Mačka a dieťa

mon1806
13. nov 2018

Ahojte baby včera nám doniesli kocurika a mám doma 2 rocneho drobca a od vcera vecera mi zacal drobec kychat a spustili sa mu sople myslite ze sa môže jednať o alergiu na kocurika ? Každý ma uistuje že to bude dobre že to len jeho imunita si zvyká na nové podnety a že si zvykne ale nejako sa mi tomu nechce veriť a o malého mám strach aby to neprešlo napr do exemu alebo astmy. Nemal niekto tiež takýto prípad že najprv dieťa nejak extra reagovalo a potom ai zvykli? Dakujem

jasminet
13. nov 2018

moze to byt nahoda, nie alergia... 🙂

jajka257
13. nov 2018

@mon1806 to moze byt vselico v tomto obdobi. Aj obycajny virus.
A k druhej otazke, ja aj dcerka sme alergicke na macku. Mame doma dve. A vies co? Alergia ustupuje a imunita sa zlepsiu.

cuculiatko88
13. nov 2018

sestrin syn je alergicky a prejavuje sa mu to slzenim oci, myslim ze u vas je to len nahoda 😊

mon1806
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mon1806
autor
13. nov 2018

@jajka257 a ako dlho u vás trvala ta adaptácia? Ze sa to pomaly zlepšovalo ? Bola často chorá pri macickach keď prišli?

jajka257
13. nov 2018

@mon1806 joj, mne asi mesiac. Ale ja som nebola chora. Mne tieklo z nosa a svrbel ma a aj oci.

tosomja
13. nov 2018

Ahoj, ja som priniesla domov mačičku a moja je alergická na vsetko mozne, dva dni kychala, slzila a preslo to. Skuste vydrzat tyzden a ked neprejde, treba ist na testy a az potom dat preč mačiatko.

mon1806
autor
13. nov 2018

@tosomja no podobne je aj môj na tom kycha a ma priesvitné sople ale nic ine ho zatiaľ netrápi tak sme si povedali s mužom že týždeň vydržíme a uvidíme čo sa bude ďalej diat

aflou
13. nov 2018

Môže íst naň nádcha . Aj moja dcérka bola teraz nachladnutá a máme aj mačičky.

mon1806
autor
14. nov 2018

Baby drobec ma už zelené sople aj kašle to už asi nie je prejav alergie či? 😁

jasminet
14. nov 2018

@mon1806 zeleny sopel urcite nie je alergicky 🙂

mon1806
autor
14. nov 2018

@jajka257 a malá si kedy zvykla ?

jajka257
14. nov 2018

@mon1806 Baska okamzite. Trosku ju svrbeli oci a pohoda. Ale pred 2 rokmi jej robili kozne testy, alergia na macky, ze obrovska. Tento rok, alergia sa zmensila o 80%. A dokonca prekonala infekcnu mononukleozu tak, ze sme o tom ani nevedeli. Len z krvi jej vyslo, ze ma protilatky. Pred mackami bola stale chorlava.

mon1806
autor
14. nov 2018

@jajka257 ooo super dakujem 😍

aflou
16. nov 2018

@jajka257 Prosím ťa a ako sa staviaš k negatívnym názorom a poznámkam z rodiny a lekára keď vedia dôvod alergie.Vieš čo mám na mysli,poznámky typu,že mačka ti je prednejšia ako dieťa a tak.

jajka257
17. nov 2018

@aflou asi mam stastie na okolie. Nikto taketo reci v mojom okoli nevedie. Lebo my s dcerkou mame obrovsku alergiu na roztoce, my sme sa museli naucit zit s tym, co je okolo nas. A v bubline zit nemozeme. Takze macky nikto neriesi. Dokonca dcerka chodi na florbal a doktorka to schvaluje. A tam je teda prachu a roztocov az az.