Ahojte môj 2.5rocny syn má rotavirus . Aké mali príznaky vaše deti ? Ako ste to zvládli ? Boli ste v nemocnici ? Dostali ste to aj vy od nich ? Poraďte prosím
My sme mali slabé bolesti bruška a hnačky, dr to liečila ako virózu, inak behala po dome a hrala sa so sestrou. Po týždni sa mi nezdal zápach stolice a zaniesla som ho na rozbor a tam sa potvrdil rotavirus.
@anna12399 my ho máme teraz. Dcérka má 3 roky, ma i covid, i rotavirus z nemocnice doniesla,takže sa tam vrátila, bola na infúziách, zvracala, hnackovala, teplotu mala až do 39.2, ale to vraj z covidu. Teraz je už týždeň doma, no má najprísnejšiu nemliecnu diétu, veľmi slabo papá,s pitím to tiež nie je žiadna sláva. Nevládze chodiť, stále sa pýta len spať...
@anna12399 ahoj moja dcérka tým dosť trpela, nedala som ju zaockovat v tom pol roku čo som trpko olutovala....vacsinou to boli hnacky, teplota ale raz to bola nejaka svina, ze sme skoncili až v nemocnici na infuzkach, vysoke horucky, hnacka, potom uz voda a zvracanie ale take že hrozne (pritom moja nevracala pred tym nikdy) boli sme tam asi 4 dni, nakoniec som to chytila od nej, tiez teplota, a hrozna únava. NIkdy sa mi do nej nepodarilo dostat kuliška - rehydratačný roztok, proste jej nechutil, smectu mi nevypila až keď bola staršia ale horko ťažko. Keď už ho ma treba dbať na príjem tekutín, dieta....
Aj my v nemocnici asi 2dni a potom som to dostala ja. Ale dostala sa z toho rychlo. Najhorsie boli hnacky a to ze nechcela vobec pit.
Náš ho mal keď mal rok, mal hnačky, až skolaboval,boli sme 3 dni na JIS. Bolo to strasne polroka som ho dávala dokopy
tiež sme skončili so synom v nemocnici,ked mal rok a pol ☹ strašne prehánky,vracanie,horúčky..nestíhali sme doplňať tekutiny,ostal malátny..ako handrová bábika,hned sme brali aj veci do nemocnice...tiež sa z toho dlho dostával
S obidvoma dcérami sme dokopy štyrikrát skončili v nemocnici na infúziách. Boli strašne dehydrovane aj napriek snahe dostať do nich čo najviac vody. Vtomto prípade pomáhajú jedine infúzie. Raz sa nakazili manžel tiež sme mu volali sanitku a raz som sa nakazila aj ja keď sme boli v nemocnici a nič iné mi nepomohlo len tiež infuzky sú to hrozne vírusu a to sme mali aj adeno aj noro vírus.
Náš malý to zvládol doma, je zaočkovaný. Priebeh nič moc, hlavne vysoké horúčky. Našťastie ho to držalo tak 2 dní najhoršie. Držím palce.
@anna12399 ja som dcéru zaockovala a predsa to chytila. Bez príznakov. Prišli sme nato az z predoperacneho vyšetrenia.
2 dni boli také zle že mal čelí deň hnačky aj teploty ale od včera večea nemal ani teplotu ani hnačku aj viera lepšie veľa pije už aj niečo malé zje . Ešte to nemáme potvrdené odniesli sme stolicu ale doktorka si tak myslí . Myslíte že to môže mať aj taký lachsi priebeh ? Stalo sa vám že sa dietatku zlepšilo a potom sa zas pohoršilo ?
@anna12399 Ahoj, dcéra skončila až na infúziách v nemocnici, ale po troch dňoch sme boli doma. Domov to priniesla bratovi, ale s tým sme to už zvládli doma. Ja s mužom sme to našťastie nechytili. Držím palce... Treba len zavodnovat, aj keď len po lyžičkách...