Malo vaše dieťa alergiu na očné kvapky Kanamycin?

hnnn
3. mar 2014

Alergia sa u nej prejavila vznikom lozisk vodovych vyrazok na cervenom podklade. Tieto loziska o chvilu zmiznu a objavia sa inde, tusim najviac vtedy ked je jej teplo, ale nie vzdy. Po dni od vysadenia kvapiek a par davkach fenistil kvapiek sa velkost putujucich lozisk zmensila, ale dnes po vyspani su to opat velke mapy. Dakujem za vase rady.

jmesarosova
16. máj 2015

U nas sa prejavila alergia hned po prvej kvapke. Vysyp ako zihlavka, pupaky, svrbive, ale nie vodove. Po cca 2 hod zmizli, dali sme fenistil. Potom sa znova zopakovalo na mieste, kde mala drazdenu nozku (dostala ortezu kvoli prasknutej pistale) a to bolo po asi 4 dnoch od nakvapkania tej jednej kvapky. Cele zle. Je to riadne svinstvo. Teraz len vyplacujeme oci Ocuflashom a ociankou utierame, plus odvar kamiliek v mlieku. Uz je to lepsie, ale dlho to trva, skoro 10 dni. Dufam, ze sa jej ten vysyp nevrati. Predtym ho mala aj na Uniflox, rovnaky, ale az po troch dnoch kvapkania. Zihlavka na rukach, nohach, postupne aj inde na tele. Zufale :(

petulaptt
25. mar 2018

Tato tema je uz stara, ale takisto pridavam skusenost s alergickou reakciou na kanamycin. Dcera (takmer 4 roky) ho dostala na hnisave oci. Po prvom podani sa jej na tele objavili tu a tam male miesta vyhadzane ako zihlavka. Na lici, na chrbte, na stehne. Dr. kazala podavat kazde 2 hodiny. Podala som teda este raz. Zopakovalo sa to, ale fliacky uz boli vacsie. Objavili sa a po chvíli zmizli,pripadne sa zjavili zase inde. Volala som teda dr. ci je mozna takato reakcia na kvapky. Vravela, ze o tom teda este nepocula, ze to isto nebude z kvapiek. Tak som ich davala nadalej. Flaky sa samozrejme zvacsovali. Nesvrbelo ju. Tieto zihlavkove flaky mala k veceru uz na chrbatiku dva velke, na bruchu a komplet vyhadzane stehna. Viac som ich nedala. Do rana pocas spanku sa pekne vycistila. Rano som ju celu prezrela a nic som nenasla. Tak som jej ich skusila znovu dat a znovu. Tu fliacik, tam fliacik. Tak som volala znovu dr. ze teda co a ako a potom uz sama uznala ze to bude teda z tych kvapiek nakoniec a zapisala do karty alergicku reakciu. Pritom na ocka to nemalo ziadnu reakciu. Ani zacervenanie, ani ziadne ine prejavy. Za ten jeden den sa jej dokonca aj stihli preliecit.

babenka1984
20. máj 2018

Dobry den, u nas presne rovnaka reakcia so zihlavkou pri uniflox a kanamicyn. viete uz aku zlozku maju spolocnu resp. na aku latku mozu mat alergiu? co ste davali alternativu do ociek? mame zapal spojiviek u 2 rocneho:/

jmesarosova
20. máj 2018

Zial, nerobili testy na konretnu zlozku, ani sa to velmi neda vraj. Doriesili sme to framykoinovou mastickou a harmancekovymi obkladmi a vyplachmi ocuflshom. Drzim palce