Malo vaše dieťa alergickú reakciu na antibiotiká?

janiella1206
8. nov 2012

Maly dostal antibiotika a dostal alergicku reakciu...Neviete mi poradit?

kvetinka211
8. nov 2012

@janiella1206 volaj rychlo lekarke alebo na pohotovost, alebo rovno chod lekarke/pohotovost ... alergicke reakcie mozu vyzerat vselijako, takto na dialku sa tazko radi ... mozu mat ale aj dramaticky priebeh (problemy s dychanim ...)
Potom vzdy ked sa budu lekari pytat na alergie tak to vzdy musis nahlasit na ake lieky je alergicky aby mu tu zlozku nepredpisali znovu

janiella1206
autor
8. nov 2012

uz som bola u lekarky a len nam vysadila antibiotika a teraz sa musime liecit bez nich...dala nam len sirup od kaslu a fenistil kvapky...bojim sa, ze sa bez antibiotik nevylieci a pojdeme do nemocnice 😢

slivka3
8. nov 2012

@janiella1206 Moja keď mala 10 mesiacov,tiež užívala antibiotika a na siedmi deň sa vysypala,hneď sme boli na pohotovosti a hneď nás brali aj do nemocnice na infúzie.

janiella1206
autor
8. nov 2012

Ja dufam,ze nebudeme tam musiet ist aj ked tomu asi neverim ...Mam uz panicky strach z nemocnice kedze som tam stravila skoro 9 mesiacov zo svojho tehotenstva:(

angua27
8. nov 2012

ahoj,
lekárka určite vie, čo robí. najprv treba dostať z telíčka tie ATB, ktoré robili šarapatu. skús malého sledovať a buď v kontakte s lekárkou. ak by si videla zhoršenie, rovno jej volaj.
mne sa ako pubertiačke ohlásila alegia na penicilín. opuchla som komplet na celom tele drobnými vyrážkami. lekárka mi ATB vysadila, dala tuším kalciovú infúzku a poslala domov. ďalšie ATB som nedostala, aj keď som mala zápal priedušiek. tie mi predpísala znova až o 3 dni. a upozornila ma, že nikdy už penicilín nemôžem užiť, mohlo by mi to porobiť veľkú šarapatu. ak si si neni istá, zavolaj znova dokine. 😉

janiella1206
autor
8. nov 2012

angua27: aj ja som silne alericka na penicilin ,moze dieta dedit po matke alergiu na lieky?

zuzi0911
8. nov 2012

@janiella1206 ahoj mi sme mali reakciu na augmentin.na pohovosti jej hp doktor vysadil a liecili sme sa bez antibiotik

angua27
8. nov 2012

@janiella1206, to neviem, či sa druh alergie môže dediť. skôr, čo viem, tak ak si Ty alergik, prípadne aj otec dieťaťa, tak je väčšie riziko, že bude aj dieťa alergik. u nás v čase, keď som čakala malého, bol potvrdený alergik, iba moja sestra a ja som mala potvrdenú tú alergiu na penicilín. teraz za posledný rok potvrdili alergiu mojej mame, svokre, môjmu synovi a najlbižšie čakajú testy aj mňa.

janiella1206
autor
8. nov 2012

@angua27 neviem zatial ci ja som alegrik len na ten penicilin a u nas v rodine neviem zeby niekto bol manzel vobec nieje na nic ...

maruja
8. nov 2012

alergie na penicilin může být i v pozdějším věku. Nepíšeš, jak se alergie projevila. Hlavně ať hodně pije a ten Fenistil gtt by mělo být OK.

henulienka
8. nov 2012

najstaršia dcérka mala 7mesiacov, keď dostala amoxicilín, po nejakých 5-tich dňoch sa jej urobili fialové fľaky po tele... skoro som umrela.... hneď nás nechali v nemocnici a dostávala infúzie do hlavičku na intoxikáciu organizmu.... teraz to má veľkým červeným napísané na karte a ja som jej aj do kartičky poistenca vložila lístok s touto info 😒

aivill
8. nov 2012

Moja je vysypaná aj po nurofene nielen po antibiotikách..., robili jej testy na alergologii a nič...negatívne, takže ťažko povedať- individuálne... Moja sa vyhádže keď jej v chorobe lieky začnú zaberať... Takže lieky kompenzujeme tým fenistilom / kvapky tiež... Dnes sú alergici skoro všetci a alergia je dedičná.
Myslím že nič netreba zanedbávať ( pre istotu ) a radšej isť k Dr.

fialocka84
9. nov 2012

minulý rok moj malý bol chorý pani doktorka mu nasadila antibiot. Cefzil ,to keby ste vydeli ako on vyzeral.Dali sme vecer prvú dvku a v noci a som sa prebudila skoro ma slahlo ked som videla maleho.Po celom tele bol vysipaný ale nieže malý fliačiky ale obrovske ako keby sa valal celu noc v prhlave.No to bolo daco neuveritelne, taku alergicku reakciu este ani pani doktorka nevidela.Tam kde teličk bolo v teple tak tam mal vsade ale obrovske flaky.Strasne sme sa zlakli, no hned sme to museli vysadit a uz sme brali len Fenistil kvapky.Takže radsej nech sa na to pozre doktor

moravanka
3. jan 2013

Taky jsme se od augmentinu obsypaly a jely jsme okamzite na pohotovost, delali nam vsechny testy. Alergii nema, pouze si detska lekarka myslela ze ma mala anginu a napsala nam antibiotika.V nemocnici zjistili, ze mela mononukleozu (priznaky jsou podobne jako u anginy). Pokud se nektera antibiotika nasadi pri mononukleoze, clovek se cely obsype vyrazkou, nejedna se ale o alergii. Augmentin muze v budoucnu zase dostat.

slavuska30
5. jan 2013

..môj malý mal cez sviatky hnisavý zápal stredného ucha, dostal Augmentin duo sirup..na 5.deň dostal riadne hnačky a vsypal sa na krížoch tak mierne, ale celý zadok, vajká a slabiny mal riadne vyhádzané, tak sme to vysadili teraz je to uz lepšie, tak uvidíme..

martina149
23. feb 2013

Po Megamoxe nám malá opuchla a po Cefzile komplet po celom tele vyrážky ešte aj na dlaniach a trvalo to 2 týždne kým to šlo dole a pravidelné natieranie masťami z kožného .No a antibiotiká môže už len makrolidy.