Magnetická rezonancie u 6-mesačného

zuzanka741992
19. jún 2019

Ahojte chcem sa opýtať môjho 6 mesačného synčeka čaká MR hlavky, ako to prebieha?ide do narkozy keďže je malý ako vám zvládli detičky nepapat tak dlho? Ako im bolo po?
Koľko ste čakali na výsledok?
Ďakujem

bagre
19. jún 2019

ahoj, ja som síce bola s väčším, ale všetko si menežovali na oddelení, aby im deti vydržali, malinké najprv, väčšie neskôr a tak... po narkóze neboli žiadne problémy, stiekla mu jedna malá infúzka ešte kým sa popreberal úplne.. a výsledky boli myslím ešte v ten deň...

lindusss2016
19. jún 2019

@zuzanka741992 hlafovat ho nechaju v noci a to uz bude na tebe, aby to nejak vydrzal.. ak mas noaic alebo satku, vezmi si ho so sebou na oddelenie

zuzanka741992
autor
20. jún 2019

@lindusss2016 a kedy ste vedeli výsledok z MR? A pustili vás domov koľko po?

lindusss2016
20. jún 2019

@zuzanka741992 my sme mali ine vysetrenie v narkoze. MR robili mne, vysledok mal byt do 2 tyzdnov, ale realne som ho nevedela ani o mesiac 🙄

tatinka
18. júl 2019

@zuzanka741992 ahoj,uz ste mali s babatkom mr?prosim ta kde vam mr robili?syncek ma ist o par dni do Bystrice na mr mozgu,mame rocik,dost sa toho bojim,nehovoriac o uspavani dietata :(,ak mozes prosim ta napis mi ako ste to zvladli,aky bol priebeh....a mozem sa spytata na dovod mr?ale ak nechces to mi nemusis prezradit,budem samozrejme respektovat

zuzanka741992
autor
19. júl 2019

@tatinka ahoj rovnako sme boli na MR mozgu v BB
Príjem sme mali deň pred papkat mohol o 4 posledné mliečko tak super a o 8ho už uspavali
Vôbec neplakal nebol hladný nič
Šla som tam s nim dole tam anestéziologicka povedala co ako idú robit, nepodáva sa silná narkoza len nejaký utlmovak silnejší do nožičky a hneď zaspinka
Môj mal 6 mesiacov, a zobudil sa akobi nič po 1.5h
Nic mu nebolo. A MR sa podarilo krásne natočiť

tatinka
19. júl 2019

@zuzanka741992 no moj bude plakat,on v noci uz nejedava,zaspi okolo dviatej vecer ,o siestej budik a hned jest,inak bude cirkus,boJi sa cudzich ludi aj cudzieho prostredia...prosim ta a tu flexiku v nozicke mal ako dlho pichnutu?ked sa zobudil mu to hned vybrali?davali aj kntrastnu latku?aky su tam zdravotnici,aky maju pristup k detom?kolko maminiek a deti na izbe?a si s dietatkom stale?Mozem mu doniest svoje umele mliecKo a prikrm?mne pride sprostost chodit tam rano den vopred len preto,ze pozre ho anesteziolog a cely den byt tam zbytocne...
Krvne odbery nerobia?
Den po mr vas asi o kolkej pustali doNov?

tatinka
19. júl 2019

@zuzanka741992 a este som sa chcela spytat ako dlho trvala rezonancia?bolamsi tam s dietatkom ci si musela cakat vedla nikde?

zuzanka741992
autor
19. júl 2019

@tatinka takto môj mal pod 1 rok tvoj je starší nemusí to byť rovnaké
My maminky sme boli úplne na inom poschodí ale mohli sme do 22 byť pri nich a o 5:30 ísť k nim
Oddelenie pohoda mile sestry
My sme boli v takých sklenených búdka h doteraz mam traumu lebo boli najväčšie horúčavy doslova cvokhouse len čakať hodiny kým prejde den
Hned po prijme mu dali kanilu do nozky aby to mal pripravené
Tak keď sme ráno šli na MR už to len napichli pustili ľatku nejakú a do par sekúnd spinkal
Ja som čakala pred dverami cca 30 min to bolo potom ma zavolali dnu povedali co ako a šli sme hore naspäť
Bolo to také nevládne telíčko úplne svalstvo žiadne keď som si ho naspäť brala
Ale vravím po 1.5h bol hore
Vravia ze môže byt Malatíny alebo žalúdok zle ale môj super 👌
Až po pár hodinách sa začalo s čajom a potom aj s Normalou stravou
Musela som kúpiť úplne nové balenie UM.
A stravu chystajú oni detickam
AS čím ideme načo je podozrenie ak sa môžem opýtať?

zuzanka741992
autor
19. júl 2019

Ak tak oni ta zavolajú a prídeš mu dat papať skôr kým bude môcť... Alebo ak budeš s nim zobudíš a dáš aby nerobil cirkus Myslím ze nad 1 rok si už stále pri nom, že si spoločne izby

zuzanka741992
autor
19. júl 2019

@tatinka a ešte postili nás na ďalší deň skoro večer lebo doktor sa na to nemal kedy pozrieť
Tak aj výsledky vieš v daný deň ale len zbežne pokyal on sa nato nepozrie na nás si čas nenašiel.

