Poprosim info ako to je s magnetickou rezonanciou u malych deti (1,5) v BB mi bolo povedané ze sa bude musieť uspať, no dostalo sa mi do uši že v BA robia aj bez uspatia. Mate prosim niekto skusenosti? Ďakujem
Ty si schopna prinutit tak male dieta, aby lezalo 15-20 minut v tunely bez pohnutia?
@nelca84 nie, len mi bolo povedane ze tam je nejaky lepší pristroj pri ktorom nevadi nejaky ten pohyb a dieťaťu daju len nejaky oblbovak a nie uplnu anestezu
Rektálny sirup na utlmenie sa dá použiť pre deti cca do 1r vekum. Pre väčšie deti efekt nie je spoľahlivý. A vôbec to nesúvisí s kvalitou prístroja. Pohyb ruší každé jedno MRI, kvalita stroja hovorí o sile magnetického poľa 1,5 alebo 3, alebo 5 Tesla a podobne. Kvalitnejší je obraz, ale pohyb ruší každé jedno takisto. V Bratislave v NUDCH je 3 Teslove MRI, vo Viedni je až 5 alebo 7 Teslové, úplný luxus.🤣
@drake122 dakujem za odpoved, takze je to teda blbost?? Bude musiet byt uspata?? Žiadne prispatie utlmenie nic?
Aký považuješ rozdiel medzi "uspatím", "prispatím" a "utlmením". 🤣 však normálne príde anesteziológ, rozhodne akú metódu použije a v anestéze sa vyšetrenie spraví.
Zajtra ideme. V BA, Kramare a určite nikoho ani len nenapadlo bez uspatia. Mám v papieroch v celkovej. 4 ročná. Podľa mňa sa to u deti do tých 12 rokov ani inak nedá.
@drake122 ako ja s tym ani problem nemam to len muž stresuje ze len prispat utlmiť a nie celkova anesteza
Ppred pol rokom robili synovi v BA na Kramaroch MR. Mal vtedy 2,5 rok a bol v celkovej enesteze.
Za hodinku sa prebral a este nevedel stat na nohach a uz sa chcel hrat...
Celkova anasteza to je široky pojem tieto male krpce stačia im dve kvapky do nosa a su tuhe prečo stresuješ. Jasne že to ma vplyv naň no telo si s tym poradi vyplavi to. Niesu doživotne problemy z toho. Moj syn ked mal 1r mal važny uraz dostal 10 narkoz. Každy druhy deň jednu. A je v pohode. Držim palce nech su vysledky vyšetrenia len dobre 🙏🏽❤️🥰🥰😘
Syn ako 6 rocny bol na ct vysetreni, uz tam ho lekar chvalil, ako krasne vydrzal. Ale ked zvazovali mri, rovno povedal, ze napriek tomu, ako spolupracoval, tak u malych deti sa robi v anesteze (dlhsi cas, buchot magnetov)... Zober to inak, ak mate indikaciu na mri vysetrenie, asi nepojde o zapaleny zader na prste, ale nieco dolezitejsie a vtedy nerozoberaj, ci je dobra narkoza alebo nie.
@olusik112 ja nestresujem to moj muž. Mne uz bol syn 2x operovaný pod celkovou narkozou takže v pohode
1,5 ročné dieťa nikde na svete nie je možné bez uspatia vopchať do MRI... proste nebude spolupracovať.