Majú aj vaše 2,5 ročné detičky modriny na nôžkach?

sisiska
30. aug 2012

Mamicky, mam 2,5 rocnu dcerku a ma na nozkach dost vela modrin. Je pravda, ze je casto v pohybe, tak ako vacsina deti v jej veku, takze predpokladam, ze tie modriny ma z toho, ako sa obcas buchne niekde, ale predsa sa chcem uistit, ci aj ine deticky maju modriny na nozkach a ci je to normalne....vacsinou ich ma na kolienkach a pistalach vpredu a teraz sa jej spravili dve aj na stehienkach hore na bokoch....dakujem za odpovede

xxx123
30. aug 2012

@sisiska ahoj, odkedy zacal moj maly behat cca od 13 m.,ma stale a nie len tam ale aj na hlavicke ked padne. Uz ma 18 m.,ale stale este niekde nabura alebo padne, aj na chrbatiku, ked sa o stol buchne.

sisiska
autor
30. aug 2012

@xxx123 ale mam na mysli nielen tak, ze jednu, o ktorej vies, ze si urcite konkretne niekde buchol, ale ma aj tak ze viac? povedzme, styri-pat naraz?

janka_pn
30. aug 2012

@sisiska moja ma asi od toho veku ako ma tvoje dieta tiez vela modrin, hlavne pod kolenami, je velmi akcna, vsade vylieza, zoskakuje....

xxx123
30. aug 2012

@sisiska ano ma, vies ked je stale v pohybe on sa udrie ze ani o tom neviem. tiez ma napadlo ci je to ok, ale ked si ho potom viac vsimam, tak on sa naozaj kazdu chvilku kdesi buchne. Teraz ma napr.na jednej nozicke 2 a okolo kolienka 1 a na druhej ich ma tiez zo 4.

lenka268
30. aug 2012

@sisiska aj moj maly ich ma kopu, ani neviem kde sa udrie, totiz on tak vsade ponahla a nema na nic cas, ze ked ho to moc neboli ani nezaplace ked sa buchne. Tiez len potom pozeram aky je dobuchany. Ma ich tiez hlavne na kolienkach a pistale. Preco mas s toho strach, zda sa ti ze ich ma prilis vela? Ze sa jej robia s nicoho? Tak to hlavne sleduj a ked sa ti to nebude zdat, zajdi lekarovi. Zrejme su to obycajne modriny ale radsej zbytocne ako mat strach.

nanip
30. aug 2012

Moja malá ma už 6 a ešte stále ich máva kopec, tiež ako píšeš, na kolienkach, píšťalách, sem - tam na stehienkach a teraz už aj na rúčkach na predlaktí. Ale tam nie zase až tak často. Keď som sa raz na to pýtala detskej lekárky, vravela, že u detičiek je to bežné, niektoré majú ale väčšiu náchylnosť mať skor modrinku, než iné. Že ona by spozornela, ak by sa dieťatku tvorili modrinky aj na takých nezvyčajných miestach, ak by sa mu robili petechie, či by často krvácalo trebárs z nosíka. Pre moj pokoj urobila vtedy dcérke KO a bolo všetko v úplnom poriadku. 🙂 Teda okrem mojej urazenej dcérky, že som ju dovolila pichať 😝

kikatko
30. aug 2012

asi ti nafotím moje nohy- tiež su stale sama modrina 😝 - takže u deti je to uplne normalne

helencek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katia7
30. aug 2012

ja by som sa asi pre istotu spytala lekara za to nic nedas moji krpci su na zemi furt ale nemozem povedat ze by boli modrinovi, mne sa modriny robili ked mi chybal vitamin C a to nie je nejaka brutalna choroba mozno by jej dal C a bola by OK a aspon si budes ista, podla mna to az take normalne nie je a na stehnach sa robia modriny trochu horsie ako na kolene na ktore dieta padne sto krat za den

baboadel
30. aug 2012

Moja 5 ročná dcéra tež má veľa modrín po celom tele aj také ktoré sú po slabších úderoch alebo ani nevie že by sa niekde udrela. Pri 3 ročnej prehlidke som sa na to opýtala detskej lekárky, ktorá nás poslala na detskú hematológiu. Tam jej bola vyšetrená krv a určená diagnóza. Nie je to zatiaľ nič váže, berieme len ascorutín a vigantol. Chodíme na preventívne prehliadky na hematológiu a tam sledujú jej stav. Niekedy sme samá modrina. Takže najlepšie je opýtať sa na to detskej lekárky a tá posúdi či to nejak riešiť alebo sú to len modrinky z neposednosti lebo deti sa hýbu rýchlo a stále.

