Magnetická rezonanancia u 7 ročného dieťatka

lejlla
8. jún 2015

Zienky potrebujem info,skusenosti..kto bol so 6 -7 rocnym dietatom na MR ,zvladli to takto stare deti bez uspatia?ide konkretne o vysetrenie mozgu.Ak ich museli uspat aky je postup a potom nasledky?
Zevraj sa dava aj nejaka kontrastna latka...? Podava sa aj takym malym detom a nie je skodliva pre dieta?
Dakujem za kazdy postreh a prispevok

ragulca
8. jún 2015

Ahoj, ja som bola minulý týždeň so synom, má osem, na MR, vydržal v pohode bez narkózy. Takisto mal MR mozgu, kontrastnú látku mu nedávali, u nás sa vypisoval taký dotazník a je pravda, že som zaškrtla, že nesúhlasím s podaním kontrastnej látky

fokuska
8. jún 2015

ja sa pamatam ze som mala asi 10 rokov ked som absolvovala MR mozgu, mne dali len nejaku injekciu - taky oblbovak, pamatm si ze som lezala, nemala som sa hybat, pri vysetreni so mnou bola mamka a do toho "tunelu" ma nezasunuli celu, ale nohy mi nechali vonku... mamka ma hladkala po nohach (akoze namiesto drzania za ruku :D ) a keby mi bolo zle alebo nieco ze by som sa musela pohnut som mala hybat nohou aby vedeli ;)
vopred mi vysvetlili ze to bude hucat, ze mam kludne lezat a zavriet oci a ze to ubehne rychlo

ale zas ja som bola starsia, kazde dieta je ine

bonaqa2013
8. jún 2015

mojej dcére tento zákrok robili keď mala asi 6 mesiacov. Uspali, urobili, prebrali, išli sme domov. Ešte v ten deň. Nič strašné. myslím, že tvojmu synovi by to už mohli spraviť aj bez narkózy. Lekárka povedala, že do 5 rokov je najlep. narkóza. Ale závisí aj od dieťa´ta ako spolupracuje. Neboj dobre bude, zvládnete.

lejlla
autor
8. jún 2015

@ragulca
@fokuska
@bonaqa2013 vdaka baby za info...no syn je bojko, tak uvidim ako to zvladne...to mozem s nim byt v tej miestnosti,alebo budem musiet ist do vedlajsej?

ragulca
8. jún 2015

@lejlla ja som bola s ním, hladkala som ho po nohe :D

lejlla
autor
8. jún 2015

@ragulca no snad to aj mne dovolia...tak by to mohol dat 🙂

alica3
8. jún 2015

ahoj moja malá mala 5 rokov keď jej robili MR,išli sme tak s tým že ju uspia bola pri nej aj anesteziologička no bola taká príjemná ,rozprávala sa somnou že čo a ako ja som jej vravela že sa bojím narkozy tak povedala že ak chcem môžeme skúsiť bez,bola napichnutá s tým že uvidíme ak sa bude hýbať tak ju uspia mňa pustili ku nej stála som pri nej a držala za nohu ,vydržala to bez pohnutia a keď jej dávali kontrastnú látku tak ju vytiahli ,ale ani sa nepohla čo sa bála že sa nemôže už pred koncom som videla že jej je do plaču ,ale vydržala to ,a bola som šťastná že ju nemuseli uspať. no a jej robili magnetickú obličky takže myslím že to je horšie lebo musela byť hlbšie tak namňa tak nevidela ako pri MR mozgu....

bonaqa2013
8. jún 2015

@lejlla ja čo som videla na Kramároch, tak ocinko čakal vedľa.....

kuvovajanka
8. jún 2015

neboj to zvladne aj Ja som bola so synom mal necelych osem rokov,tiež je riadny bojko, bola som pri nom drzala som ho za nohu,vpichovali mu aj kontrastnu latku.nerobilo sa mu z toho nič len akurat musel potom vela pit aby to telo vyplavilo. pouč ho že to nič nie je len tak poriadne huči ako ked ide vlak. držim palce

lejlla
autor
8. jún 2015

@alica3 waw...no velka hrdinka 👍
Dufam ze to zvladne...a ta kontrastna latka nie je nejak skodliva,nevies?

lejlla
autor
8. jún 2015

@kuvovajanka dakujem vam baby za info...no tej kontrasnej latky sa bojim...ale zevraj to je jasnejsi vysledok s nou...

lejlla
autor
8. jún 2015

@ragulca mozem este otazku kolko to trvalo co tam bol zastrceny?

zuzanat
8. jún 2015

moj syn bol na MR v marci,ma 4roky,museli ho uspat,ak trvalo to velmi dlho,kym ten oblbovak zacal ucinkovat,strasne haluzil,do placu mi bolo ☹ po MR este dve hodiny spal,o dalsie dve sme isli domov...

lejlla
autor
8. jún 2015

@zuzanat oooch chudacik...uvidim ze ako dopadneme my...

zuzanat
8. jún 2015

@lejlla drzim palce,aby vam to pomohlo,uz ked to musite absolvovat.lebo nam to nepomohlo,neviem nic... 😖

lejlla
autor
8. jún 2015

@zuzanat dakujem...tusim sa viac bojim,jak on.no keby som mohla byt pri nom,ze aspon za nohu ho drzat,tak snad by vydrzal...no uvidime

ragulca
8. jún 2015

@lejlla bol tam cca 20-25 min.

lejlla
autor
8. jún 2015

@ragulca fuu...no uvidime 😕