Ahojte mám taký problém, dcére pekne odpadol konček pupčeka aj sa to celkom fajn zhojilo, ale ten konček odpadol , lebo bol dosť velký preto že tam bola presne plienka a sa to obtieralo teraz má pupok nie taký že je prázdny teda je tam len dierka ale je tam dnu aj koža , to by mi nevadilo ale stále mám pocit že jej tam toho ostalo až príliš a navyše stále jej to teda časť tam dnu hnisá, Dr ked nám spomínala pupok tak len že lieh, lieh, lieh že ten vyeušuje ja liehujem stále pri každom prebalovaní a stále mám na plienke /tej čo je látková na balenie naširoko/ flak od hnisu, občas aj na oblečení alebo okolo pupku taký zasušený hnis, ak viete poradte čo s tým aby nám to prestalo hnisať
dávaš pampersky???? Ak ano, ohrn okraj- aby sa jej pupček pod pamperskou neparil...liehuj stále a s harmančekom a repikom opatrne- skor sáčkový, aby sa jej tam nedostali zrniečka zo sypaneho čaju- mohlo by sa jej to ešte viac zapálit....inak tieto bylinky su vynikajúce na vysúšanie...ak sa jej to nezlepší-...určite sa zmien lekárke- hlavne nech to vidí.... 😉 😉 😉
ahoj. U nas to bolo podobne, taktiez malemu dlhsie vytekal hnis, ktory som nachadzala na plienocke. Uzivala som tiez lieh a neskorsie aj harmencek. No nechala by som to na posudenie pediatricke 😉
ahoj, nam predpisala Framykoin zasyp, vycistit liehom a tak zasypat, trvalo to asi 3 dni kym sa to uplne zasusilo a potom bolo bez problemu. Neviem ci sa to da kupit aj volne alebo to je len na predpis. A zatial ju nedavaj na brusko, nech si to neskriabe o podlozku. A ohrn plienku ako spominala samasa. Neboj, urcite to vyliecite.
pozeram, ze mala ma mesiac..to uz by mala mat pupcek ok..pediatricka ju videla?..ak nie, tak nech sa nan pozrie...nam pupcek odstranili este v pôrodnici / len pri matkovi,pri ostatnych nam odpadol doma/, dôlezite je aby bol vzdy suchy a cisty a aby to miesto nedrazdila plienocka...napisem podla seba..pri detoch mi odporucali lieh , potom harmancek..a musim povedat, ze sa pupcek hojil dlhsie ako pri matkovi, kde som nepouzila vôbec nic, len som nechala volne zaschnut, plienku mal zapnutu nizsie.. inak pozri aj tu https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/kedy-odpadne-babatku-pupok/ , https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/ako-cistit-pupok/ ,
nam kazali peroxid vodika aj som to davala a do tyzdna mal pupcek uplne krasny
nám kázali davať takisto lieh a ziaden puder lebo vraj to potom mokva. ale boh vie co je pravda ked som tu citala ze inde zase radia aj púder. ale určite viem že kebyze nám hnisa pupček šla by som s tým k doktorke nech to ona pozrie. a mozno by som takisto cistila kamilkami
chod radsej k pediatricke 😒 urcite ...nepodcenovala by som to
ahoj, tak ja som čistila detolom a plienku som zahla pod pupček, že bol v suchu, nezabalený. ak ti to hnisá, skús mu ho umyť repíkovým čajom a potom nechaj poriadne voľne vyschnúť, tak vyčistiť a zabaliť pod pupček...ale ak to veľmi hnisá, určite by som šla k pediatrovi a neexperimentovala.
aj nám dlhšie hnisal pupček a okrem liehu som nič nedávala a už je to ok..takisto len lieh, lieh...Keď mala 5 týždňov, bolo to už ok. 🙂
@mirip ak sa Ti pupček nepozdáva,ukázala a zverila by som sa pediatričke....a tá posúdi či je potrebná konzultácia na chirurgii...a pupček by som vymývala harmančekom alebo repíkom.... 😉 veľa šťastie