Malo vaše 16 mesačné dieťa ústnu plieseň?

dindacsa
8. apr 2014

Moja dcérka dostala mykozu ustnej dutiny neviem si rady doktorka nam predpísala sirup ale zaroven ma strašila s možnými vedlajšími učinkami peto sa pýtam mamičky mali ste už s takouto mykozov skusenosti. Mala mi nechce jesť ma hnačku a bojím sa aby sa jej to nezhoršilo.

csenibaba
8. apr 2014

Ahoj nás maly mal,a nám pomohla obycajná soba bokarbona-urobit z neho roztok voda+soda bikarbona a namocit vreckovku alebo nejaku látku a vytriet s tym ústa!

matulik5521
8. apr 2014

ahoj, moj maly to mal ako dvojtyzdnovy, na kontrole na novorodeneckom mi dali v takych tobolkach prasok, vola sa to Clotrimazol, to som mu davala na mokru gazu a vytierala som mu usta po kazdom jedle asi tri dni a potom uz len dvakrat denne, uz po dvoch dnoch to skoro zmizlo, ked kojis, mala by si si tym natierat aj bradavky a kazdy den vyvarat flase a cumliky. Urcite sa to da kupit v lekarni

mamainprogress
8. apr 2014

Mal, jazyk mal biely ako sneh a ten povlak sa nedal odstranit, a dokonca to trvalo niekolko mesiacov kym sme sa tej candidy zbavili lebo ju nemal len v puse ale v crevach po ATB. Pomohla prisna dieta- bez lepku, cukru, skoro 2m jedol len bezsacharidove a kvasene jedla. A bulharske probiotika. A na jazyk kvapku oreganoveho oleja rozrobenu v trosinke vody. Rychlo treba vyliecit nech necestuje do criev lebo potom je o to tazsie sa jej zbavit.

adrika762
8. apr 2014

Ahoj aj my sme to mali a som mu len čistou vreckovkou namočenou v čistej vode vytierala ústa a prešlo to, 🙂

senta_sofia
8. apr 2014

A robila jej vyter? Nam dala dr. Flukonazol, rozrabala som to v troske vody a vytierala, za 3 dni to zmizlo uplne

bosoriak
8. apr 2014

Pri takto starom dietati urcite nepomoze nic ine, len antimykotikum. Takze pekne ber sirup, co ti lekarka predpisala. Ak sa to bude opakovat, treba spravit aj imunologicke vysetrenie - mykozy su casto priznakom znizenej imunity.