Kočky, môjmu malému vrastajú na nôžkach nechtíky ☹ Zapáli sa mu to a opuchne. Potom mu musím odhrnúť pokožku vedľa nechta a vystrihnúť mu ho, čo ho veľmi bolí. Síce opuch a zápal ustúpia,ale o 2 týždne je to všetko späť ☹ Poraďte mi čo mám robíííť ☹ ☹ ☹
@sisaha myslím,že lekár by urobil to isté.Tiež by mu ten vrastený nechtík vystrihol.Skúšala som mu to mastiť sudocremom,ale stojí to za prd 😝
@maja21041989 Nechtík by sa nemal vystrihovať, bude rásť tam, kde ho striháš, sama to vidíš, že sa to stále vracia, treba nechtik podlepiť leukoplastom a strihať až keď vyrastie nad lôžko a len tým smerom, ktorým má rásť, dúfam, že to píšem pochopiteľne, na nohách by sa nechty mali strihať rovno, nie do oblúka, potom rastú do boku a do "mäsa"..
@eaka ja som začala strihať rovno a akosi samo to začalo vrastať do boka, a odvtedy to strihám aj tam (musela som,inak to škaredo hnisalo) ...to s tým leukoplastom som nepochopila.Prosím ťa ako to mám podlepiť???
@maja21041989 Aby ten leukoplast šiel popod ten nechtík, čo vrastá do živého a dráždi to tam... to je samozrejme tiež boľavá záležitosť, keďže okolie nechta je podráždené/zapálané/zahnisané.. keď je to podlepené, podráždené okolie môže byť ošetrené masťou, teraz si nespomínam akou, ale tuším takou smradľavou hnedou, ichtyolovou tuším... no to, čo rastie doboku by sa, podľa mojich info, nemalo odstrihnúť, len celý nechtík zarovnať, ako bude nechtík rásť, teoreticky by mala vyrásť tá časť, čo rastie doboku, ale vždy by mala byť odstrihnutá len zarovno...no dúfam, že netrepem, my to takto podliepame, sem-tam nám tiež zarastie.. hlavne, keď tlačí topánka 😉
@eaka hehe no ja si vôbec neviem predstaviť ako mám pol ročnému bábätku podlepiť leukoplastom ten malý nechtíček 😒 Bojím sa to robiť... 🙄
ked si s tym nevies sama rady, treba ist k lekarovi, na to tu predsa su... 😉
@maja21041989 Si schopná mu to upravovať teraz "trhaním" kožičky a odstrihovaním toho nechta... prečo by si nevedela tam len nalepiť leukoplast.. zistím Ti presne, akú masť na to používame, môžeš na noc len namastiť, nech ustúpi zápal a nechtík ošetriť až potom, zapálené hnisavé okolie zarasteného nechta je velice boľavá záležitosť..
@maja21041989 Takto, skús dieťaťu prštek zabaliť, ak je ranka otvorená, framykoinovou mastičkou, ak len opuchnutá a tušíš vnútri hnis camphor-ichtyolovou. Prikryť vatou a zaviazať obväzom. Malo by to stiahnuť zápal, hnisanie, ráno skús podlepiť nechtík.
Ak si inak neviete rady, tak neostáva, než Dr.
@maja21041989 ja si napriklad tiez viem sama odstraniť šitie po predchadzajucom malom chirurgickom zakroku, no nechavam to na lekara.. 😉
Ja mám problém so zarastajúcimi nechtíkmi pri všetkých troch clapcoch. Bactroban je tá zázračná mastička. Palčeky mali brontové ako rajčina. Dávala som laliu v liehu, bactroban a balila do obvazu, strašná operácia. Aj ked mu to nachvílu ustúpi, opať sa to vráti, natriem a znova ustúpi. Sama mám s tým problém, viem aké to je bolestivé a ešte pre malinké bábatko:(
@maja21041989 určite to neodstranuj sama, ale chod s tym k lekarovi. Mozno to robis nespravne a preto to opätovne zarasta..