Má zmysel imunoalergologické vyšetrenie 14-mesačného dieťaťa pri atopickom ekzéme?

michaelove22
22. mar 2023

Ahojte, maly ma 14m a atopicky ekzem na lickach a brade cca od 8m zivota. S tym, ze momentalne asi 10 dni ma skoro cistu tvar. Sme ale objednani na imunoalergologiu, kde som ho objednala v case ked to mal zle a cakali sme cca 3m na vysetrenie. Neodpozorovala som, ze by sa ekzem zhorsoval po nejakej potravine. Teraz vaham, ci tam ist aj kvoli tomu, ze sa obavam ako "prezije" ten odber krvi. Samozrejme sa mu to este moze vratit. Tie, ktore mate skusenost s imunoal. vysetrenim maleho dietata, ako to prebiehalo, pomohlo Vam to pri atopickom ekzemiku? Dakujeme kraaasne😊

janka_266
22. mar 2023

@michaelove22 vzatie krvi určite prežije, môjmu tiež nič neukázali testy z krvi. Ale aj tak tam chodíme každých 6 mesiacov. Predpisujú zyrtec namiesto fenistilu, keďže ten už vyzeralo tak, že nezaberal.

lb1984
22. mar 2023

@michaelove22 my sme boli s mojou malou keď mala 15 mesiacov na prvom vyšetrení u imunoalergologa. Testy na alergiu jej ale robili tuším až v 2 rokoch. Ináč ja mam pocit ze na našej imunoalergoligii sú tak sikovne sestričky ❤❤❤ mala ma teraz 5 a keď tam ideme vôbec sa nebojí. TJ za mňa určite choďte ten jeden odber zvládne a budeš aspoň vedieť na com si. Horšie by bolo ak by sa vám to vrátilo čakať na ďalšie vysetrenie a odbery .....

michaelove22
autor
25. mar 2023

@lb1984 mozte mi prosim trosku opisat ako teda prebiehalo vysetrenie? Len krvicku zobrali? Dakujem🙂

lb1984
25. mar 2023

@michaelove22 nás MUDr odoslal s požiadavkou na vyšetrenie. MUDr sa informovala kde mame problém- mrnava vtedy mala problém s bruškom a mala ekzém. Odporučila krvné testy. Na tie sme sa objednali a šli. Testy na alergiu si nepamätám ci jej nerobili až v 2 rokoch a potom v štyroch. Alergiu jej sledovali keď bola menšia určite kožnými testami, krvné si nepamätám ci boli v rámci toho odberu, v 5 mala aj kožné aj krvné testy na alergiu.

lb1984
25. mar 2023

@lb1984 co sa týka ekzému dostali sme na predpis 3 veci (pozrela sa na neho, zhodnotila + ju prezrela celu) + lipobase ten bol ale volnopredajny.

michaelove22
autor
26. mar 2023

@lb1984 dakujem moc, zajtra ideme, trosku sa bojim toho odberu och🤭