polievka bez mlieka, smotany napr.so zeleninou....
@jessi03 syn mal od narodenia malo železa, Maltofer ho zapekal a bolelo ho bruško, vymenili sme za Aktifferin kvapky, bolo to o niečo lepšie. Neskôr keď sme začali s príkrmami som do neho stále tlačila jedlo s vyšším obsahom železa plus vítamim C v kvapkách. Aktifferin som pomaly vysadzala, neviem či to bolo tou stravou ale keď sme boli na kontrole okolo roku a pol, železo bolo v norme a drží sa tak doteraz. A ešte tu čítam že ti odporúčajú Sorbifer, ten som brala ja a to bolo hrozne, stolicu som mala po vyše týždni, neislo mi to ani s čipkou, Sorbifer za mňa nikdy viac.
@jessi03 cervene maso, cviklove stavy
Skúste čučoriedkovy narosan od Justu sú s ním výborne výsledky,okrem železa obsahuje všetky dôležité vitamíny, podporuje imunitu, chuť do jedla u detí atď.. Je to drahšie ale rozhodne nezaťažuje žalúdok, nespôsobuje zápchu, a výborne chutí..
@jessi03
Určite Narosan
Daj si do googlu Narosan cucoriedkovy
A na stranke justnahrin najdes kontakty.
Moja mala ma anemiu a tiez sme skusali hocico a nic nepomahalo iba nechut do jedla problemy z travenim.... Toto nam poradila doktorka
Nakoľko na Juste fungujeme už pár rôčkov tak som sa registrovala, objednávam si sama, mnoho produktov mam vždy v zásobe aj narosan ak by bol záujem stačí napísať ss, rada poskytnem viac info..
@jessi03 ano maltofer to sposobuje aj vacsina inych tabliet