Mám 2 roky a 3 mesiace starú dcérku a hnačku má od nedele je to už tretí den nič nechce jest ale pije čaj dávam jej Biogaia,smecta a má aj antibiotiká Duomox 250.Stále len leží je mi z toho do revu.Snažím sa do nej niečo dostat trochu banánu 4 lyžičky,pomixovanú ryžu s mrkvou tak isto kukuričné chrumky a to je asi tak všetko.Kolko trvá takýto vírus?? ☹ ☹ 😢
@mikita4 ak to trva dlhsie ako 3 dni a neprechadza vobec. nevidi szmenu tak chod ku lekarke, uz to asi nebude virusove, ale bakterialny rotavirus treba urobit kultivacie stolice a budu antb 😉
hlavne sa neplas stale hydratuj kuliskom a hlavne neaky liek pre dieta na hnacku neviem co mate na slovensku takze ti neviem poradit .. 😉
Antibiotika rozbijajau črevnu floru,moje deti pri nich vždy hnačkuju,aj ked im davam probiotika.Tiež pri nich klesa chut do jedla.Porad sa s Dr,čo jej dat , pretože každym dalsim dnom,čo uživa atb sa možu hnačky zhoršovat.Kopirujem z internetu možne vedlajsie učinky duomoxu 4. MOŽNÉ VEDĽAJŠIE ÚČINKY
Tak ako všetky lieky, Duomox môže spôsobovať vedľajšie účinky, hoci sa neprejavia u každého.
Gastrointestinálne poruchy
Môžu sa vyskytovať žalúdočné a črevné (zažívacie) ťažkosti, najmä hnačky a svrbenie v oblasti konečníka.
Len zriedkavo sa môže vyskytnúť zápal čreva. Su aj ine,ale tieto sa tykaju vsich problemov.
nemusí to byť rotavírusom ale môže to byť aj tým Duomoxom.Pri hnačke je dobré že pije.Ja som používala vždy nutrolin a uvarila im zeleninovú polievočku ale nemastnú prípadne robila cestovinu.Teraz po novom je dobrý aj kulišek ale od kolkátich rôčkov je to neviem ale dobre zaberá.