Mal niekto alergickú reakciu na liek Trifed?

ryka2
21. dec 2012

3,5 rocna dcera mala 4 x alergicku reakciu na lieky z toho 3 x na Trifed,stretol sa s tym niekto.

jonas17
21. dec 2012

@ryka2 našťastie moja dcéra trifed nepozná, ale je mi veľmi čudné, že ked mala alergickú reakciu raz, že si jej ho dala znovu a znovu...neviem, robíš pokusy, ako dlho dieťa vydrží? 😕

mummy01
21. dec 2012

@ryka2 ak ma alerg.reakciu tak liek nedavaj.Je jedno kolko mamiciek ti napise ze reakciu mali 😖 Kazdy liek je chemia a je realna aj alergicka reakcia,treba aby si to aj pediater zapisal do karty.

liska111
21. dec 2012

Ahoj aj náš mal reakciu na Trifed a ešte Klacid,keď mal okolo roka a má to odvtedy zapísane v zdravot. karte.

ryka2
autor
21. dec 2012

no nas novy lekar to ma v karte zapisane,len este nemal pacienta ktory by mal na ten liek reakciuja som hned ten liek vysadila po objaveni vysypu, a nasadila fenistil do 48 hodin vysyp zmizol.Lekar je v pohode len sme ho menili v obdobi ked sme boli trosku predavkovani liekmi a momentalne zapasime s Moraxelou uz druhy mesiac

ryka2
autor
21. dec 2012

@jonas17

pokusy nerobim,1x zla diagnoza iny liek vraj bol pricinou reakcie,aj po 2 x to iste ---potom som zmenila lekara a a zistili ze to neboli antibiotika ale trifed

ryka2
autor
21. dec 2012

@liska111

chcem sa spytat ,ci ste absolvovali aj nejake vysetrenie na imunitu v dosledku alergickej reakcie?

liska111
21. dec 2012

Nie nič, proste sa mu tie lieky vysadili a keď sme chorý tak väčšinou berieme stále jeden liek. A ak môžem vedieť tak ake mala tvoja malá príznaky?

ryka2
autor
21. dec 2012

vysyp po celom tele ako kedy zakazdym iny po 1x to bolo ako zihlavka potom to bolo zakzdym vacsie suvisle plochy hlavne genitalie a bruchoa ORL lekar povedal ze vraj v dosledku douzivania tohto lieku vznikol zapal stredneho ucha,nakolko ked vznikla reakcia tak nebola len na povrchu ale aj vo vnutri a tam sposobila opuchnutie sliznice a bacil nemal kam ist tak isiel do uska

liska111
21. dec 2012

Fuha tak náš malý sa "iba" vysypal a to som hneď utekala k doktorke. Podľa mňa, keď sa vysypala prvýkrát, tak už jej to netrebalo dávať. To jej lekárka predpisovala stále?

jonas17
21. dec 2012

@ryka2 vážne neviem, či riešiš...ved ked je dieťa alergické na jahody, tak mu ich nebudem dávať...a trifed? ved ten k životu nepotrebuje, je to hnusný sirup, po ktorom deti bud spia, alebo sú hyperaktívne...je milion iných sirupov na trhu , tak vyber iný, nie?skôr na tvojom mieste by som riešila , prečo je dieťa často choré, popracovala by som na jeho imunite, samozrejme strave a netrápila sa trifedom....mne keby ho lekár predpísal, tak ho slušne odmietnem... 😝

liska111
21. dec 2012

Joj chúďatko malé tak prajem skoré uzdravenie

mummy01
21. dec 2012

@ryka2 velmi cudna interpretacia problemu 😕 to lekar takto vykonstruoval?Trocha scifi 😉 kazdopadne,takato reakcia na trifed nieje nic neobvykle,proste ho nedavaj aj keby sa doktori na hlavu stavali...

pajerchinova
22. dec 2012

my sme mali dobru skusenost so zelenym trifedom, velmi dobre stiahol dcere zahlienenie a pomohol odkaslavat. Ale pokial nemaju vyslovene silne hlieny, nepodavam ziadne antihistaminika, pripada mi to teraz taka moda, ked ste prechladnuti, dajte antihistaminikum. Pri beznych ochoreniach dychacich ciest som nezaznamenala ani na sebe ani na detoch ze by to malo nejaky vyrazny efekt (ani zlty trifed, ani fenistil, ani zodac....). Ale zaujimava skutocnost ze dieta dostane alergiu na protialergicky liek.

jamar
22. dec 2012

moja dcera mala alergiu na Fenistil. Takisto sa vyhadzala na brusku, genitaliach a nozickach. Odvtedy berieme len Trifed alebo Aeurius. Ale zlty trifed jej zatial zo vsetkych sirupov najviac pomaha.

angelatack028
22. dec 2012

Ahojky, moja dcerka ked mala asi 3 rocky tak mala reakciu na Trifed a to nervove zachvaty tak som okamzite liek vyradila a radsej neskusam ci sa reakcia zmenila.Teraz ma uz 9 rokov. Lekarka mi povedala,ze tento liek je dobry a takato reakcia je vynimocna:/

luciferkax
22. dec 2012

Môj starší syn bol z Trifedu "iba " ospalý, spal dve tri hodinky viac denne ako obvykle, no mladší sa menil na riadneho nerváka, ked bral trifed, celý den plakal hádzal sa po zemi, trucoval, v noci celú noc plakal a bil nás... myslela som,ž e to preto, že je chorý, no bral ho aj druhýkrát a bol taký istý, viac som mu ho nedala

xlucia
23. dec 2012

@ryka2 mladsi mal arytmiu na srdci z neho a riadny astmaticky zachvat

zuzu3011
23. dec 2012

moj maly ho bral ked mal dva roky dva tyzdne takmer, lebo mu to neprechadzalo... koli trifedu prestal jest, strasne sa potil, a bol ako besny pes... nervove zachvaty kazdy den!

ryka2
autor
23. dec 2012

dakujem vsetkym za odpovedliek som vysadila hned po prvom priznaku a zmenila som lekara,viete mi niekto poradit dobru imunologicku a ORL lekara pre dceru