Magnetická rezonancia u 1,5-ročného dieťaťa

9. nov 2022

Poprosim info ako to je s magnetickou rezonanciou u malych deti (1,5) v BB mi bolo povedané ze sa bude musieť uspať, no dostalo sa mi do uši že v BA robia aj bez uspatia. Mate prosim niekto skusenosti? Ďakujem

drake122
9. nov 2022

1,5 ročné dieťa nikde na svete nie je možné bez uspatia vopchať do MRI... proste nebude spolupracovať.

nelca84
9. nov 2022

Ty si schopna prinutit tak male dieta, aby lezalo 15-20 minut v tunely bez pohnutia?

autor
9. nov 2022

@nelca84 nie, len mi bolo povedane ze tam je nejaky lepší pristroj pri ktorom nevadi nejaky ten pohyb a dieťaťu daju len nejaky oblbovak a nie uplnu anestezu

autor
9. nov 2022
drake122
9. nov 2022

Rektálny sirup na utlmenie sa dá použiť pre deti cca do 1r vekum. Pre väčšie deti efekt nie je spoľahlivý. A vôbec to nesúvisí s kvalitou prístroja. Pohyb ruší každé jedno MRI, kvalita stroja hovorí o sile magnetického poľa 1,5 alebo 3, alebo 5 Tesla a podobne. Kvalitnejší je obraz, ale pohyb ruší každé jedno takisto. V Bratislave v NUDCH je 3 Teslove MRI, vo Viedni je až 5 alebo 7 Teslové, úplný luxus.🤣

autor
9. nov 2022

@drake122 dakujem za odpoved, takze je to teda blbost?? Bude musiet byt uspata?? Žiadne prispatie utlmenie nic?

drake122
9. nov 2022

Aký považuješ rozdiel medzi "uspatím", "prispatím" a "utlmením". 🤣 však normálne príde anesteziológ, rozhodne akú metódu použije a v anestéze sa vyšetrenie spraví.

horalka1986
9. nov 2022

Zajtra ideme. V BA, Kramare a určite nikoho ani len nenapadlo bez uspatia. Mám v papieroch v celkovej. 4 ročná. Podľa mňa sa to u deti do tých 12 rokov ani inak nedá.

autor
10. nov 2022

@drake122 ako ja s tym ani problem nemam to len muž stresuje ze len prispat utlmiť a nie celkova anesteza

titla
10. nov 2022

Ppred pol rokom robili synovi v BA na Kramaroch MR. Mal vtedy 2,5 rok a bol v celkovej enesteze.
Za hodinku sa prebral a este nevedel stat na nohach a uz sa chcel hrat...

olusik112
10. nov 2022

Celkova anasteza to je široky pojem tieto male krpce stačia im dve kvapky do nosa a su tuhe prečo stresuješ. Jasne že to ma vplyv naň no telo si s tym poradi vyplavi to. Niesu doživotne problemy z toho. Moj syn ked mal 1r mal važny uraz dostal 10 narkoz. Každy druhy deň jednu. A je v pohode. Držim palce nech su vysledky vyšetrenia len dobre 🙏🏽❤️🥰🥰😘

sojorez
10. nov 2022

Syn ako 6 rocny bol na ct vysetreni, uz tam ho lekar chvalil, ako krasne vydrzal. Ale ked zvazovali mri, rovno povedal, ze napriek tomu, ako spolupracoval, tak u malych deti sa robi v anesteze (dlhsi cas, buchot magnetov)... Zober to inak, ak mate indikaciu na mri vysetrenie, asi nepojde o zapaleny zader na prste, ale nieco dolezitejsie a vtedy nerozoberaj, ci je dobra narkoza alebo nie.

autor
10. nov 2022

@olusik112 ja nestresujem to moj muž. Mne uz bol syn 2x operovaný pod celkovou narkozou takže v pohode