1ingrida1
30. aug 2012

moj syn ma 3 roky a ma nelen ze modriny, ale odreniny skrabance a vecne porozbijane kolena. modriny ma dokonca aj na bokoch, na chrbte,proste vsade,lebo je jak neriadena strela a vobec sa nepozera kade beha 🙂

henikav
30. aug 2012

Moj syn bol velmi divy ked bol malicky, nohy sama rana, sama modrina, videla som ked som bola na navsteve u lekarky ze sa chvilku zasekla a uvazovala ci to nie je tyrane dieta, ale kedze mal tie modriny len na nozkach, tak to dalej neriesila, ale prezrela ho. 😀 😀 😀 😀 Videla som ze studovala ako dopadli namatkove kontroly socialky u nas doma, no a zistila ze sme normalna rodina, pekne pocasie travime v parkoch a v herniach, no vtedy sa modriny pritrafia. Neviem ci aj tu sa robia namatkove kontroly u nas vzdy po narodeni dietata minimalne dve, vzdy neohlasene

zuzulienka1973
30. aug 2012

Moja bude mat 3 roky.Tiez ma stale modriny a vela.A syn ma 8 a to iste.Nohy sama modrina.Ale ked si vsimam aj ine deticky tak tie nohy ma modre vecsina deti

monka_m
31. aug 2012

Ahojte, aj náš malý má píšťaly samá modrina, a presne ako ty píšeš, som to riešila s detskou, keď mal asi cca niečo pred 2,5 rokom. Tiež som sa zlakla, lebo sa mu prekrývala jedna modrina s druhou, a detská lekárka mi povedala, že deti v jeho veku to mávajú bežne. Dokonca sme boli na neurológii, lebo sme mali pocit, že často padá, a tam všetko dopadlo ok. Ale pre pokoj duše sa spýtaj detskej lekárky.

zanetka1111
14. júl 2015

Ahojte ja mam ties taky problem moja ma 4 rocky a v poslednom case je sama modrina aj na ruckach a nozkach newiem ci sa mam obavat alebo je to normalne hovori ze ju to neboli. ☹

jaroska
2. nov 2016

Naša skoro 6 ročná,má teraz na píšťalách na oboch nohách modriny(také do bordova).Ja už som z toho na nervy,lebo som čítala kadečo o modrinách,ale čítam tu,že to majú(mali aj iné deti),tak ma to trocha ukludnilo...

lalia123
2. nov 2016

Aj nasa bola istu dobu sama modrina. Niekedy take - az napuchnute hrce, ze som jej to trela heparoidom, lebo vyzerala pomaly ako tyrane dieta...Jasne, ze hlavne v lete, ked lietala po ihrisku a bola v kratkych veciach. Snazili sme sa ju aj trochu chranit - davat dlhe nohavice, ale proste asi tie modriny k detstvu patria. Cim je starsia (teraz 3,5 tak je toho trosku menej, ale na pistalach ma stale volaco).

jaroska
2. nov 2016

Aj naša mala aj v lete,no teraz mi je to "divné",že len tam na nohách to má...a na oboch...neviem...Dnes ideme k pediatričke na preventívku,tak jej to ukážem...Dúfam,že to nič nebude.

certi
2. nov 2016

Na toto velky pozor! ma ich iba na nohach? nerobia sa aj v noci pocas spanku a nie su to take velke sive flaky? nie su aj na hrudi, krku atd? vtedy treba okamzite ist k lekarovi na krv, moze to byt nebezpecne, autoimunitna choroba atd....

jaroska
2. nov 2016

@certi naša ich má iba na píšťalách,čiže na holeni,nikde inde...Počas spánku sa jej nerobia a majú bordovú farbu,nie sú sivé.Ale dnes to ukážem pediatričke!

ewana
15. máj 2017

@jaroska ahoj, môj syn 3 ročný má v kuse tiež také modriny ako popisuješ, pod kolenami asi len, ale kopu, tak by som sa chcela spýtať, čo Ti na to povedala pediatrička...

maaaria3
15. máj 2017

Náš mal a má tiež stále malé modrinky na píštalách...

babls5
15. máj 2017

Nasa ties pod kolenami 6rocna...spoluziak ju kope a uz som to riesila viac krat

rebeka25
15. máj 2017

Moj ked mal cca 3r, mal bezne od kolena dole pekne pod sebou aj 4-5ks. V tom case sa dost aj stazoval na bolest noziciek. Som googlila a somozrejme same katastrofi som tam nasla. Bolesti boli preto ze rastol+ ploche nozičky a modry ma furt do teraz - bude mat 7

sense
15. máj 2017

Nasa ma 4a nohy sama modrina ale neobsed ale jej staci minimuma hned sa jej ro ia ako aj mne, kedsme kedysi modriny riesi s lekarkou takpo edala ak bysa jej robili ajna hrudi, chrbatikuci nezvycajnychmiestach mame prist znova

jaroska
15. máj 2017

@ewana odvtedy ich mala už viackrát,ale povedala,že sa určite niekde udrela.Asi to tak aj bude,lebo raz jej zmiznú,nejakú dobu ich nemá vôbec a potom zasa áno 🙂 tak si už z toho nič nerobím 🙂

jaannah
16. jún 2019

@ewana ahoj čítam si staršie diskusie o modrinach, aj moja je samá modrina na nohách, ale aj spadne.. Na záhrade... Ako sa to u vás teraz vyvíja? Ďakujem

jaannah
16. jún 2019

@jaroska ahoj čítam si staršie diskusie o modrinach, aj moja je samá modrina na nohách, ale aj spadne.. Na záhrade... Ako sa to u vás teraz vyvíja? Ďakujem

martusik2305
16. jún 2019

Takéto ma nôžky môj malý 2r2m a mala 4roky ma oveľa viac dokonca aj na zadku ma jednu spadla na kameň

siska53
Autor odpoveď zmazal
Zobraz