Ahojte. Dnes som si vsimla nasmu Samkovi na rukach male priesvitne pluzgieriky. Z coho to moze mat? Vyhodilo sa mu to na ramenach. Moze to byt zo slnka? Lebo doteraz nosil len tricka s kratkym rukavom a teraz mal tielko a vyhodilo sa mi to na tej neopalenej casti. Od narodenia ho natieram opalovacim kremom, ale dnes sme nestihli ☹ ☹ zrejme ho to aj svrbi, lebo si to skriabe. Nikdy sa mu nic take nevyhodilo, na zaciatku leta ked sme este nemali kupeny kremik mu trosku opalilo rucicky, ale ziadne pluzgieriky sa mu nevyhadzali. Zmizne to samo alebo treba ist k doktorke? dakujem.
@januarova Ahoj, moj Samko ma 3 roky, ale tie molusky to asi nebudu. pozerala som si obrazky, a to nase vyzera inak..skor ako male biele bodky, ked mu po tom prejdem rukou, tak to ma ako drsnu pokozku. Na kupalisku sme uz dlhsi cas neboli, myslim ze to bolo niekedy zaciatkom augusta. Zda sa mi, ze mu to uz pomalinky mizne, ale aj tak ma toho este dost. Natieram mu to kalciovou mastickou, ked mu to natrem, tak ho to prestane svrbiet. V pondelok s nim skocim ku pani doktorke, pre istotu, lebo v utorok nastupuje do skolky.🙂
@januarova ahojik, prosim Ta, ako ste sa zbavili tych molusiek? Maly ma 3 roky a tiez si to doniesol z plavania, najprv mal jednu, potom dalsie 2 a teraz ich ma uz spolu ale 7. Skusam cesnak, med, len tak zalepit, dnes idem zbierat lastovicnik... a neviem, co este. Vypalovat mu to nechem dat, lebo kamoska to malemu dala vypalit a vyhodili sa mu po celem telicku.
Dakujem
Ahoj, aj moja dcera si to priniesla z kupaliska, ale na prstoch na nohach, zmizlo to same, lekarka povedala, ze je to virusoveho povodu
@mcoya, no presne, aj ja som s nim bola u koznej a chcela mu to vypalovat, nedala som. Mal ich dost vela, aj na nohach, rukach a bruchu. Najprv som vobec nevedela co s´tym, kozna mi odporucila jeden krem z USA, ktory sa objednava cez net, ale potom som si nasla ze zabera aj cajovnikovy olej. a nam teda zabral ten. Kupila som v lekarni Tea Tree Oil a tym som mu kazde rano a vecer kazdu molusku natrela. Nestipe to, takze potom si to uz natieral aj sam 🙂 . Trvalo to sice dlho, kym vsetky zmizli, lebo kedze su infekcne tak sa to vracia. My sme sa ich zbavili ta za cca pol roka. Ono po par mesiacoch si aj telo urobi na to imunitu a fakt ze tie posledne mu mizli rychlo. Najhorsie to bolo zo zaciatku a dolezite je vypatrat aj hlavnu molusku - tzv. matku, z ktorej sa vacsina molusiek siri. Pisem to mozno blbo, ale hadam chapes co myslim. Tu ked sme znicili, tak sa mu uz netvorili nove. Ja som to teda riesila radsej takouto kludnejsou cestou, lebo neviem si predstavit co by vystrajal u koznej pri vypalovani, lebo on je dost citlivy ked ho nieco boli a to vypalovanie teda fest boli.
@januarova dakujem, a aky ten Tee Tree oil ste mali? kolko percentny? On ich ma malo a viem ktora bola matka, tak tu uz ma pomaly vysusenu od cesnaku,co mu na to prikladam, teraz to ma ako taky pupacik akne-aj by som mu to vytlacila, ale prave sa bojim toho, aby z toho nieco nevytieklo a nezacalo sa to sirit dalej. A chodila si plavat dalej teda aj popri lieceni? Dakujem
@mcoya, mala som tento v tomto linku
http://www.mojalekaren.sk/tea-tree-oil-cajovnik...
radsej to nevytlacaj a keby ze skusis, tak tu co vytlacis treba utriet zvlast tamponom a zahodit, lebo je to infekcne. A nechodili sme plavat, pre istotu, a tiez kvoli inym detom, nechcela som to preniest na inych. Boli sme az ked mu to uplne zmizlo. Drzim palce 🙂
@januarova dakujem.nam ten cesnak pomaha. Len som sa az neskor dozvedela,ze to treba prilozit len naa tu molusku,dala som mu tam taky platok a cele okolo to ma akokeby popalene.tak snad tam nebude mat jazvicku. A prosim ta ako sa to hojilo? Maly tam ma taku chrasticku,tak predpokladam,ze ked sa zahiji,tak bude po moluske? Alebo to hojenie ma vyzerat inak? Dakujem
@mcoya, ano, mal tam najprv take chrasticky, dokonca niektore molusky mu zahnisali opat a potom znova praskli, ale ako to postupne mizlo, opadali chrasty a ostala normalne zdrava koza. Len po niektorych vacsich ostali jazvicky, take akoby priehlbinky, ale teraz uz takmer po 2 rokoch nema ani tie jazvy. len teda trvalo ozaj dlho kym sme sa toho uplne zbavili, cize treba byt trpezlivy. 🙂
@januarova dakujem, uz som sa zlakla, ze ci som nieco neprehnala. Maly tam ma take chrasticky, zahnisane to nema, tak snad to bude v poriadku. Este ma take dve miniaturne, tak to pockam, kym sa tieto zahoja a potom mu dam cesnak aj na tie, lebo to ma vedla tychto uz chrastickovych a nechcem, aby mu ich drazdilo. Jaaj, to su ale potvorky tie molusky 😒
@adriana1712, a kolko ma Samko rokov? Neboli ste nahodou na kupalisku al. plavarni. Lebo priesvitne pluzgieriky mozu byt aj molusky, daj si do googla, najde ti obrazky a ci sa to nepodoba. Moj maly to mal ako 3 rocny z plavarne. Je to infekcne ale nie nebezpecne. Ak by to mal tie molusky, mozem ti napisat este nieco viac.