ahoj baby prosim poradte mi dcerka ma 2 roky a zajtra ideme na kozne ze vraj ma molusoa contigoso alebo tak nejak su to take male bradavice a velmi sa bojim co jej budu robit..mali alebo mate s tym neake skusenosti?
DOBRY,MA TU DAKTO KOZNU CHOROBU-PITYRIASIS RUBRA PILARIS??BEREM NA TO LIEKY,ALE TERAZ MI TO NECHCE ZMIZNUT ☹
@marca1331 bradavice bývajú aj vírusového pôvodu ,čo je najväčší predpoklad u malej ,ale predpoklad lebo to musí pozrieť kožná ,ak by išlo o vírusový charakter ,žiadne chir.odstránie nehrozí lebo by sa ešte rozniesli ,ale vypaľujú tekutým dusíkom alebo laserom čo je lepšia verzia ,lebo vys.teplota ničí vírusy,ale ani jedno a ani druhé si neviem predstaviť u 2ročného dieťatka ..takže uvidíš čo to vôbec máte a čo vám odporučí kožná....
@marca1331 kamaratkin syn mal molusky, velmi vela, oskrabavali mu ich na koznom a vracali sa mu aj tak nazad. potom kamoska vyskusala tento postup
a pomohlo. robili to na etapy, pri pozerani rozpravok. na kontrole bola kozna dr. s dlhorocnou praxou prekvapena tymto postupom aj dosiahnutym vysledkom 🙂
@marca1331 ahoj,moja mala mala asi pred 1,5 rokom jednu,mala napisane,ze je to moluska,kozna sa ma ani nespytala a hned jej to vypalila dusikom.Dnes ma posiatu celu nohu a dokonca aj na chrbte som jej uz jednu nasla 😔 Tiez som hladala na nete co s tym,zoskrabavat je to nechcem dat,tak som nasla nejaku mast,ale u nas sa neda zohnat.
Pozri prosim toto,tiez som rozmyslala,ze ak by niekto potreboval,ze by sa dalo objednat spolu,neviem teda od kolko rokov sa moze pouzivat...
a aspon postovne by bolo lacnejsie...
http://nanicmama.sme.sk/node/30985
o tom striebre som este nepocula,to sa v lekarni da kupit?a ako sa to pouziva?skusila by som,dik
@abbey1
koloidne striebro ma antibakterialne ucinky, na virusy podla mna nefunguje, virusy nie su bunky ako bakterie. pomaha na ine veci - zapaly oci, nosohltana...
@avaka Kúpil som v lekárni a používam ho na potieranie tej bradavice. Normálne na vatovú tyčinku, alebo tampónik dám a potriem. Pozor, nerozotieram navôkol a na každú bradavicu som dávala inú tyčinku, aby som nerozniesla. Nám teda pomohlo výborne. Sestre veľmi dobre pomohlo na oči.
keby som mala dnešné skúsenosti a poznatky,tak sme sa s moluskami nemuseli pred cca 14rokmi trápiť donekonečna 😒 nepomohlo nič,žiadne mastičky,vodičky,prípravky len povytláčať /odborne lekár/ a to všetky a hlavne materskú molusku,z ktorej sa robia ďalšie...
Nemate niekto skusenosti s planetarnymi bradavicami na chodidlach u deti?
Moj maly mal telicko posiate drobnymi bradavvickami.stale pribudali.kozna mu predpisala nejaku vodicku..asi 2-3 mesiace sme potietali a Zmizlo 🙂
Hnedu ichtiovku s tekutým púdrom? nám dala tiež ale uprednostnila Dr. Lokoid... alebo Elokom, hneď zabralo ale kožu máme stále vysypanú nepáči sa mi, je to pliaga choroba, ďakujem
@marca1331 Je dosť možné, že jej to kožná bude chcieť zmraziť tekutým dusíkom, či vyškrabovať. Aj také veci skúšajú i na deťoch. Nám super zabralo potierať koloidným striebrom, naozaj o pár dní nebolo ani stopy. Je tu niekoľko podobných tém, skús pozrieť. ŽIenky sa sťažujú, že sa to vracia. Ja by som dieťa nedala trápiť zákrokom. Uvidíš, čo ti kožná poradí. Nám sa osvedčilo to striebro. A bezbolestne. 😉