Malému zlieza koža na prštekoch. Ako mu mám pomôcť?

danielitas
5. jún 2011

Ahojte, maminy,
prosím Vás o radu, či niektorá z vás nemá skúsenosti s problémom, kt. nás začal trápiť tento týždeň. Na prštechoch na rúčkach môjmu 3 ročnému synčekovi začala zliezať kožička od nechta smerom dole cez celé bruško pršteka- najprv to bolo iba na jednom, postupne na všetkých a je to už aj na nôžkách. Spraví sa mu taký pľuzgierik, oduje sa to a ide to celé dole, trčí mu celá odlúpnutá časť...Pľuzgierik nie je podliaty vodičkou, je to suché, nie je to ani začervenalé,,,,,,,,,,,tak neviem..Počas toho sme bojovali s angínov a pochytali ešte všetko čo sa dalo- to všetko sme stihli počas adaptačného pobytu v škôlke za pár dní. Dopĺňam mu vitamín B, D, natrela som mu to zinkovou mastičkou. Lekárke som to vravela,t ak ak by to pokračovalo mám ísť ku kožnej, a teraz cez víkend to zlieza z prštekov na nôžkach..
Prosím Vás, ak niektorá máte s tým skúsenosti, poradte mi, podobnú temu som tu už našla, len k odpovedi som sa nedostala

Ďakujem Daniela

kaja73
5. jún 2011

Nebral ATB? Mojmu vo veku 2 a pol roka zliezla koža z ruk a na nohach mu zliezli oba palcove nechty-skoro som zinfarktovala.Ta koža sa šupala vo viacerych vrstvach.Behali sme po vysetreniach a nakoniec to uzavreli ako plesnoveho povodu z casteho brania ATB-bral ich 5 krat po sebe pre hnisavu anginu.Same mu to potom preslo.Ale ATB sa odvtedy vyhybam.