Má vaše dieťatko stridor?

monikamiriam
20. nov 2019

Ahojte chcem sa spýtať má niektorej z Vás dieťatko stridor? Kedy u vášho dieťatka stridor úplne vymizol a či boli detičky so stridorom viac náchylné na choroby? Objavil sa stridor hneď po narodení, alebo odstupom času a čo Vám odporúčali lekári. Za každú skúsenosť ďakujem 😘

gianna
20. nov 2019

@monikamiriam moj maly mal novorodenecky stridor, objavil sa hned po narodeni, neprijemne piskal, ale saturaciu kyslíka mal dobru, preto nasa detska lekarka odporucila len polohovat hlavicku do mierneho zaklonu. Bol aj castejsie chory, teda soplik a kasel, ale neviem ci to bolo stridorom, skor tym, ze bol v blizkom kontakte so starsimi súrodencami, ktori ho stale stiskali a pusinkovali, teda chytil vsetko, co priniesli zo skolky 🙂 teraz ma rok a pol a stridor celkom vymizol. Myslim, ze uz okolo roka, mozno aj skor uz nebolo nic pocut.

luba41
21. nov 2019

vymizol tak po roku, objavil sa po narodení..a neboli "náchylné" na choroby..z mojich 3 detí to mali obe dcery...
@monikamiriam

monikamiriam
autor
21. nov 2019

@luba41@ gianna ďakujem za odpovede. Môj mal 26.10. 1 rok a ešte stále chrapči. Najmä pri námahe alebo keď je rozrušený. A neviem čím to je, ale keď je také upršané sychravé počasie je to katastrofa. V lete bolo fajn. Som myslela, že už to prešlo a prišla jeseň a bum a ako keby sa to vracalo. Asi som netrpezlivá. V pôrodníci malému nebolo nič krásne dýchal čisto a asi po týždni to začalo. A chcem sa ešte spýtať a s jedením problém vaše detičky nemali? A čo na to okolie? Lebo najhoršia je rodina tie sproste reči. Už má to unavuje počúvať. Na nete som našla že stridor môže trvať do 18 až 24 mesiacov. Dúfam, že to nebude naš prípad. Dr.na orl mi vravel že tak okolo 1 roka to vymizne ale u nás to nejako takto nefunguje. Ja som malého ani nepolohovala len 1 mesiac lebo má strašili že sa môže zadusiť a tak som mu akurát dodrbala chrbticu. Pekný deň a ďakujem 😘

luba41
21. nov 2019

@monikamiriam žiaden problem nebol, ani iný zdravotný, ani s jedením...pri tej staršej nas poslali na Kramáre na 1x vyšetrenie na ORL, ale fakt nemala z toho žiadne problemy, akurát u nej to bolo hlasnejšie..okolie si to nejak nevšímalo..a ked, tak sme len povedali, že proste nedozreté chrupavky na hrtane a koniec.. .. pri tej mladšej dcere/ som si spomenula/ , to trvalo o dost dlhšie ako rok, a s nou sme neboli nikde na špec. vyšetrenie..a čo za sproste reči vedie rodina? zmizne to ani nezbadáš.. a u nás to bude asi dedičná nejaká predispozicia, pretože vraj som to mala aj ja / síce si to nepamätám/, ale tuším to mám aj v karte..a to teda bolo dobrých pár desiatok rokov naspät..

nika1111
31. mar 2020

Rickketsie

evinag
31. mar 2020

@monikamiriam aj naš syn to mal a bolo to dost neprijemne hlavne v noci, niekedy ani to polohovanie nepomahalo. Na chorobnosť to myslim nemalo žiaden vpliv. Zmizlo to tak postupne v cca po 6. mesiaci.

alka13
19. mar 2023

@monikamiriam ahoj ako ste na tom dnes s laryngomalaciou?

monikamiriam
autor
28. mar 2023

@alka13 ešte stále počuť chrapčanie pri námahe alebo chorobe dýchacích ciet. Ale nie ke to nič hrozné

alka13
28. mar 2023

@monikamiriam aké staré dieťatko? Apnoe z toho nemám?

monikamiriam
autor
31. mar 2023

@alka13 má 4,5 roka a apnoe nemá