Maly dostal antibiotika a dostal alergicku reakciu...Neviete mi poradit?
uz som bola u lekarky a len nam vysadila antibiotika a teraz sa musime liecit bez nich...dala nam len sirup od kaslu a fenistil kvapky...bojim sa, ze sa bez antibiotik nevylieci a pojdeme do nemocnice 😢
@janiella1206 Moja keď mala 10 mesiacov,tiež užívala antibiotika a na siedmi deň sa vysypala,hneď sme boli na pohotovosti a hneď nás brali aj do nemocnice na infúzie.
Ja dufam,ze nebudeme tam musiet ist aj ked tomu asi neverim ...Mam uz panicky strach z nemocnice kedze som tam stravila skoro 9 mesiacov zo svojho tehotenstva:(
ahoj,
lekárka určite vie, čo robí. najprv treba dostať z telíčka tie ATB, ktoré robili šarapatu. skús malého sledovať a buď v kontakte s lekárkou. ak by si videla zhoršenie, rovno jej volaj.
mne sa ako pubertiačke ohlásila alegia na penicilín. opuchla som komplet na celom tele drobnými vyrážkami. lekárka mi ATB vysadila, dala tuším kalciovú infúzku a poslala domov. ďalšie ATB som nedostala, aj keď som mala zápal priedušiek. tie mi predpísala znova až o 3 dni. a upozornila ma, že nikdy už penicilín nemôžem užiť, mohlo by mi to porobiť veľkú šarapatu. ak si si neni istá, zavolaj znova dokine. 😉
angua27: aj ja som silne alericka na penicilin ,moze dieta dedit po matke alergiu na lieky?
@janiella1206 ahoj mi sme mali reakciu na augmentin.na pohovosti jej hp doktor vysadil a liecili sme sa bez antibiotik
@janiella1206, to neviem, či sa druh alergie môže dediť. skôr, čo viem, tak ak si Ty alergik, prípadne aj otec dieťaťa, tak je väčšie riziko, že bude aj dieťa alergik. u nás v čase, keď som čakala malého, bol potvrdený alergik, iba moja sestra a ja som mala potvrdenú tú alergiu na penicilín. teraz za posledný rok potvrdili alergiu mojej mame, svokre, môjmu synovi a najlbižšie čakajú testy aj mňa.
@angua27 neviem zatial ci ja som alegrik len na ten penicilin a u nas v rodine neviem zeby niekto bol manzel vobec nieje na nic ...
alergie na penicilin může být i v pozdějším věku. Nepíšeš, jak se alergie projevila. Hlavně ať hodně pije a ten Fenistil gtt by mělo být OK.
najstaršia dcérka mala 7mesiacov, keď dostala amoxicilín, po nejakých 5-tich dňoch sa jej urobili fialové fľaky po tele... skoro som umrela.... hneď nás nechali v nemocnici a dostávala infúzie do hlavičku na intoxikáciu organizmu.... teraz to má veľkým červeným napísané na karte a ja som jej aj do kartičky poistenca vložila lístok s touto info 😒
Moja je vysypaná aj po nurofene nielen po antibiotikách..., robili jej testy na alergologii a nič...negatívne, takže ťažko povedať- individuálne... Moja sa vyhádže keď jej v chorobe lieky začnú zaberať... Takže lieky kompenzujeme tým fenistilom / kvapky tiež... Dnes sú alergici skoro všetci a alergia je dedičná.
Myslím že nič netreba zanedbávať ( pre istotu ) a radšej isť k Dr.
minulý rok moj malý bol chorý pani doktorka mu nasadila antibiot. Cefzil ,to keby ste vydeli ako on vyzeral.Dali sme vecer prvú dvku a v noci a som sa prebudila skoro ma slahlo ked som videla maleho.Po celom tele bol vysipaný ale nieže malý fliačiky ale obrovske ako keby sa valal celu noc v prhlave.No to bolo daco neuveritelne, taku alergicku reakciu este ani pani doktorka nevidela.Tam kde teličk bolo v teple tak tam mal vsade ale obrovske flaky.Strasne sme sa zlakli, no hned sme to museli vysadit a uz sme brali len Fenistil kvapky.Takže radsej nech sa na to pozre doktor
Taky jsme se od augmentinu obsypaly a jely jsme okamzite na pohotovost, delali nam vsechny testy. Alergii nema, pouze si detska lekarka myslela ze ma mala anginu a napsala nam antibiotika.V nemocnici zjistili, ze mela mononukleozu (priznaky jsou podobne jako u anginy). Pokud se nektera antibiotika nasadi pri mononukleoze, clovek se cely obsype vyrazkou, nejedna se ale o alergii. Augmentin muze v budoucnu zase dostat.
..môj malý mal cez sviatky hnisavý zápal stredného ucha, dostal Augmentin duo sirup..na 5.deň dostal riadne hnačky a vsypal sa na krížoch tak mierne, ale celý zadok, vajká a slabiny mal riadne vyhádzané, tak sme to vysadili teraz je to uz lepšie, tak uvidíme..
Po Megamoxe nám malá opuchla a po Cefzile komplet po celom tele vyrážky ešte aj na dlaniach a trvalo to 2 týždne kým to šlo dole a pravidelné natieranie masťami z kožného .No a antibiotiká môže už len makrolidy.
@janiella1206 volaj rychlo lekarke alebo na pohotovost, alebo rovno chod lekarke/pohotovost ... alergicke reakcie mozu vyzerat vselijako, takto na dialku sa tazko radi ... mozu mat ale aj dramaticky priebeh (problemy s dychanim ...)
Potom vzdy ked sa budu lekari pytat na alergie tak to vzdy musis nahlasit na ake lieky je alergicky aby mu tu zlozku nepredpisali znovu