Mali vaše deti mononukleózu?

22. apr 2023

Ahojte prosím vas mali vaše deticky mononukleózu ? Ako to zvládali plus aké mali príznaky ,boli ste aj v nemocnici ?

akinomel
22. apr 2023

16 ročný chlapec mal, únava a angína so zvýšenými teplotami. Po asi mesiaci lekárka zistila z odberu krvi, že je to mononukleóza. Hneď sme nasadili prísnu diétu, našťastie pečeňové testy boli v poriadku. Po asi pol roku je všetko ok.

tenerifka
22. apr 2023

moje mali vsetky, kedy?....netusime....maju protilatky, takze to prekonali, pravdepodobne ked boli male a presli to ako beznu virozu

maca2014
22. apr 2023

práve sme sa vrátili z nemocnice, začalo to nádchou, horučkami, hnisavá angína, zvačšené uzliny, zvačšená slezina. zvládala to ťažko, kvôli angíne nejedla a nepila, preto bola hospitalizovaná

tinka_1807
22. apr 2023

Sestra neprekonala ako malá, ale až v tenegerskom veku. Mala ťažký priebeh. Stále unavená, v podstate týžden len spala, nevládala ani prehĺtať, mala silnú bolesť hrdla. Najskôr si mysleli, že chrípka, dali jej antibiotiká, no po týždni nepomohlo, ešte sa zhoršilo a tak odber krvi ukazal zlú pečeň. Potom sa nasadila dieta. Sestra sa z tej únavy dostávala ešte dobrý rok. Prvé týždneala problém fungovať aj pár hodin, či prejsť malú prechádzku, hneď bola unavená.

sella38
22. apr 2023

syn prekobal 2x. Druhykrat priserny priebeh, nastastie sme zvladli bez nemocnice.

kamowa
22. apr 2023

syn, 5-rocny, mal priznaky anginy... silna bolest hrdla, horucka, celkova slabost. Nastastie sme zvladli doma bez nutnosti navstevy nemocnice.

janinah
22. apr 2023

15 r syn.horucka.biely povlak v hrdle.mega uzliny na krku...boli sme na odbery.ale hosp.nie...najdolezitejsia je diéta.

1mina
22. apr 2023

Dcera mala teraz v januari ako 4.5 rocna - zvladala to ok, riesila sa hlavne hnisava angina a teploty, potom som sa vratila k dr s tim ze ma stale hnis v hrdle aj ked po dobrati atb tak jej brali krv, inak sa uz citila dobre, nemocnica vobec ani nehrozila. Syn mal teraz ako 2 rocny, zvladal tazsie, horucky, ale hlavne nechcel jest a pit - nejaky 7/8ty den choroby uz doktorka hrozila nemocnicou ak sa neda do 2 dni trocha dokopy, nastastie zrovna dalsi den sa z toho akosi vyspal, teploty zmizli, zacal hned pit jest a uz bolo ok. Tazke nemocnica ani pri jednom dietati, len mladsiemu hrozila

roja01
22. apr 2023

Mal ako 3.5r s pobytom na infekcnom 2 tyzdne. Bezne Atb nezaberali.

zuju2
22. apr 2023

Môj syn mal asi ako 9 ročný,zistili mu to z krvi,že prekonal mononukleózu. Mal zvýšenu teplotu a robili sa mu herpesy. Asi dva mesiace užival Isoprinisine.

sadika
22. apr 2023

Moja starsia ako 1,5 rocna prekonala- 3 tyzdne horucky co.sa nedali zrazit. Inak ine priznaky nemala. Virus jej potvrdil az odber krvi...

11mirka22
23. apr 2023

Syn 16 ročný, ATB kazali vysadiť akonáhle sa potvrdila mononukleoza. Veľmi zlé hodnoty pečeňových testov, polroka mal zvacsenu slezinu..

jaskolka
28. apr 2023

Ja som ju sama prekonala ako 12 ročná. Začalo to ako obyčajne prechladnutie, no postupne sa zhorsovalo, horúčky 40 som mala, hrdlo ma bolelo že som nevedela jest a už ani piť, ATB mi vôbec nezaberali. A keď som raz poobede povedala mame, že sa nemôžem nadýchnuť a ťažko sa mi dýcha, okamžite šli na pohotovost. Tam doktor povedal, že sme prišli v hodine 12,ze kde sme boli dotetaz, že už hrozilo dusenie,take opuchnuté uzliny a hrtan som mala. Okamžite na infekčné, infúzie, kyslík,calcium, a obrovské dávky vitamínov do mňa pchali. Potom sa to ale veľmi rýchlo zlepšovalo

lucka109
17. jan 2024

Ahojte, my si týmto hnusným ochorením prechádzame teraz, mononukleóza nám bola zistená z krvi po mesiaci neustálej chorobnosti a teplôt, malá má 7 rokov, boli sme aj cez vianočné prázdniny v nemocnici. Teraz 15.1. nastúpila do školy a dnes 17.1. opäť doma, teplota do 38 a nádcha :(, už som zúfalá

anonymous87
17. jan 2024

Starsi syn mal, kedy nevieme 🤷‍♀️ iba sa mu zacali supat ruky trosku. Doktorka vzala krv a zistila mu protilatky 🤷‍♀️

pianina
15. feb 2024

@zuju2 bývali ste opakovane chorý?u nás to je,každý mesiac chorý 🙉

zuju2
17. feb 2024

@pianina Ani nie ale jedno obdobie mal.stále zvýšenú teplotu 37,5 a herpesy

frederika2011
23. máj 2024

@sella38 môžem sa spýtať ako je možné že ju prekonal dva krát a priebeh

sella38
23. máj 2024

@frederika2011 tak to netusim, vraj sa to stava. Prvy aj druhykrat potvrdene krvou. Druhykrat ale naozaj katastrofalny priebeh....

frederika2011
8. jún 2024

@sella38 ahano neprajem to nikomu to ti je pliaga