Ahojte,
moja skoro 2,5 rocna ma problemy so zvracanim v aute, mam pocit ze najma ked sa ide rychlo po dialnici. Takze cesty autom sa snazime drzat na minime, take 15-minutove po meste zvlada zatial (ci je uplne v pohode to neviem posudit ale kazdopadne nezvracia). Autobusmi a elektrickami sme zatial vobec nejazdili lebo ani moc nebol dovod, mame vsetko v pesej dostupnosti, no uz by som pomaly chcela zacat vyuzivat aj MHD. Viete mi povedat ako vase deticky zvladaju tieto dopravne prostriedky, aby som vedela na co sa mam pripadne pripravit? Podla toho co som citala tak vo vlaku to nebyva tak z toho nejak dedukujem ze ani elektricka by nemusela byt taka zla. Ake mate skusenosti?
Autobus, elektricku, auto zvlada na kratsie trasy v pohode. Na dlhsie trasy (mimo mesta) davam Kinedril. S metrom mame problem aj na kratsiu trasu. Hned ako sa pohne zostane mu z toho pohybu zle.
Z vlastných bohatých skúsenosti - elektricka je asi najlepšia, ale nie zaručená. dôležité je nepozerať sa dolu, sedieť v smere jazdy, mat výhľad na cestu, ideálne dopredu. Rovná trasa, problémové sú zákruty.
Pre istotu som mala vzdy sacky a nahradne oblecenie. A nie, deti v urcitom obdobi nezvladali ani bus, ani elektricku, ani metro, ani vlak....ale tak co uz, ked raz sa musim s dietatom premiestnit, tak musim....
Dcere byvalo aj v električke zle a stalejej byva zle,nevyrastla z toho
Diky za vaše skúsenosti, no vyzerá to tak ze je to veľmi individuálne takže skrátka musíme skúsiť a budeme vedieť 🙂
Je to individuálne,závisí to aj od momentálnej psychiky dieťaťa,či ranajkovalo atd...,teda najmä u nás ,niekedy nič ani po hodinovej ceste a niekedy aj napriek kinedrylu vracali...takže máme vždy poruke kinedryl ,igelitky a vlhčené...deti majú 12,10 a 2,5 r.najstarsi má úplne mega citlivý žalúdok
mhd v meste bez problemov,
auto v tom veku ako tvoja 11km 2x sme vzdy stali lebo. vracala
Ja mám na sebe odsledovane, že problémové sú jazdy ráno a nalačno. Mala som s tým problém v detstve a prakticky dodnes, ale teraz už mám odsledovane spustace, takze viem čomu sa vyhnúť. Mne už bolo zle asi všade - dokonca aj v lietadle pri drsnejšom pristávaní a vo vlaku 😨 ale to boli fakt výnimočne prípady. Najhoršie je asi sedenie v aute vzadu v kombinacii so zákrutami. Tam viem že musím neustále sa snažiť sledovať cestu vpredu a nenechať mozog zblbnut.
tiež mám odsledované na sebe... a pre mňa je nebezpečné teplo - určite leto, kúrenie v aute - zásadne v aute nekúrim, sedenie vzadu - najlepšie je šoférovať, časté brzdenie a plný žalúdok - ideál je hlad.
Zo stavov nevolnosti som nikdy nevyrástla...
@deti95060810 uplne presne si to vystihla, ako ja. plus ziadne citanie (jedine vo vlaku zvladam - ale opatrne a s prestavkami), ziadne pozeranie dole a ked som spolujazdec, ani otacanie sa detmi dozadu mi nerobi dobre.
este som chcela napisat, ze cestovania sa neboj, ja ho napriek tomu milujem. a mhd som jazdila denne prakticky od detstva. sem tam to mali rodicia so mnou veselsie, ale treba to proste zobrat ako fakt, pre istotu zobrat so sebou sacok a nenechat sa obmedzovat 🙂
Ďakujem žienky, a mrzí ma ze to mate ešte aj v dospelosti.
MHD aj autobus na kratšie trasy /do 30 minút/ zvládala dcéra bez problémov
V aute jej bývalo zle do pár minút, najmä pri ceste po meste alebo po dedinách, diaľnica v pohode. tam bola rovnomernejšia jazda - bez zákrut a častých zmien rýchlosti.
Ak sme potrebovali dlhšiu trasu autom posadili sme ju vedľa vodiča, tam nemala problém