Ahojte, mojej 5 mesačnej dcérke zistili aj pri opakovanom odbere( v rámci prehliadok bábätka ) v moči bakterie vraj na dva krížiky.nemá žiadne problémy ani potiaže, je kojená.odber som jej robila doma do vrecka na moč a potom do skúmavky.máte s tým niekto skúsenosť? Dr. povedala, že musíme ísť na nefrologiu .neviete čo nás tam čaká? je možne, že sa moč znečistil pri odbere? ďakujem.
Ahoj, je to infekt močovych ciest...da sa liečit antibiotika, musi ist k detskemu nefrologovi...pozrie opätovne moč a sono obličiek..aby sa zapal neširil vyššie ...ahoj
neviem podľa mňa sa moč takýmto spôsobom znečistiť nedá....ja tiež mám malej odobrať moč ale nedarí sa mi to, plienka ocikaná, sáčok čistý ☹
pokial je infekcia zo znecistenia tak to sa berie s rezervou takze toto asi tym nebude, ale neboj na nefro jej spravia sono ako baby pisali, opat vysetria moc a v pripade potreby nasadia antibiotika.
chodime na nefro a mam vzdy velky strach tak ta chapem, ale ozaj neboj, radsej navsteva nefro ako nieco zanedbat a potom to moze byt este horsie
Nakoľko chodíme na nefro už 9r. ak chcete nabrať moč na vyšetr. babuľu dobre poumývať aj s mydlom, a nechať bez plienky, resp. rozbalenú a čakať kým začne čurať,a zachytáva sa vždy stredný prúd moču do ster. skúmavky, dbať na to aby ste sa prstami nedotkli okraju skúmavky ani vnútornej strany vrchnáka... ak bude opäť pozitívny, dieťatko má zápal a treba to riešiť s nefr. a nasadiť ATB. nalepený sáčik nie je spoľahnlivý .... aspoň my sme to museli takto absolvovať kým bol syn ešte maličký.
aj moja mala bakterie v moci ked mala 2 mesiace..preliecili ju v nemocnici so Zinnatom....potom sme isty cas museli chodit na nefro...vzdy sme museli zobrat moc na kontrolu ci uz nie su tam nejake bakterie....a robili jej UZV obliciek.nezanedbaj to....moze to prejst do chronickeho stadia....ano je mozne ze moc sa znecistil pri odbere preto by som odporucala opakovany odber...ak to bude nagativny tak mozes sa ukludnit vsetko je ok...ak budu tam nejake bacily tak to treba preliecit. @ 1ivanka1 -odporucam ti kupit sacok s ovalnym a nie okruhlnym otvorom!!!!
Ahoj, sanca ,ze sa moc kontaminoval je dost velka, hlavne babam sa to zle odobera, neboj sa na nefrologii jej porobia nejake odbery, mali by este raz zopakovat aj moc , a urcite sono obličiek..ale ked sa mam dobre tak by som sa nebala 🙂