Ahojte, neviem ci tu uz takato tema bola, mozno sa zda trosku zvlastna, ale pokusim sa vysvetlit moj problem.
Mam 10-tyzdnoveho synceka, je plne kojeny, culy a zdravy 🙂 No mame taky problem. Kupili sme mu hojdacku, ktora je naozaj super. Neskutocne maleho ukludnuje. Ked uz si nevieme dat rady, posadime ho tam a on sa upokoji. Takmer vzdy v nej zaspinka a dokaze tam prespat aj hodiny. Na jednej strane sa tesime a sme radi, ked pekne pospi, no na druhej mam trchu strach, pretoze maly nechce drzat hlavicku. Snazim sa ho pomalicky pritahovat za rucky do sedu, no hlavicka mu zapada. Viem, mozno je na to priskoro, ale dalsi problem je, ze na brusku sice hlavicku dvihne a aj pretoci, no je neskutocne nervozny a ked ho prevratim spat na chrbatik, zacne kricat. Obavam sa ci ta hojdacka nema nejaky vplyv na to, ze sa mu svaly nevyvijaju, alebo sa vyvijaju nejako pomalsie...neviem. Citala som, ze to moze mat vplyv, ze dietatku svaly akoby ,,zleniveli,, v hojdackach.
Nemate s tym nejake skusenosti? Je mi luto hojdacku odstavit, ked sa tam malemu paci,no na druhej strane mu nechcem poskodit.
Dakujem.
@endzi18 Ahoj,aj my sme mali ten problém, doktor nás poslal v 2. mesiaci na neurológiu a rehabilitáciu, už tretí mesiac cvičíme Vojtovu metódu.Včera mal malý 5 mesiacov a už začal dvíhať hlavičku.Jemu tiež len prepadávala dozadu,inak ju zdvíhal aj držal vzpriamene.Tak buď budete cvičiť alebo počkáte až sa sám rozhodne ju zdvíhať,ale to cvičenie našemu určite pomohlo.
No tak nas maly 7,5 mes sa zatial iba pretaca aj to z lavej strany lepsie ako z pravej, hlavicku dviha uz od prveho tyzdna, ale nechce lozit a ako prve neurologicka povedala ak mate hojdacku odstranit...
@emilia1982 odstraaaaaaaaanit??? nam praveze dnes na neurologii povedala, ze si mame taku zadovazit...lebo nasa mala je strasne tuha a povedala, ze hojdacka ukludnuje... tak teraz co, nemam ju kupovat?
@dadak - hojdacka pomaha detom spat a kludne pokukovat, nie sa pohybovo rozvijat ;) Je to fajn pomocnik, ale len na prve tyzdne, ked je dieta tazsie, uz sa ta vec moc nehojda 😀 Od 8-9 kil je koniec 😀 😀
@anjelicek26 to fakt? nam odporucila doktorka kvoli uvolneniu svalov...lebo ona je inac velmi sikovna.. krasne dviha hlavicku pekne pasie.. a vsetko... ale je uplne stuhnuta... tak nam kazala hrozne vela hladkat, steklit po paticke a hojdat... aby sa uvolnila.... tak neviem... takze myslis ze je to blbost? len ja pri troch detoch, a som sama doma.. nejako nestiham ju stale nosit na rukach a hojdat...chapes...
@dadak - blbost to nie je urcite, maly to mal rad.... aj ked vibracne lehatko sa mi zda predsalen na dlhsie ako hojdacka, ta proste od urcitej vahy nehojda... a efekt rovnaky - kludne dite 🙂 My sme mali fisher price rainforest hojdacku a v mesiacoch uz sa s nim nepohla 😀
@anjelicek26 Tak velmi pekne dakujem za rady... skusim sa popozerat po tych lehatkach.. a to aj citit to vibrovanie?
Náš pri tom rád pozerá tv a mal rok,sedí tam od 3 mesiaca apo fyzickej stránke bol šikovný,samozrejme nesmie tam byť hodiny.
My mame hojdacky zn.Graco a syncek v nej rad sa hojdal do 1.5roka a vtedy mal 11 kil a krasne sa hojdala.To zalezi na znacke. Nasa je do 13kil. Prve j druhe babo v tom vela krat sa ukludnilo 🙂 Vela krat ta hojdacka mi pomohla ked som musela odskocit na zachod, alebo ist sa napist atd.castokrat tam deti aj zaspali., Neviem ci ma to vpliv na svaly- moj syncek(2 roky) je voriadku- az moc pohyblivy 🙂 🙂 🙂 silny , sykovny a odvazny.
ja som dnes dala malu do hojdacky a zaspala v nej za sekundu, okamzite ked som jej pustila tuto melodiu, naozaj odporucam
https://www.youtube.com/watch?v=44yTDFgp9PUani som ju vlastne nechcela uspat a to v hojdacke nikdy este nezaspala. tak ak mate problem uspat babatko tak skuste. No, len teraz uvazujem ci to je vobec vhodne aby v nej spavala? tak ano ci nie?
hojdacka je super pomocnik,sama som ju vyuzivala aj vyuzivam,ale urcite by tam nemalo dieta prespat hodiny....ja som to robila tak,ze ked mala zaspala v hojdacke,po chvili som ju preniesla do postielky....a neboj,hlavicku este zacne dvihat 😉