Majú vaše deti Laryngitidu? ZLepšuje sa to?

lubina2
12. sep 2019

Dievčatá, ktoré máte detičky trpiace časťou laryngitidou, povedzte mi zlepšuje sa to? Sú tie intervaly medzi chorobou dlhšie? Sú záchvaty slabšie? Môj Jurko máva laryngitidy od 1 roka, 3 krát sme boli v nemocnici a ja stále dúfam, že to bude lepšie, Dr tvrdí, že okolo 5 až 6 roku by sa mali vytratiť. Teraz bude mať 5 a po týždni v škôlke znova záchvat a hrozný kašeľ.. Chodíme aj na alergo, imunitu má dobrú, akurát mu zistili histaminovu intoleranciu.. Už zase sa blíži obdobie keď sa budem báť zaspať či to v noci zase nepríde.. Ako je to u vás? Ďakujem

rainbow82
12. sep 2019

@lubina2 my sme ju mali 2 krát a prišli sme včas na pohotovosť takže sme v nemocnici nezostali.Mame len 18 mesiacov.Tiez sa bojím keďže leto sa končí a zima začína kedy to zas príde.Vraj do 6 roka sa ti má vytratiť ale neviem lebo sestra má malú 9 ročnú a dostala ju aj minulý rok 2 krát v zime.Takze to asi nik zaručiť nevie 😖

lubina
12. sep 2019

@lubina2 moj synovec maval ako dieta, aj v nemocnici bol dost casto, ale ano, vyrastol z toho, v skole uz nebyval tak casto chory.......

kovacikovajana
12. sep 2019

@lubina2 ahoj najstaršia dcéra kým bola malá cca do 5 rokov mavala laryngitídu často - nočné záchvaty, aj v nemocnici sme neraz skoncili. Teraz ma 10rokov a je to lepšie, už len cca 2-3 krát do roka a ma to miernejší priebeh. Keď príde záchvat, otvor mrazak a nech drobec dýcha ten studený vzduch a v prvom rade treba riešiť tu intoleranciu. 😉 Držte sa

kikuska555
12. sep 2019

No moja mala v marci 6 a da sa povedat ze medzi 5-6 rokom to skoncilo 🙏 konecne!

37373
12. sep 2019

@lubina2 Ahoj, boli sme v zime tiež hospitalizovaní. Ja som potom kúpila inhalator s nosovou sprchou. Hneď ako vidím, že niečo naňho lezie, začínam malého inhalovat 3-4 krát denne. Neviem si vynachváliť. Veľmi to pomáha. Plus sú rôzne homeopatiká.

renab
12. sep 2019

U nas to preslo v 1. rocniku ZS. Dovtedy sme inu chorobu nepoznali. Malo to klesajucu tendenciu. Do dvoch rokov 2x do mesiaca, v skolke tak raz mesacne a v predskolskej to bolo uz len do jari. Potom uz chory vobec nebyval.

andyja15
12. sep 2019

@rainbow82 ako prosím vieš, že začína laryngitida? Keď píšeš, že včas ste prišli na pohotovosť,ako sa začne prejavovať? Alebo ste tam išli s teplotami a tam vám povedali o čo ide? Ďakujem za odpoveď.

majusska202
12. sep 2019

@lubina2 ahoj nás bude mať dva roky my sme dokonca záchvaty mali aj v lete alergo vsetko ok. A dvakrát v lete záchvat 🙄 tiež so neviem predstaviť čo to bude keď my s tým máme problém aj v lete. Našťastie vždy sme to zvládli super doma neboli sme v nemocnici ani na pohotovosti

rainbow82
13. sep 2019

@andyja15 začalo to horúčkami a už ten prvý kašeľ ako keby sa nevedela nadýchnuť tak to sme hneď išli nečakali.na pohotovosti povedali že sme prišli včas a povedali čo máme robiť ak by sa to niekedy ešte zopakovalo.Nam obvodná predpísala čipky na prvú pomoc a potom návšteva u doktora.Treba pozrieť hrdlo v akom je stave lebo človek nikdy nevie.Ale určite by som navštívila doktora aj keby čipka pomohla nám na to dali antibiotiká lebo na druhý krát sa to zhoršilo to bolo o par dní neskôr.Nepodcenovala by som to že neísť k doktorovi😉

viera77
13. sep 2019

Prvy krat ako 18-mesacna, vazny stav, pobyt v nemocnici, ale odvtedy uz nemocnica nie, zvladli sme vzdy liecbu doma...teraz ma 4,5 roka, druhy tyzden chodi do skolky a po dlhom case dnes rano zacal "plechovy" kasel a sopel, takze ostala doma. Intervaly medzi jednotlivymi chorobami sa vyrazne predlzuju, cas liecby sa skracuje a priebeh je stale miernejsi a miernejsi, uz bez teplot a stavov na navstevu lekara/pohotovosti, dlhsi cas uz netreba ani cipky Prednison.