tatinka
20. júl 2019

@zuzanka741992 dakujem za info,si zlata,syn ma rocik,zatial nesedi kedze ma hypotoniu bruska-slabe svalstvo,naopak zas na rucicky a nozicky ma hypertoNiu cize zvyseny svalovy tonus,aj ked teda boli sme u dvoch neurologiciek a jedna povedala hypertonus a druha ze nie,tak si vyber komu verit....tato neurologicka druha nas posiela na mr mozgu pre tu hypotoniu bruska a udajne vacsiu hlavicku,hlavicku ma krpec 50 cm ale zas treba brat do uvahy ze ma do dlzky krpec skoro 80 cm,cize na dlzku k telu je velkost hlavicku ok,zacali smE so synom pred tyzdnom cvicit na spevnenie svalstva a od septembra ideme na plavanie ,takze zvazujeme s manzelm na mr neist ale prehlasit termin a pockat dva tri mesiace ci synovi pomoze to cvicenie a plavanie,jediny dovod preco tak trochu vahame ci ist neist na mr je ten,ze syn stale otvara a zatvara rucicky ( toto sa mu spustilo po druhom povinnom ockovani ), to je podla prvej neurologicky ten zvyseny svalovy tonus a podla druhej zas nic co by stalo za akukolvek uvahu a udajne je to len prejav emocii a prejde to same podla nej....cakame este na jedny vysledky z krvicky pretoze je tu podozrenie na chybajuci enzym zodpovedny za spravnu funkciu svalstva....ono ja sa velmi boJm tej narkozy pretoze u hypotonick.deti ich to moze zastavit alebo vratit spat vo vyvoji,na dalsej strane clovek zvazuje co urobi dobre aby bolo pre synceka a jeho zdravie najlepsie...tiez synovi robili sono mozgu dvakrat a vsetko uplne v poriadku,rozuMovo je sikovny vdaka Bohu....mali by sme ist teraz v stredu na prijem ale....neviem co urobit....

zuzanka741992
autor
22. júl 2019

@tatinka och tak to neviem takýto prípad co by bolo dobré
A teda k čomu by pomohlo nejaké zisstenie z MR?
Ak je v hlavke nieco co to sposobuje
Tak ti poviem nám zas povedali ze malý ma asi hidrocefalus hromadenie tekutiny v mozgu preto MR
No to ukázalo ze ma nejakú časť mozgu mensiu akoby mal mat a preto vizeraju komory väčšie
Rovnako mame teraz stres co to pre neho znamená lebo je veľmi šikovný a nezaostáva ho vývoji tak sa mame každý mesiac sledovať na neurológii a pravidelne sono mozgu ak bude vsetko zák ako ma teraz a viac sa nezmení bude dobre
Naš ma 47cm hlávku a ma 75cm a 7mesiacov
Toez mal väčšiu hlávku ako by mal mať a preto sa spustil kolotoč

tatinka
22. júl 2019

@zuzanka741992 uprimne ti poviem ,netusim,pretoze ked sme sa neurologicky pytali niw o aj konkretn,odpoved bola vzdy zaobalena ze si sa z toho aj tak nic nedozvedela,rezonanciu sme odlozili a rozhodli sme sa pockat ako zaberie cvicenie a plavanie krpcovi.
Prosim ta a u vas teda ked sa zistilo co pises,teraz vas len budu sledovat soNom ?teda vlastne v tej MR slo o vylucenie hydrocefalu?a keby nieco teda tak potom co by s vami robili?lebo napriklad co mam znamu ,ona sice nie je lekar,je zdr.sestra ale ked som jej aj hovorila o mojim syncekovi,ona ho vydava kedze sa nevstevujeme ,hovorila,ze keby je v hlavicke hydroc.ze to su naozaj vraj velke hlavicky a to by si uz davno vsimla aj pediatricka,ta nam napriklad nikdy nepovedala,ze by syn mal velku hlavu,ked som si pozerala na nete rodicia co pisu co maju rocne deti s dlzkou ako syn, tak tiez pisu velKost ako mame my.samozrejme nechcem aby to vyznelo , ze clovek nepocuvne lekara ale "susedov"ano....len skratka zvazujeme co a ako dalej,su to tazke rozhodnutia kedze clovk nevie ,co urobi dobre....

tatinka
22. júl 2019

@zuzanka741992 este nieco na margo vacsej hlavicky,sesternica ma 14 mesacneho synceka ,jej uz ked ho cakala hovorili,ze ma vacsiu hlavicku,cize od narodenia ma velku hlavku a aNi raz ich pedina nikam s tym neposlala...ne iem podla coho potom teda posudzuju koho s vacsou hlavickou vysetrit a koho nie....

zuzanka741992
autor
23. júl 2019

@tatinka áno MR vylúčili hidrocefalus
No toto co on ma ak by to progerdovalo sa nedá nič robiť už
Tam už medicína nič s tým a môže byť nejaký pozadu celý alebo niečo neviem sama... Ale ja budem dúfat ze sa to nezmení
Áno každý mesiac sono sa bude alebo at CK to ma rovnaké ak áno bude dobre
Plus ešte neurológia tam ho majú sledovať no ešte sme neboli asi ako sa vyvíja alebo tak
Joj je to strašne takto stále nevedieť nič co bude ako
Uz sme sa rozhodli na to nemyslieť
A nám podozrenie lebo malvasciu hlávku tie cievky presvitali a mal kúsok napnutu fontanelu na základe tohoto preistotu nás poslali.

tatinka
23. júl 2019

@zuzanka741992 a do kedy vas budu takto sledovar?do uzavretia fontanely?
Ja som z toho uz nikey na prasky,mr sme odlozili ale stale premyslame ake rozhodnutia spravit,ci sme urobili dobre pre synceka....ta neistota je tazka...