Ahojte mam taky mali problem .Mam dcerku ktora ma 2 rocky na nozickach ma akokeba stlacene prsteky na nohach boli sme aj u ortopeda no ten my povedal aby som jej prsteky lepila leukoplastom striedavo.To by bolo v poriadku ked to ma zalepene je to ok akonahle jej to odlepim znova sa jej to da na kopu som z toho nčstastna ak vie daktora z vas porade my prosim .Dakujem
@miska40 ahoj, tak my mame to iste.... boli sme aj u ortopeda, nakazal samozrejme ortopedicke kvalitne topanky a zatial nic viac neriesit, maximalne masaze chodidielok a tiez tie leukoplasty. ale malej to nedavam, cakala som ze ked zacne chodit, tak sa jej ta nozka nejako spravi, ale zatial nic. nestazuje sa, ze by ju boleli nozky v topankach. tak ju nebudem trapit. v neskorsom veku sa tieto veci vraj daju operovat. tak az raz jej to bude vadit, ze ju tlacia prsteky v lodickach 🙂 alebo bude mat nejake ine problemy, tak jej lekari pomozu, alebo sa to mozno samo upravi.... mala ma postaveny druhy palcek cez treti na oboch nozkach a dalsie podla toho ohnute smerom k palcu. a je to asi dedicne, ma to moja babka. hovorim si, su aj horsie veci...
@miska40 nasa to ma od narodenia... a tvojej dcerke sa to urobilo az neskor?
tie leukoplasty musis lepit asi nejaku dlhsiu dobu, aby to malo efekt.... kym si prsteky same nezvyknu ako maju spravne stat a rast.
co sa tyka tych masazi, tak jednoducho rozmasirovavat pravidelne kazdy den nozku smerom od paty ku prstekom. aby si postupne uvolnovala slachy...
Ahoj. Myslím, že sa netreba báť. Ja som navštevovala so staršou dcérou ortopéda 2 roky. Niekto tu písal o operácii - to na upresnenie je len v krajnom prípade(myslím).Mne sa dcéra narodila s vytočením nožičiek v členkoch do vnútra. Samozrejme jej pršteky utekali, kopili sa na seba. Cvičili sme vojtovú metódu, rehabilitácie a nakoniec ako pár týždňovému bábu jej dávali sadrovú dlahu na jednu nožičku(2x) a neskôr nám robili v BB plastové dlahy na suchý zips. Až by toto nepomohlo, hrozila operácia. Našťastie bolo všetko v poriadku. Dcéra má už takmer 10 rokov, pršteky v poriadku(tým sa vlastne extra nevenovalo). Určite by som doporučila ortopedickú obuv, nám značne pomohla. Tiež je asi vhodnejšia taká, kde je fixovaný aj členok- nožička si lepšie udrží prirodzenú polohu vrátane prštekov. Určite by som nedávala nízke topánočky, aj v lete sme mali sandalky s fixovaným členkom.
ja to tak mám doteraz, aj prsty zahnuté a nemám z toho žiadnu životnú traumu ani zdravotný problém :D
@laurita285 dakujem za tvoj prispevok. Neprekaza ti to pri chodzi a v topankach? To su moje jedine obavy. Lebo tym, ze ten stvrty prstek sa vsuva pod treti (je vykriveny v klbe) tak ten treti je vyssie ako ostatne prsty.
@sandri nie, ani v lodičkách ani v ničom. Som fakt 100 % bez ujmy odhliadnuc od môjho chlapa, ktorý sa kde tu občas na nich pobaví a napráva ich 😂
@laurita285 dakujem ti! Ai prvy clovek, ktory ma takyto problem, nikde som sa o tom nic nedocitala, tak si ma potesila. Maly je chalan, takze lodicky nehrozia 🙂
Ahoj... ja si myslim, ze z toho vyrastie. Pamatam sa, ze moj synovec mal take srandovne stlacene prsteky na nohach, ako keby na preskacku 🙂 jeden do hora, jeden dolu.... vyrastol z toho, ani to nijako neriesila segra