to.beruska
13. sep 2019

U nás bola prvá keď mala 8 mesiacov. Tiež už viem cca kedy je chyba chorába alebo začína táto mrcha. Ten kašeľ je úplne iný ako pri bežnej chorobe. My sme už na tom lepšie. Doma máme čipky ale uživame aj spreje flixo a berudal

rainbow82
13. sep 2019

@to.beruska na čo sú tie spreje?Dakujem

77kacena
13. sep 2019

u nas sa to zlepšilo syn ma 8 rokov a laryngitídu už nemal par rokov ked bol malý to sme mal každú chvílu, veľmi nam pomohlo ked sme sa prestahovali inam a v byte nemame suchý vzduch

tatkoamamka
13. sep 2019

Nechcem ta strasit lebo u kazdeho je to individualne ale napr.nas syncek to nikdy nemal,1x brutalny zachvat dostal az teraz v marci to mal 7rokov a 2x riadny zachvat dostal teraz v utorok a to sme v auguste oslavili 8rokov.Inak nikdy to nemal a teraz v priebehu pol roka az 2x a to sme v noci skoncili az na pohotovosti na detskom,ked mu museli podavat az adrenalin,medrol a dva spreje na dychanie....poviem ti ze krvy by si sa mi nedorezala ked vidis vlastne dieta ako sa dusi pisti,chrci co nemoze dychat....a to nam dr.povedala,ze je to choroba noci a mavaju to deti do 5tich rokov ale ze mava aj par vynimok a my samozrejme musime patrit k nim.Neviem co nam to spustilo az v tomto neskorsom veku ale je to strasne....drzim palce aby vam to pominulo uz nadobro.....

77kacena
13. sep 2019

@tatkoamamka no nam povedala dr. že bud z toho vyrastú deti alebo to prejde do astmi tak dufam že sme sa toho nadobro zbavili už 5 rokov je pokoj

annieann
14. sep 2019

Syn podobne, ma 5 rokov. Tri dni v skolke a vecer to uz zase vypuklo po dvoch mesiacoch kludu. Nam velmi odporucali hokej, vraj je to na tuto chorobu skvele. Zacal este len tento tyzden, tak neviem z vlastnej skusenosti povedat, ci naozaj zabera, ale velmi dufam ze aspon nieco to pomoze. Drzim palce!

viera77
14. sep 2019

@annieann Hokej je na celkovu imunitu skvely sport, ved uz len ta klima na stadione, ako v jaskyni. Vsetky deti, ktore pozname, ze chodia pravidelne na hokej, aj dievcata, su fakt zdrave, otuzile...ich rodicia si nevedia vynachvalit. My od jesene do jari chodime pravidelne na stadion korculovat, no je to parada, naozaj to ma nieco do seba.

lulu2014
15. sep 2019

Aj nasa mala mala asi 5krat zachvat. Ten prvy krat ...som netusila co sa deje ked sa v noci nevedela nadychnut. Tak som volala na pohotovost.pislali nam sanitku..ale napriek veku sme to vdaka lekarovi zvladli iba doma. Potom pri dalsich som uz vedela a detska Dr.nam dala cipky ktore mam stale v chladnicke. Poyom bol medzi pokoj cca medzi 4,5 - 5,5 rokom uz som myslela ze fajn..odislo to. A co cert nechcel teraz na jar taky zachvat ... v pidstate z nicoho .... soplik mala ale inak nic. Zrazu len o 23 zacala neskutocne plechovo kaslat a teda tento na opat dostal. Dali asi o 2 v noci cipok za ustali sme to doma. /bol aj mrazak aj som zapla zvlhcovat vzduchu... / a rano sme isli k Dr. Leno stale s divne nadychovala a aj kasel. A co bolo smutne nasa Dr. my ani asi neverila. Tak som jej pustila nocny kasel aj dychanie...az vtedy asi jej zaplo 🙄.
Inak tie ostatne neboli take strasne.
Drzim palce vsetkym koho sa to tyka je to naozaj nocna mora rodicov. Takze netusim ci tento bol posledny......

3petka
15. sep 2019

@lubina2 pokial má histamínovú intoleranciu tak to môže mat vplyv na chorobu. Môj muž ju má tiež a mával časté zápaly hrdla. Dr mu povedala že to s tým vraj veľmi úzko súvisí. Ako si dáva pozor na stravu tak už je to ok.

montemotherone
1. dec 2019

@kikuska555 môj bude mať za chvíľu 6 a tento rok už 3 záchvat 😥 jeden dokonca v lete, v júli 😱 chcem sa ťa spýtať, aj ste medzi 5-6 rokom očkovali ? (Vzhľadom na tieto laryngitidy?)

kikuska555
1. dec 2019

@montemotherone ahoj, nie ockovat som ju dala cca 2 mesiace do zadu a to 6 a pol roka.

montemotherone
1. dec 2019

@kikuska555 dobre to zvládla?

cherrie982
19. jan 2020

Baby, prosím, ako ste davkovali medrol 16mg. My sme ho davali len na noc pol tabletky. Ale keď jeho strašne dusi cez den. Je nedeľa, pediatricke sa nedovolam. Ďakujem