Mali ste problém s rotavírusom?

mikita4
29. mar 2011

Mám 2 roky a 3 mesiace starú dcérku a hnačku má od nedele je to už tretí den nič nechce jest ale pije čaj dávam jej Biogaia,smecta a má aj antibiotiká Duomox 250.Stále len leží je mi z toho do revu.Snažím sa do nej niečo dostat trochu banánu 4 lyžičky,pomixovanú ryžu s mrkvou tak isto kukuričné chrumky a to je asi tak všetko.Kolko trvá takýto vírus?? ☹ ☹ 😢

danielik79
29. mar 2011

nemusí to byť rotavírusom ale môže to byť aj tým Duomoxom.Pri hnačke je dobré že pije.Ja som používala vždy nutrolin a uvarila im zeleninovú polievočku ale nemastnú prípadne robila cestovinu.Teraz po novom je dobrý aj kulišek ale od kolkátich rôčkov je to neviem ale dobre zaberá.

erikasadek
30. mar 2011

@mikita4 ak to trva dlhsie ako 3 dni a neprechadza vobec. nevidi szmenu tak chod ku lekarke, uz to asi nebude virusove, ale bakterialny rotavirus treba urobit kultivacie stolice a budu antb 😉
hlavne sa neplas stale hydratuj kuliskom a hlavne neaky liek pre dieta na hnacku neviem co mate na slovensku takze ti neviem poradit .. 😉

kaja73
30. mar 2011

Antibiotika rozbijajau črevnu floru,moje deti pri nich vždy hnačkuju,aj ked im davam probiotika.Tiež pri nich klesa chut do jedla.Porad sa s Dr,čo jej dat , pretože každym dalsim dnom,čo uživa atb sa možu hnačky zhoršovat.Kopirujem z internetu možne vedlajsie učinky duomoxu 4. MOŽNÉ VEDĽAJŠIE ÚČINKY
Tak ako všetky lieky, Duomox môže spôsobovať vedľajšie účinky, hoci sa neprejavia u každého.

Gastrointestinálne poruchy
Môžu sa vyskytovať žalúdočné a črevné (zažívacie) ťažkosti, najmä hnačky a svrbenie v oblasti konečníka.
Len zriedkavo sa môže vyskytnúť zápal čreva. Su aj ine,ale tieto sa tykaju vsich problemov.